מוקד סמיך קטן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מוקד סמיך קטן
    מ.
    15/02/2009

שלום, אני בן 36 ובריא בדר"כ ובכושר. מאובחן עם גידול בשלפוחית השתן ומיועד לניתוח להסרתו. כחלק מהבדיקות בצעתי רנטגן חזה . ממצאי הרנטגן היו בין היתר - "מוקד סמיך קטן בריאה ימין". שאר הממצאים תקינים אציין כי במסגרת הבדיקות עד כה בצעתי CT בו לא נמצא ממצא כלשהו בכליות, כבד, בלוטות לימפה ועוד מגוון איברים פנימיים. צויין גם כי בסיסי הראיות תקינים. אני חולה אסטמה אך ברמה שאינה דורשת טיפול קבוע. מהן הסבירויות כי הממצא בריאה הינו גידול שפיר/ממאיר ? האם תשובות הנוגעות לבלוטות לימפה, אורטרים, בדיקות דם תקינות וכד' מעידות באיזו שהיא רמה על הממצא בריאה, או שאני נדרש עכשיו להתחיל תהליך שלם של מיקוד בנושא זה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מוקד סמיך קטן

הוספת תגובה

• מוקד בריאה

ד''ר עוזי יזהר
    16/02/2009

א. שלום,

על מנת לענות על שאלתך יש לראות את בדיקת ה CT ולא להסתמך על התשובה בלבד, מה גם שניסוח התשובה מאוד לקוי ולא ניתן להבין ממנו מהום. הרופא המטפל בגידול בשלפוחית השתן חייב להסתכל על הבדיקה ולהחליט אם הקשרית בריאה נראית חשודה או לא ובהתאם לך להמליץ על המשך ברור כן או לא.

בברכה, דר עוזי יזהר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו