אחרי שהפסקתי לעשן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אחרי שהפסקתי לעשן
    יוני
    09/08/2007

הפסקתי לעשן לפני חודשיים ומאז התחלתי להתעניין בנזק שנעשה לריאות ובמה משתקם. קראתי בנושא ויש סתירות, חלק אומרים שהריאות משתקמות כמעט לחלוטין אחרי מספר חודשים, אחרים אומרים שזה אבוד. מה נכון ומה לא נכון? יש טעם לעשות בדיקה שתבדוק את מצב הריאות שלי?
    חשוב לציין שאני מעשן 8 שנים, בין חצי קופסה לקופסה ביום (לפעמים קצת יותר) וחוץ משיעול בבוקר שעבר כבר אני לא מרגיש שיש איזה נזק בריאותי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אחרי שהפסקתי לעשן

הוספת תגובה

• פסקת עישון

ד''ר אילן בר
    13/08/2007

נזקים לריקמת הריאות היא פועל יוצא של משך הזמן שמעשנים ושל כמות הסיגריות ביום. הנזקים שניגרמים הם שונים , בין נזקים שיובילו להתפתחות סרטן ריאות לבין נזקים שיובילו לדלקות כרוניות ו/או הרס ריקמת הריאות .באופן עקרוני הנזקים מופיעים אחרי עישון ממושך ולפרק זמן ארוך והם נזקים שאינם חולפים או חולפים לאחר פרק זמן ארוך ( 15 שנים ) של שיקום ריקמת הריאה ( כמו שינוים במבנה התא שבסופו יוליך להתפתחות סרטן ריאה ).
    אינני סבור ( מבלי לתת חוות דעת רפואית ) שזה המקרה שלך ובכול אופן טוב שהפסקת לעשן .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו