מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נשימת סיליקה חד פעמי - סיכוןנועם03/02/2022
שלום,
רציתי לשאול האם ממקרה חד פעמי בו נחשפתי לאבק סיליקה/שיש מלאכותי יש סיכון כלשהו לנזק לטווח ארוך?
אתאר בקצרה את המקרה: אני עובד במקום בו אנו מבצעים מדי פעם, תחזוקה למשאבות (ללא כל קשר לשיש/אבק),
בד"כ אין קשר אליי (אני לא מכונאי), הפעם הייתי נוכח בפירוק של המשאבה שהגיעה מלקוח והיא הכילה שאריות של מה שעבר בה – אבק לבן של שיש מלאכותי (שנוצר בתהליכי החיתוך/ניסור וכו').
לצערי הרב, מברג פנאומטי שהשתמשו בו בסמוך אליי, על מנת לפתוח את ברגי המשאבה, נתן משב רוח שהעיף את האבק מהמשאבה לכיוון הפנים שלי.
ביום-יום אין לי נגיעה או קרבה כלשהי לאבק כזה.
בסוף היום, כשקראתי על הנושא, נבהלתי מאוד ואני מודאג.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשיפה לאבק שיש או אבן קיסר ודומיהם
פרופ` אלון בן נון04/02/2022נועם שלום
חשיפה לאבק שיש או אבן קיסר ודומיהם אמנם נושאת בחובה סיכון אך יש בהחלט מרכיב כמותי והוא חשוב מאוד.
חומרים אלה גורמים לנזקים כשמדובר בחשיפה חוזרת מתמשכת לאורך חודשים רבים/שנים...
לעיתים רחוקות חשיפה לכמות גדולה מאוד באויר הננשם גם לזמן קצר תגרום לנזקים (מדובר על חשיפה של דקות/שעות לריכוז גבוה מאוד של חומר באויר בדומה אולי לשריפה שבה בזמן קצר יש חשיפה לריכוז גבוה מאוד של עשן...
באופן בו תיארת את המקרה לא נראה לי כי יש סיכון כלשהו אך מה שנכתב כאן הוא תיאורטי וכללי.
במידה ואתה רוצה תשובה יותר מדוייקת ואישית עליך לפנות למרפאת ריאות שאזור מגוריך, לציין בפני הרופא את כל פרטי האירוע אות תחושותיך במהלכו ולאחר מכן, יבדוק אותך וישקול בהתאם לנתונים האם להפנות לבירור נוסף או שאין בכך צורך...
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
פירוש צילום חזה עקב שיעול
גילוי ציסטה באיזור הלב שגדלה לאט לאט
מיפוי עצם ספקט כאבי צלע ומותן
בהמשך לתשובתך בענין ממצא סיטי חזה
ציסטה במיצר שגדלה בשל מחלה אינטרסיצאלית
הסבר לפענוח ריאות ct ממצא מוקד תת פלאורלי
תוצאות צילום חזה בת 71
חזה אוויר פנאומטורקס ספונטני- חיילת
גרנולומה בחזה- צילום חזה וריאות
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?