פרופיל צבאי בעקבות תמת ריאתי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פרופיל צבאי בעקבות תמת ריאתי
    דני
    01/02/2011

שלום,

אני בן 32. לפני כארבע שנים היה לי spontaneous pneumothorax פעמיים בהפרש של כחודש זה מזה. בשני המקרים טופלתי בנקז. מאז לא חשתי בכאבים דומים. (אך בעת מאמץ גופני אני לפעמים חש בכאבים באזור).
    לפני כחודש הועברתי ליחידת מילואים חדשה ובה (בניגוד לקודמת) אני נדרש למאמצים גופניים כגון אבט"שים וכדומה. הפרופיל הרפואי הצבאי שלי הוא 64 (בגלל בעיות ברכיים).
    שאלתי היא, האם העובדה שהיה לי spontaneous pneumothorax ושגם היום בעת מאמץ אני לעיתים חש כאבים באזור, היא סיבה להורדת פרופיל?
    אני מאד מודאג שסוג הפעילות הגופנית במילואים, יגרום ל spontaneous pneumothorax נוסף.

אודה לתשובתכם בהקדם,
    דני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• פרופיל צבאי בעקבות תמת ריאתי - תגובה

ד''ר רן קרמר
    02/02/2011

דני שלום ,

ועדה רפואית צבאית היא היחידה שבסמכותה לקבוע את הפרופיל .
    בד"כ קובעים פרולים ע"פ ספר פרופילים . פנאומוטורקס מוריד את הפרופיל באופן חד באופן זמני ואח"כ עושים הערכה מחודשת .
    פנה לרופא היחידה והמצא לו את המסמכים הרפואיים.
    בהצלחה
    ד"ר קרמר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרופיל צבאי בעקבות תמת ריאתי

דני
    02/02/2011

ד"ר רן קרמר שלום,

תודה לך על תגובתך.
    ידוע לי כי ועדה רפואית צבאית היא היחידה שבסמכותה לקבוע את הפרופיל עפ"י ספר הפרופילים ה"סודי". קיויתי שאולי בפורום זה אקבל הערכה לגבי מהו הפרופיל הרפואי הצפוי (לאור כך שהפנאומוטורקס היה לפני כ-4 שנים). (משהו בסגנון "פנאומוטורקס לא מוריד פרופיל רפואי לפחות מ-X").
    האם ידוע לך על איזשהו פורום של רפואה צבאית שבו ניתן לקבל כזו הערכה?

תודה מראש,
    דני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו