עמדה גבוהה של הסרעפת הימנית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עמדה גבוהה של הסרעפת הימנית
    סופי
    22/07/2008

שלום מזה שנתים לפחות שאני סובלת מבעיות בליעה ,שאחרי בדיקת בלוטת התריס נמצאו קשריות שנוקרו ללא ממצא. לאחר מכן סיטי ראות שנראה תפליט פלורלי זעיר,ואחכ רופא ראות טען שזה לא תפליט אלא עיבוי של העלה וצריך מעקב. עשיתי צילום ראות שם לא נראה תפליט אך הרופא רשם עמדה גבוההשל הסרעפת הימנית יכול להיות שבעיות הבליעה,והכיוכים מגיעה בגלל הסרעפת? אנא ממך איזו בדיקות אתה ממליץ לעשות? תודה סופי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• עמדה גבוהה של הסרעפת

ד''ר עוזי יזהר
    23/07/2008

סופי שלום,

עמדה גבוהה של הסרעפת מימין הוא ממצא שכיח בצילומי חזה. בד''כ הסרעפת מימין גבוהה יותר משמאל (בשל הכבד). זה כשלעצמו לא צריך לגרום לבעיות בבליעה. כמובן שצריך לראות הצילום על מנת להתרשם.
    ממליץ שתראי רופא גסטרואנטרולוג על מנת לוודא שדרכי העיכול העליונות הן תקינות ושאין לך בקע סרעפתי, למשל.
    שבוע נעים, עוזי יזהר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרעפת גבוהה

ליאור
    23/07/2008

שלום ותודה עשיתי צילום קיבה וושט שהראה שיש בושט סעיף של 18 ממ אבל אין לחץ. בקע בסרעפת הצילום לא היה מראה? מה שאתה אומר לי שהמשך טיפול לגבי הסרעפת זה גם רופא גסטרו?אני פשוט רוצה ללכת לרופא הנכון יש לי הפניה לגסטרו בגלל הושט תודה סופי ליאור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרעפת מוגבהת

ד''ר עוזי יזהר
    24/07/2008

סופי שלום,

אני מנסה לומר לך שאני חושב שאין קשר בין עמדה יחסית גבוהה של הסרעפת ותלונותייך. לא ראיתי את הצילום אבל אם זה מה שאני חושב זהו ממצא שכיח וחסר חשיבות. בסרעפת אין צורך לטפל. יש צורך להבין מדוע יש לך קושי בבליעה, ובעיה זו צריכה להתברר בד''כ אצל רופא גסטרואנטרולוג.
    תודה, עוזי יזהר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בנסוף את הממליץ אולטרסאונד בטן בנוס

ליאור
    23/07/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו