כאבים בבית החזה ובצלעות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבים בבית החזה ובצלעות
    שירה
    09/07/2009

אני בת 27 ,
    סובלת מזה כלושה חודשים מכאבים בבית החזה , בצלעות ובעצם בית החזה.
    בפעם הראשונה שהגעתי למיון בוצעו בדיקות דם וצילום חזה מאחר והיה תקין נשלחתי הביתה.
    חזרתי לרופאת המשפחה אשר החליטה לעשות לי בדיקות דם מקיפות , הבדיקות יצאו תקינות וטענה שעליי לקחת משככי כאבים, לא יכולתי לסבול את הכאב ושוב הגעתי למיון התלוננתי על כאבים בצלעות ובחזה ושם עשו לי שוב בדיקות דם וצילום חזה והכול יצא תקין , נשלחתי שוב הביתה . מאחר והיו לי אבנים בכיס מרה החלטתי ללכת לפרופסור פרטי לכירורגיה כללית על מנת לראות אם אכן הכאבים הללו נובעים מכיס המרה , מאחר והם לא היו אופייניים לכיס מרה בגלל שהרופאים טוענים כי מדובר בהתקפים ולא בכאבים כירוניים כמו כן כאב בחזה גם כן לא אופייני לכאבים מכיס מרה , הפרוספסור שלח אותי לבדיקת גסטרוסקופיה אשר יצאה תקינה ובנוסף שלח אותי לביצוע CT חזה + בטן כדי לשלול מקורות אחרים לכאב ,ה – CT יצא תקין שוב למעט אבנים מרובות בכיס מרה , לאחר שהפרופסור עשה את הבדיקות הללו החליט כי ניתן לכרותת את כיס המרה וכי מקווה שהכאב יעלם . במקביל עשיתי מיפוי עצמות כי הלכתי גם לאורטופד כי כאבו לי הצלעות והגב ועצם בית החזה ... הוא שלח אותי לעשות מיפוי עצמות אשר יצא תקין. בנוסף ביצעתי אולטרסאונד שדיים אשר יצא תקין גם הוא. ,התלוננתי בפני רופאת המשפחה והיא עשתה לי בדיקת שקיעת דם אשר יצאה גם היא תקינה.מבחינת אופי הכאב :דקירות כאב ממוקם במספר חלקים בפלג גוף העליון באזור הימיני לרוב אך ישנם פעמים שכואב לי גם בצד שמאל , הכאב בא והולך מספר רב של פעמים ביום , לפעמים הוא כאב שלוחץ, כאשר אני נוגעת במס' נקודות בבית החזה אז הנקודות הללו כואבות מאוד , הכאבים מוקלים בשכיבה ובמנוחה ואף לפעמים נעלמים , כאבים בקיר בית החזה ובצלעות עצמן כאשר אני נוגעת .מה זה יכול להיות ??? אודה לכיוון ואיזה עוד בדיקות עליי לעבור כדי להבין מה מקור הכאב ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בבית החזה ובצלעות

הוספת תגובה

• כאבים בצלעות

ד''ר עוזי יזהר
    11/07/2009

סיון שלום,

לא חושב שיש לי מה לטרום. ביצעת כמעט כל בדיקה האפשרית. לעיתים ברפואה אנו לא יודעים לומר מהי האבחנה המדויקת אבל יכולים לומר - מה אין לחולה. ביצעת את כל בדיקות ההדמיה הנחוצות ולא נמצאה כל מחלה משמעותית. אז קרוב לוודאי שבשלב זה ניתן לומר שאין לך מחלה משמעותית כמו מחלה זיהומית או גידולית או דלקתית שתסביר את תלונותייך. ייתכן ןהמרכיב לכאב אינו אורגני כלל. בשלב זה הייתי מנסה להמשיך לחיות בלי בדיקות ובלי רופאים.
    אם המצב יחמיר - ניתן לבצע הערכה חוזרת לראות אם יש ממצאים חדשים.
    בברכה, דר' עוזי יזהר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עיצה שימושית

דנה
    06/01/2011

קראתי את מה שכתבת והיה לי בדיוק את אותם סימפטומים שאת מדווחת עליהם... למען האמת הם עוד קיימים... רופאת המשפחה שהייתי אצלה טענה שהמיקומים שאני מדווחת על כאבים בהם נובעים מדלקת בסחוס... מסתבר שזו תופעה נפוצה וזה תלוי במיקום הכאבים... ממליצה לך בחום לבדוק את האפשרות... אולי ללכת לאורטופד או לרופא שמומחה בכאבים... הרופאה הציעה למרוח וולטרן במקומות הכואבים... מאחר ולא עשיתי זאת, אני לא יודעת אם זה עובד... אבל אולי שווה לנסות... תרגישי טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו