מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מגן מזרון לאלרגיה לאבקדיקלה01/08/2007
שלום
לבן שלי יש אלרגיה קשה מאוד לקרדית אבק הבית לכן תמיד הוא ישן עם מגן מזרון ומגן כרית שקניתי לו בחברה שמיצרת מגני מזרון שמיועדים לאנשים שאלרגים לאבק
כרגע אני צריכה שוב לקנות ולא מוצאת איפה ,גם בחיפושים באינטרנט לא הצלחתי למצוא מקום שמייצר מגנים כאלו
אז מאוד מאוד יעזור לי מידע על מקומות כאלו
המון תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מגן מזרון אנטי אלרגי
הילה24/08/2011רשת פריד, הזמנה לפי מידות מדוייקות של המזרון (לא זול)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשואב UVC
רותם29/08/2011היי,
מגני מזרון זה סיפור לא זול, מה גם שצריך להחליף אותם כל תקופה
תנסי לשאוב את המזרון בעזרת שואב אנטי אלרגני עם נורת אולטרה סגול
לא מומחית או משהו אבל לפי מה שאני יודעת זה אחד הדברים הכי אפקטיבים נגד אלרגיה
לי יש אחד כזה של רייקופ, אולי יש גם אחרים (כשקניתי לפני כחודשיים לא היה )
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם אצלנו משתמשים במכשיר הזה
סנונית הגבעות30/08/2011יש לנו שני ילדים בני 3 ו 6, הגדולה סובלת מאלרגיה לאבק מגיל צעיר,
והקטן מראה לאחרונה סימנים "שגם הוא רוצה" :(
קניתי את השואב בעקבות לחץ של אישתי (שמעה מחברה לעבודה)
בינתיים יש לנו אותו כחודש אבל התוצאות בהחלט טובת בעיקר אצל הגדולה (קשה לומר בוודאות לגבי הקטן כי מעולם לא לקחנו אותו לאבחון)
אז זה כל מה שיש לי להגיד בנושא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם יש עוד מקום שבו ניתן להזמין?
דקלה02/08/2007
שלום
תודה על התשובה ,
בתרופארם לא מוכרים מגני מזרון עכשיו ויש עוד חברה בארץ שבמשך החודש הקרוב לא ניתן יהיה להזמין אצלם מגני מזרון- אלרגיה פארם
האם ידוע על עוד מקומות בארץ שבהם ניתן להזמין מגני מזרון ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם יש עוד מקום שבו ניתן להזמין? -
ד``ר ולרי טפליצקי30/08/2011תחפשי בחנויות סדינים או מזרנים זה מגנים שמגינים מזרן מפני לכלוך ומיים. הם יעזורו גם נגד קרדית אבק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמגן מזרן
ד``ר ולרי טפליצקי03/08/2007ניתן בינתיים להשתמש במגן מזרן רגיל שגם מגן מפני מיים. מגנים כאלה נמכרים ברשתות שמוכרות מזרנים או כלי מיטה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש לי תגובה אלרגית לא ברורהגליה31/07/2007
שלום רב, אני בת 28 וזה קרה לי פעמיים בחיים - האלרגיה התחילה ברגליים - התפשטות של מה שניתן לתאר כנקודות לבנבנות, סוג של פריחה שמתפשטת נורא מהר לכל הגוף חוץ מלפנים. זה קרה לי בגלי 19 ובגיל 12. הגעתי למיון וקיבלתי זריקה שהורידה לי את הפריחה בכמה דקות והסבירו לי שאלמנט המהירות חשוב בטיפול - הגעה מהירה למיון יכולה להציל אותי מטיפול ארוך וממושך.
אולי זה ישמע מוזר - אבל מה בדיוק יש לי? למה אני אלרגית?
תודה, גליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה אלרגית
ד``ר בן רנר31/07/2007היות ותשע שנים לא פרחת ,אי אפשר לנבא האם ארוע דומה יחזור .על סמך התאור לא ניתן לאבחן את סג ומקור הפריחה.נחיה ונראה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
גליה01/08/2007אני מקווה שזה לא יחזור, כי זה היה די מפחיד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגנית כרוניתחסוי30/07/2007
אני אלרגנית כבר כמה שנים, האלרגיה אצלי מתבטאת בעיקר בעיניים שתמיד אדומות ושורפות ומגרדות ונזלת כרונית ,עטתשויות הקיצר מכה.
עשיתי את בדיקות האלרגיה ואני אלרגית לאבק לקרדית לעונות מעבר וכו'.
אני מקבלת תרופות " לאלרגיה "אריוס" וזה לא עוזר לי, והרופא לא המליצה לי על החיסונים.
אני מאוד סובלת ונמאס לי מה אפשר לעשות(כדורים לא כול כך עוזרים ואם כן זה חוזר אחרי כמה ימים)האלרגיה משבשת לי את החיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה כרונית - טיפול
ד``ר ולרי טפליצקי30/07/2007מזל טוב :), את אלרגית, עם תופעות עיניות.
מה עושים? איך מטפלים?
ישנו טיפול מקומי: טיפות עיניים נגד אלרגיה: קרומופטיק, אופטילסט, ליבוסטין.
ישנו טיפול עם ספריי לאף: פליקסונז, אלגרו, סטרונז, נזוקורט.
וגם כדורים אנטיהיסטמיניים: אריוס, זילרגי, היסטזין, לורסטין וחולי.
ולפעמים שילוב של תרופות הנ"ל.
לכל רופא יש את הקומבינצית תרופות המנצחת.
קיים גם טיפול חיסוני אשר מומלץ לאנשים שלא משתפרים עם טיפול תרופתי או זקוקים לטיפול תרופתי קבוע.
אשמח לייעץ גם במפגש אישי.
לא להתייעש!
ד"ר טפליצקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום. אשמח לקבל עזרהנעמה29/07/2007
אני בת 16 ולפני כחודש.. התחילו לגרד אותי הרגליים.
שבוע שלם זה לא עבר רק החמיר.. לאט לאט זה התפשט
גם לידיים ולגב.. כשמסתכלים על העור לא רואים פריחה או משהו מיוחד
רק נקודות קטנות.
רק אחרי שאני מגרדת זמן מה מופיעים כמו פצעים קטנטנים כאלה
שמתנפחים קצת כנראה בגלל הגירוד..
הלכתי לרופא, הוא נתן לי כדורים נגד אלרגייה אבל לא נתן לי בדיקות
הכדורים לא עזרו לי אז הוא נתן לי משחה.. ואמר שיכול להיות שזה גרדת.
הוא יכול לקבוע שזה גרדת ולא אלרגייה בלי בדיקות ובלי כלום?
רציתי גם לציין שהרופאה שנתנה לי את הכדורים והמשחה נגד אלרגייה לא היתה הרופא
המטפל שלי, רק היום הלכתי לרופא המטפל שלי והוא זה אמר שזה יכול להיות גרדת.
ונתן לי הפנייה לרופא עור.
עד שיגיע התור של הרופא עור רציתי לשמוע מה דעתך.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרד נועה
ד``ר בן רנר29/07/2007שלום נועה
קשה לאבחן בעיות עור ברשת מבלי לראות אך אנסה.
במידה ואין פריחה פעילה אלא רק פריחה המופיעה לאחר הגרד סביר שאת סובלת מ"סרפדת" או בדיוק מ"חרלת" או באנגלית URTICARIA .קימים סוגים שונים של "חרלת" בינהם התופעה שאת מתארת.מדובר בגרד ופריחה המופיעה לאחר מגע פיזי עם העור.לעיתים קרובות התפרחת יכולה להופיעה באופן ספונטני.בצעירים התופעה נפוצה ללא סיבה והטיפול כפי שקבלת תרופות אנטיהיסטמיניות .התופעה חולפת לאחר תקופה ארוכה!
גרדת לשם שינוי היא מחלת עור מדבקת זיהומית הנכללת בין מחלות המין .התופעה נגרמת ע"י הדבקה של קרציון הגרדת התוקף את העור ע"י חדירה לתוכו בניית מחילות וגרימת זיהומים משניים.אין גרדת שאינה ניראת .המיקום האופיני בערווה שיפולי הבטן וגבות הידיים.
לפי התאור סבירה התופעה הראשונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם לי יש את אותה בעיה, מה עושים?
הצילו05/08/2007נועה שלום, התופעה שאת מתארת החלה אצלי השבוע. זה פשוט איום ונורא הגירודים. מה עושים כדי להקל יש לך מושג? הבעיה שאני בהריון ולא כל תרופה מתאימה. אולי מישהו מכיר תרופה טבעית או סתם תרופת סבתא להקלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגרד אחר, הצילו
ד``ר ולרי טפליצקי06/08/2007אומנם, גרד הוא אותו גרד אך נסיבות כאן שונות. קיימת תופעה של גרד הריון אשר משתנה מקל לעז. היא מוכרת לרופאי נשים וקשורה להריון. היא בד"כ חולפת אחרי לידה.
קיים טיפול עם כדורי אהיסטון וקרם בטקורטן באישור רופאי נשים בלבד.
ישנם גם בעיות נוספות שגורמות לגרד בהריון, ביניהם גם בעיות יותר רציניות. אני מפנה אותך לאתר באנגלית שמתאר בעיות כאלה. http://www.babycenter.com/refcap/pregnancy/prenatalhealth/9450.html
בנוסף קיימות בהריון גם בעיות אלרגיות רגישות: "אסטמה של עור" או אטופיק דרמטיטיס, אלרגיה למשון, אורטיקריה. גם זה יש לקחת בחשבון.
בקיצור: רצןי מאוד לפנות בהקדם לרופא נשים ואלרגולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה לג'ןקיםיצחק29/07/2007
ד"ר שלום,
אני בן 34- סובל מאף סתום ונזלת חזקה כ 5 - 4 שבועות- טורדני ביותר- כשבועיים לקחתי טלפאסט כדור אחד ביום וספריי של סטרונאוז (פעם בבוקר ופעם בערב)- הטיפול לא ממש עזר.
נתבקשתי ע"י הרופא להפסיק הטיפול בטלפאסט ובסטרנואוז כדי לבצע טסטים של אלרגיה.
בינתיים בצילום ראו חשש לסינוסיטיס- ונתנו לי אינוביוטיקה- זטו.
מהרגע שהפסקתי השימוש בתרופות המצב אף החמיר (מסתבר שככל הנראה למרות שלא פתרו הבעיה במידת מה הם כן עזרו).
היום חזרתי מהטסטים ונמצא כי אני סובל מאלרגיה לג'וקים.
האם תיתכן תגובה כ"כ חזקה לאלרגיה לג'וקים- (לא נחשפתי בצורה מיוחדת לג'וקים)?
מה הטיפול- חוץ מריסוס הבית?
יש לי כלבה בבית האם יכול להיות שקשור אליה? (בטסט לא נמצאה רגישות לכלב).
האם היית ממליץ לקבל זריקת סטרואידים או שכדאי לחכות בינתיים?
תודה רבה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה לג'ןקים
ד``ר בן רנר29/07/2007שלום יצחק.
במידה והיסטורית התלונות "רק" מספר שבועות ,סביר שהסיבה נעוצה במקום אחר.נזלת אלרגית היא ממושכת בד"כ ולהוציא את הרגישים לצמחיה נפוצה הסובלים תקופה קצררה בעונות הפריחה בלבד שאר החולים סובלים תקופה ארוכה .הרגישות לתיקנים נפוצה ושרידי הז'וקים מצויים באבק שאנחנו נושמים .כך נוצרת הרגישות .האלרגולוג המטפל ימליץ לך על הטיפול המתאים .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגו'קים
יצחק29/07/2007ד"ר שלום,
תודה על תשובתך, אך לא הצלחתי להבין- כשכתבת "הסיבה נעוצה בגורם אחר" למה היתה כוונתך? (התגובה היא לא לג'וקים- או התגובה היא לא אלרגיה)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהג'וקים
ד``ר בן רנר30/07/2007אכן .הסיבה קרוב לודאי אינה אלרגית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגו'קים
יצחק29/07/2007ד"ר שלום,
תודה על תשובתך, אך לא הצלחתי להבין- כשכתבת "הסיבה נעוצה בגורם אחר" למה היתה כוונתך? (התגובה היא לא לג'וקים- או התגובה היא לא אלרגיה)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלרגיה לג'ןקים
במידה והיסטורית התלונות "רק" מספר שבועות ,סביר שהסיבה נעוצה במקום אחר.נזלת אלרגית היא ממושכת בד"כ ולהוציא את הרגישים לצמחיה נפוצה הסובלים תקופה קצררה בעונות הפריחה בלבד שאר החולים סובלים תקופה ארוכה .הרגישות לתיקנים נפוצה ושרידי הז'וקים מצויים באבק שאנחנו נושמים .כך נוצרת הרגישות .האלרגולוג המטפל ימליץ לך על הטיפול המתאים .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלרגיה לג'ןקים
במידה והיסטורית התלונות "רק" מספר שבועות ,סביר שהסיבה נעוצה במקום אחר.נזלת אלרגית היא ממושכת בד"כ ולהוציא את הרגישים לצמחיה נפוצה הסובלים תקופה קצררה בעונות הפריחה בלבד שאר החולים סובלים תקופה ארוכה .הרגישות לתיקנים נפוצה ושרידי הז'וקים מצויים באבק שאנחנו נושמים .כך נוצרת הרגישות .האלרגולוג המטפל ימליץ לך על הטיפול המתאים .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשר בין אלרגיות למצב נפשידולב25/07/2007
שלום, רציתי לשאול האם ישנו קשר בין אלרגיות למצב נפשי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשר בין אלרגיות למצב נפשי
ד``ר בן רנר25/07/2007שלום .למרות שאלרגיה היא מחלה אורגנית ולא מחלה נפשית קיים קשר הדוק בן מחלות סומטיות (גופניות)ומערכת העצבים.בכל מקרה כל מקרה נבחן לגופו .יתכן שהקשר דוקא הפוך אלרגיה שגורמת למצב נפשי מסוים .היות ואני לא מודע לבעיה הספציפית שלך תצטרך לבדוק את המקרה עם הרופא האלרגולוג המטפל שלך
דר' ורנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה\נזלתיצחק24/07/2007
ד"ר שלום,
אני בן 34- סובל מאף סתום ונזלת חזקה כ 4 שבועות- טורדני ביותר- כשבועיים אני לוקח טלפאסט כדור אחד ביום וספריי של סטרונאוז (פעם בבוקר ופעם בערב)- הרופא חשב שזה אלרגיה- ללא כל שיפור.
בצילום שעשיתי בימים האחרונים נמצא כי "עיבוי רירית בסינוסים מסקילריים בולט יותר מימין, עירפול סינוס פרונטלי מימין, מלאות בחלל האף בימין"- הרופא אמר להפסיק לקחת הכדורים עד לבדיקת אלרגיה ביום א' הקרוב.
יש לי בבית כלבה כשנה, ובשבועות האחרונים יש לה נשירת שיער די מסיבית- תופעת הנזלת נמשכת כ 4 שבועות.
אין לי שום היסטוריה של אלרגיות או סינוסיטיס.
האם יכול להיות שהתגובה האלרגית היא לנשירת השיער של הכלבה? (למרות שהיא חיה איתנו בדירה קטנה כבר שנה- ולא היתה לי כל תגובה אלרגית?), האם בבדיקת אלרגיה בקופ"ח ניתן לבדוק זאת?
באם זה קשור לשיער שלה האם האלרגיה תפסק רק כאשר אני נעשה הפרדה מהכלבה או שעשויה לעבור לבדה?
תודה רבה על העזרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה\נזלת וכלבה בבית
ד``ר ולרי טפליצקי24/07/2007שלום רב,
יש לך נזלת ממושכת יתכן אלרגית, יתכן זיהומית עקב סינוסיטיס.
לגבי אלרגיה: טסטים אלרגיים יעזרו למצוא אלרגיה לפרוות כלבה ואלרגנים נוספים שנמצאים באוויר: קרדית אבק בית, עובש, נוצות, אבקני עצים ודשא. במקרה של תוצאות חוביות בטסטים אלרגיים קיים טיפול תרופתי יעיל. אם תמצא אלרגיה לפרוות כלבה תצטרך לחשוב איך לבודד אותה.
לגבי סינוסיטיס: קיימת אשפרות שמדובר בסינוסיטיס עקב אי הצלחה של טיפול אנטי אלרגי וממצאים בצילום סינוסים. גם כאן קיים טיפול יעיל בד"כ אנטיביאוטיקה.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה לילד בן שלושאורלי23/07/2007
הבן שלי בן שלוש חסר אינזים G6PD
קיבל תרופה אניאלרגית לנזלת שניקראת אריוס בסירופ.
אחרי שלושה ימים שנתתי רק בערב הופיעה פריחה קלה שעד היום נמשכת משהו כמו ארבעה ימים
בנוסף קיבל לפני חודש אנטיביוטיקה מוקסיפן פורטה ואחריי שבוע חטף פריחה רצינית עם בצקת ונפוחה , הסקנו מזה שהוא אלרגי לאנטיביוטיקה.
האם יש קשר בין התרופות ומה יכול להיות הפריחה של עכשיו, יש לציין שלא אכל כלום חדש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה לילד בן שלוש
ד``ר ולרי טפליצקי23/07/2007שלום רב,
שילוב של נזלת ממושכת ופריחה אצל ילד בן שלוש מצביע לכוון אלרגיה לחומרים- אלרגנים נשאפים, ולא לתרופות.
אלרגנים נשאפים הם קרדית אבק בית, עובש, נוצות, פוות חתול וכלב, אבקנים של עצים ודשא.
הביטוי של אלרגיה יכול להיות נזלת, אסטמה ופריחה מגרדת "אסטמה של עור".
יש לגשת לרופא ילדים ורופא אלרגולוג לצורך איבחון מדוייק וטיפול מתאים. בהסתקלות על הפריחה ניתן להתרשם מסוג הפריחה ולפי זה לאבחן.
במקרים מסויימים קשה לשלול אלרגיה לתרופות. במקרים כאלה משתמשים בתחליפים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיטושים ועיניים דומעותנועה23/07/2007
שלום,
אני אלרגית לכל מיני חומרים (קרדית האבק, סוגי צמחים שונים ועוד) ועכשיו אני נמצאת בעיצומו של התקף אלרגיה בו העיניים שלי דומעות ואני מתעטשת ללא הפסקה. הכדורים לא עוזרים לי. יש פתרון מיידי לשיפור המצב?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש פתרונות
ד``ר ולרי טפליצקי23/07/2007בתקופה זו ישנה החמרה אצל אנשים אלרגיים לקרדית אבק בית.
יש לשפר מיידי פיקוח סביבתי של קרדית אבק בית: להוציא שטיחים, שאיבת אבק ממזרן וכרית, כיסוי מיטה בשעות היום, לאטום מזרן וכרית עם מגן מזרן ומגן כרית, שימוש בACARDUST נגד קרדית אבק בית, לעדיף רהיטי עור, לכבס כלי מיטה וכיסוים פעם בשבוע לפחות.
במקביל לגשת לרופא אלרגיה ולחזק טיפול תרופתי.
לא להתייעש!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תגובה למסטיקים נגד עישוןרעות19/07/2007
בוקר טוב,
בשבוע האחרון התחילה להופיע לי פריחה אדומה על העור, ככל שהצלחתי לחשוב, השינוי היחיד שעשיתי הוא שלקחתי כמה פעמים מסטיקים נגד עישון. אחרי כמה ימים שלא לקחתי מסטיק ולעסתי שוב אחד, התחלתי להתגרד. יכול להיות שמסטיקים עושים תופעות כאלה? הייתי מפסיקה לקחת אותם אבל אני צריכה משהו שיעזור לי להפסיק לעשן ואם אני לא יכולה לקחת אותם אני בבעיה.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה למסטיקים נגד עישון
ד``ר ולרי טפליצקי19/07/2007שלום רעות,
תופעות של פריחה וגרד אינם שכיחות בתהליך גמילה מעישון בלי או עם שימוש במסטיק לגמילה.
בכל אופן השילוב של פריחה וגרד מצביע על אפשרות של אלרגיה או רגישות אחרת לאחד מהמרכיבים של מסטיק. במיוחד כשהתופעה נעלמת וחוזרת אחרי חשיפה חוזרת.
הפתרון הוא (כמה חבל!) להפסיק שימוש במסטיק.
לעזרה בגמילה יש לפנות למומחה גמילה בפורום. ישנם פתרונות נוספים: תרופות, מדבקות וחולי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםorange17/07/2007
שלום
מה שלומך?
אני סובלת מעייפות כרונית, קשיי עיכול, ונשימה, נשירת שיער ועוד
וניסיתי המון שיטות
האם ידוע לך כיצד דרך מכבי בודקים אלרגיות למזון ובכלל ?
האם ישנה בדיקה זהה במכבי לבדיקה שידוע שעושים במרפאות פרטיות לזיהוי רגישות ל 93 סוגי רעלנים שעולה כ 2000 ש"ח ?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר ולרי טפליצקי17/07/2007ניתן לבדוק רגישות למזון אצל רופא אלרגולוג במכבי בבדיקה מיידית על העור של הנבדק או בבדיקת דם. לפני פנייה לרופאה אלטרנטיבית ובדיקות אלטרנטיביות יקרות רצוי להתייעץ עם רופאים קומבנציאונליים המומחים בתחום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעים בגבסיגל17/07/2007
מזל טוב על פתיחת הפורום.
רציתי לשאול מה אפשר לעשות כדי למנוע פצעונים באיזור השכמות
התופעה הזאת מתגברת אצלי בעיקר בקיץ
אני לוקחת לורקסין, וזה לא עוזר
מה עושים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצעים בגב
ד``ר בן רנר17/07/2007סיגל שלום
סביר להניח שמדובר באקנה (ACNE) הינו דלקת של בלוטות החלב או "פצעי בגרות"בלשון העם.אציע לפנות לר' העור .הטיפול משתנה לפי חומרת התפרחת.
דר' ורנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרוד בעורשמרית17/07/2007
שלום ומזל טוב על הפורום החדש, בהצלחה!
בימים האחרונים יש לי גרוד בכל הגוף, במיוחד בכפות הרגליים ובידיים. אני מניחה שזה קשור לאלרגיה כי אני נוטה להיות רגישה לדברים ונראה לי שצריכה להיות סיבה להופעה הפתאומית של הגרודים. איך אפשר לבדוק מה גורם לזה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרד בעור
ד``ר בן רנר17/07/2007שלום שמרית
בהחלט נכון . ניתן לבצע תבחיני עור לאלרגיה על מנת לאתר את הבעיה.במידה והגרד לא יחלוף מעצמו תוך מספר ימים .ניתן לבצע בדיקות למזונות ,חומרים נשאפים וכן לחומרים כימים כגון מוצרי קוסמטיקה ועוד.
דר' ורנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)