מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקת גילוי מוקדם של גידול בריאותפלג19/10/2008
דר', יש לי סיפור משפחתי כזה, סבא שלי מת ממחלה זו (לפני ארבעים שנה, אמנם), ועתה אבא שלי חולה בה. הוא אחרי ניתוח הוצאת גידול עם חלק מהריאה,כך הבנתי, וכרגע מצבו טוב. הגעתי למסקנה שכדאי לי לעשות בדיקה לגילוי מוקדם. רופא המשפחה שלי התיעץ בענין זה עם רופא במרפאת ריאות וההוא אמר שאין למשרד הבריאות שום הנחיה לגבי זה ואין לו המלצה. הוא לא יודע להגיד האם כדאי כל שנה, שנתים או מה. האמת היא שכבר עשיתי פעם על דעתי בדיקה כזו, סי,טי , במכון מור בקריות. הענין הוא בסיכון הקרינה לעומת אפשרות הסיכון שבאי גילוי. נאמר לי שרנטגן רגיל, צילום חזה, זה לא רציני לענין זה. בנתיים הייתי אצל רופאת ריאות והיא נתנה לי הפנייה לבית החולים המקומי וכתבה להם לעשות זאת בקרינה ברמה נמוכה. עוד לא החלטתי האם לעשות זאת או לא. בסוף שנת 2007 עשו לי כמה צילומי רנטגן של הריאות שלא קשורים לנושא זה (חשש לבצקת ריאות) ואני חושש שיחד עם הבדיקה הזו זה מסוכן מדי. דר', מה דעתך על כל הענין ? האם יש דבר כזה, גילוי מוקדם למחלה זו ? אם כן, איך ? האם הסיכון שבבדיקה שווה את זה ? האם הסיכון מתבטל בקרינה נמוכה ? תודה, פלג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקר לגילוי מוקדם של סרטן הריאה
ד''ר עוזי יזהר20/10/2008פלג שלום,
הנושא הוא מאוד חשוב אך שנוי במחלוקת.
בשנים האחרונות מתפרסמות עבודות רבות הקשורות לגילוי מוקדם של סרטן הריאה באנשים בסיכון. בד''כ מגדירים קבוצת סיכון כבני 45 ומעלה עם היסטוריה של לפחות עשר שנות עישון. הבדיקה שכנראה מניבה את התוצאות הטובות ביותר היא CT של בית החזה במינון קרינה נמוך. בדיקה זו אמורה לגלות גידול בשלב ראשוני לפני שהחולה מרגיש בקיומו. אף עבודה עדיין לא הראתה שאכן סקרים אלו מורידים בצורה משמעותית את התמותה מסרטן ריאה. מאידך ברור שגילוי מוקדם נותן את האפשרות לכריתה מלאה.
אין כיום במדינת ישראל הנחיות לסקר לגילוי מוקדם לסרטן הריאה. בבתי החולים השונים הדבר מתבצע כחלק ממחקר קיים. למיטב ידעתי גם קופות החולים אינן מוכנות לממן זאת. אם אתה מוגדר בקבוצת סיכון ממליץ לך לבצע את הבדיקה. כמות הקרינה אינה רבה ואין בה סיכון משמעותי.
חג שמח, עוזי יזהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוגנטיקה ?
פלג20/10/2008דר', תודה על התשובה. טוב לשמוע דברים ברורים. האם עולה מזה שאתה לא חושב שדווקא לגנטיקה יש משמעות במחלה זו ? לא הבנתי, מי עושה איזה סקר ? האם אתה מתכוון לבדיקה ? תודה, פלג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגנטיקה וסרטן ריאה
ד''ר עוזי יזהר22/10/2008שלום,
כנראה שלמרכיב הגנטי יש השפעה אבל עדיין לא ברור כיצד לבדוק זאת. אין כרגע בדיקות גנטיות שניתן לבצע על מנת לדעת אם אתה בסיכון לחלות במחלה.
לגבי הסקר לגילוי מוקדם - כמו שכתבתי מדובר בבדיקות CT. ניתן לבצע זאת במספר מקומות. בבית החולים בו אני עובד הדבר מתבצע על ידי דר' דורית שחם ממכון הרנטגן.
בברכה, עוזי יזהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
פירוש צילום חזה עקב שיעול
גילוי ציסטה באיזור הלב שגדלה לאט לאט
מיפוי עצם ספקט כאבי צלע ומותן
בהמשך לתשובתך בענין ממצא סיטי חזה
ציסטה במיצר שגדלה בשל מחלה אינטרסיצאלית
הסבר לפענוח ריאות ct ממצא מוקד תת פלאורלי
תוצאות צילום חזה בת 71
חזה אוויר פנאומטורקס ספונטני- חיילת
גרנולומה בחזה- צילום חזה וריאות
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?