האם לבצע CT חזה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם לבצע CT חזה
    זיו
    08/08/2019

מזה כשנתיים אני סובל מהתקפי חולשה ותשישות קשים בתדירות שבועית,עברתי מגוון רחב של בדיקות שכולן יצאו תקינות וכעת הרופא הציע לבדוק האם הדבר נובע מגידול קרצינואידי שעלול לגרום לתסמונת פאראנאופלסטית.
    במסגרת הבדיקות ביצעתי גם בדיקת CT בטן שיצאה תקינה ובה צויין בין היתר כי בסיסי הריאות תקינים וגם צילום רנטגן של הריאות יצא תקין, האם כדאי גם לעשות CT חזה בנוסף? או שניתן להסתפק בבדיקות הנ"ל? ביצעתי השנה כבר פעמיים CT( בטן וראש) אז אני די חושש מחשיפה לקרינה נוספת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    האם לבצע CT חזה

הוספת תגובה

• זיו

פרופ` אלון בן נון
    09/08/2019

זיו שלום
    לצערי צילום חזה אינו בדיקה מספקת בשאלה כבדה מסוג זה.
    במידה ואתה רוצה באמת לענות על השאלה האם הריאות תקינות עליך לבצע CT חזה
    במידה ואתה חושש מעודף חשיפה לקרינה לאור בדיקות קודמות שעשית ניתן להסתפק בפתרון ביניים קרי CT בפרוטוקל קרינה נמוכה ((Low Dose CT)
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך שאלה בדבר CT חזה

זיו
    09/08/2019

יש לי הפנייה ל CT חזה בקרינה נמוכה אך באסותא נאמר לי שבשאלה רפואית בדבר ממצא קרצינואידי בריאות הם עושים CT עם חומר ניגוד ולא LDCT...מה לעשות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זיו

פרופ` אלון בן נון
    10/08/2019

אכן CT מלא עם חומר ניגוד תוך ורידי היא בדיקה באיכות טובה יותר אך כבדיקת סקר למישהו עם צילום חזה תקין בדיקה בקרינה נמוכה בהחלט מספיקה... הרי החשד לקרצינואיד הוא חשד קליני ממש לא מבוסס על פי המ שציינת..
    בכל מקרה ההבדל לטווח הרחוק אינו משמעותי מבחינת הקרינה במידה ומדובר בבדיקה בודדת ולכן אולי באמת עדיף לך לבצע כבר בדיקה מלאה ולהיות שקט...
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו