שוק אנפילקטי תוך כדי מאמץ

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שוק אנפילקטי תוך כדי מאמץ
    תמר
    24/04/2018

שלום וברכה
    אני בת 40 ורצה 2-3 בשבוע למרחקים ארוכים (5-21 קילומטר. שמאחורי כבר מרתון וכמה חצאי מרתון ללא אירועים בריאותיים מיוחדים. פרט לקוצר נשימה לאחר 21 קילומטר במרתון הנובע אולי מאנמיה).
    לפני שנתיים וחצי חטפתי שוק אנפילקטי לאחר 3 קילומטר של ריצה. הוא התבטא תחילה בנימול בכפות הידיים ובבצקת בגרון שלא חסמה את דרכי הנשימה. נפיחות בגוף (בפנים באזור העיניים והפה), בכפות הרגליים ובבטן. בכאבי בטן ובבחילות ובתחושה כללית של רגע לפני איבוד הכרה. פוניתי באמבולנס למיון ושם קיבלתי טיפול נגד הכולל סטירואידים. עירוי תרופות ועוד. לא נתנו לי הנחיות מיוחדות להמשך בירור רק אמרו שמדובר באלרגיה לא ברורה.
    לפני כחודשיים וחצי בעת ריצה לאחר כשישה קילומטרים חטפתי שוב שוק אנפילקטי. משום שלא הייתי מודעת לחומרת העניין המשכתי לרוץ וסיימתי 10 קילומטרים בעוד שהשוק התבטא בשלב הזה רק בנימול בכפות הידיים. כשסיימתי לרוץ, כמה דקות אחרי הסיום לחץ הדם ירד. בצקת בגרון. נפיחות בגוף ותחושה כללית של רגע לפני אובדן הכרה. פוניתי באמבולנס ושם אבחנו את השוק. הזריקו לי באמבולנס אדרנלין ותרופות שונות לייצב את המצב. במיון המשיכו להזריק תרופות בעירוי. סטירואידם וכו'. שם גם היו לי בחילות והקאות. נתנו לי מרשמים לתרופות נגד התופעה והמשך בירור. ביצעתי את כל בדיקות האלרגיה כולל לתמרים שאכלתי לפני הריצה ואיני אלרגית לשום מאכל. לא בוצעה בדיקת אלרגיה לצמחים. תרופות וכדומה כי נאמר לי שאין להם קשר לשוק אנפילקטי. עשיתי גם בדיקות דם גם מייד לאחר ריצה לבדוק את תגובת האלרגן לאחר מאמץ אבל הכול תקין. אני נושאת מזרק אטופן בריצות למקרה שהדבר יחזור. באבחון האלרולוג אמר שזה אדיופתי ולא ניתן לדעת מה הסיבה שזה קורה לי בריצה. לא נראה לי הגיוני שדבר כזה קורה בלי סיבה שאפשר לעלות עליה. הדבר מגביל ומפחיד ואני מעוניינת להמשיך בפעילות גופנית בצורה רגועה ובטוחה יותר. האם יש דרכים נוספות לאיתור הסיבה לדבר? מה עוד יכול לגרוםלכזאת תגובה במאמץ? אשמח לתשובתכם. תודה רבה. תמר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שוק אנפילקטי תוך כדי מאמץ

הוספת תגובה

• שוק אנפילקטי לאחר מאמץ

ד``ר בן רנר
    26/04/2018

שלום
    התופעה מוכרת ומסובכת ואני מניח שקיבלת הסבר ממצא ע"י הרופא האלרגולוג שטיפל בך .בכל מקרה במידה ועדין את מעוניינת בהמשך ברור לתופעה אשמח להסביר לך במרפאתי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו