פורום אלרגיה, טיפול באלרגיות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חייל עם בעיה בכף הרגל
    א.ל.
    30/08/2007

בני החייל בקורס סובל מתופעה של כתמים אדומים בעור
    בכל האיזור שמכוסה על ידי הגרביים. (שטחים נרחבים ברגל)
    האם יתכן שזה מאלרגיה ?
    הוא מספר שהיה לו פעם משהו דומה באיזור הפנים.
    האם יש אלרגיה לזיעה ? לגרביים?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חייל עם בעיה בכף הרגל

הוספת תגובה

• חייל עם בעיה בכף הרגל

ד``ר בן רנר
    30/08/2007

שלום אמנם קיימת רגישות למגע לנעליים ,אך בחילים התפרחות ברגלים בד"כ נובעות מפטרת.אציע להבדק תחילה ע"י רופא העור .במידה והרופא יחשוד באלרגיה יפנה למרפאה אלרגית צבאית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרדית אבק הבית
    ללל
    29/08/2007

שלום קוראים לי עדי (שם בדוי) ואני סובלת מקרדית אבק הבית הרופא המליץ לי על חיסונים והימשכתי איתם שנה ומשהו וזה עדין לא כל כך עוזר לי ואני תמיד אומרת לרופא זה לא עובר לי ומה שמפתיע אותי שזה נהיה יותר חזק ממה ששהיה לי לפני שהתחלתי את החיסונים מקווה שתעזור לי !!!!!!!!!!!

לקביעת תור
    סגירה
    קרדית אבק הבית

הוספת תגובה

• קרדית אבק הבית

ד``ר בן רנר
    29/08/2007

יעילות החיסון גבוה בין 70% ל80% .תמיד יש כשלונות.תשקלי הפסקת הטיפול ואו יעוץ עם מומחה נוסף לפני ההחלטה. בכל מקרה הטיפול דורש אורך רוח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלרגיה לקרדיט האבק שמוגברת ע"י נוכח
    אפרת
    29/08/2007

שלום
    בני בן ה-8 חודשים סובל מפריחה עדינה על עורו ובייחוד משפשף את עיניו הרבה מאוד מזה כשלושה שבועות. לדברי הרופאה, אלרגיה לכלבים איננה שכיחה ולכן כנראה שהוא סובל מאלרגיה לקרדיט האבק, אשר מוגברת ע"י נוכחות שני כלבים גדולים ומקסימים בבית. נקבעו טסטים רק לעוד חודשיים. המחשבה על פרידה מהכלבים קשה לנו מאוד וגם הוא קשור אליהם מאוד. אילו פתרונות קיימים במידה ויימצא בטסטים שהוא אכן אלרגי לכלבים באופן ישיר או עקיף ??? תודה רבה.

הוספת תגובה

• אלרגיה לקרדית האבק שמוגברת ע"י כלב

ד``ר בן רנר
    29/08/2007

קשה לי להבין מאין הקביעה שרגישות לכלבים אינה שכיחה! ובכן היא שכיחה.אציע שלפני שתספידי את הכלבים תבצעי את הברור ואז יוסקו המסקנות.יש סיבות מרובות לגרד בעיניים ופריחה ואין להאשים את הכלב או את הקרדית כךסתם.ובכלל נוכחות של בע"ח בבית לפני הלידה מפחיתה את התחלואה האלרגית. אז קבלי יעוץ אצל אלרגולוג מומחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני חייל ואני יודה לך אם תוכל לייעץ
    גל
    28/08/2007

כשהתגייסתי לא הצהרתי על האלרגיה שהייתה לי במשך כמה שנים...עשיתי זריקות נגד אבק כרדית הבית ,גראס,שערות חתול וכלב ועצי אורן ואקליפטוס במשך שנתיים וחצי...
    לפני כמה ימים חטפתי התקף אלרגיה והתנפחו לי הפנים והעיניים האדימו,אמות הידיים התנפחו והיה לי קושי קטן בנשימה הופנתי לרמב"ם ושם נתנו לי אינפוזיה וסטרואידים לוריד מה ששיפר לי את המצב כפיתרון הרופא אמר שאני אחזור לטיפול אצל הרופא שעשיתי זריקות ונראה מה עושים עם זה ולבנתיים הוא רשם לי המלצה שבשום אופן אני לא ישן בבסיס כי אני נחשף שם לאבק עכשיו בגלל שזה רופא אזרחי הלכתי לרופא צבאי לאשר את זה והוא אמר לי שאין כזה דבר פטור מלינה ביתית שמקסימום אני אתנפח וזה לא כזה נורא ניסיתי להסביר לו את המצב אך הוא דיבר אליי באופן לא יפה והחליט שאני חולה בעצם בראש למרות שהראיתי לו אישורים והייתי מוכן שיבדוק אותי...
    מה הפיתרון לכזה דבר האם באמת מגיע לי פטור ללינה ביתית או שאני צריך להישאר לישון בבסיס בחדר שלא בודקים אותו והוא אכן מלוכלך ויכול לסכן אותי רפואית?! אני יודע לך אם תגיב לי בחזרה

הוספת תגובה

• אני חייל ואני יודה לך אם תוכל לייעץ

ד``ר ולרי טפליצקי
    28/08/2007

שלום רב,
    ראשית כל, אתה צריך לקבל טיפול נגד אלרגיה כמקובל עם תרופות אנטיהיסטמיניות וכנרא גם אינהלציות למניעת התקפי אסטמה.
    לשם כך תפנה לרופא של היחידה.
    בנוסף הרופא של היחידה יפנה אותך למרפאת אלרגיה אזורית. שם תקבל המלצה לכל הפטורים והשלמת טיפול.
    בהצלחה ותרגיש טוב.
    ד"ר ולרי טפליצקי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• :)

גל
    28/08/2007

תודה על שהקדשת מזמנך אני מקווה שהכל יסתדר:)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלרגיה לטיטניום
    יעל
    27/08/2007

שלום רב,
    האם יכולה להיות אלרגיה לטיטניום? הכוונה לטיטניום שנמצא בכדורים?
    ובמה זה מתבטא?

לקביעת תור
    סגירה
    אלרגיה לטיטניום

הוספת תגובה

• אלרגיה לטיטניום

ד``ר בן רנר
    27/08/2007

טיטניום היא מתכת מורכבת שאינה יוצרת תגובות אלרגיות בד"כ.מסיבה זו היא נפוצה כחומר המרכיב את השתלים ברפואת שינים ו"פלטות " אורטופדיות לאיחוי שברים.במקרים בודדים קיימת רגישות למגע המתבטאת בדחית השתל ובאודם מקומי ותפרחת."הרפואה האלטרנטיבית" משייכת לטיטניום תגובות אלרגיות נוספות כמו מחלת העייפות דלקות פרקים פריחות ועוד בעיקר בגלל השימוש הנפוץ בטיטניום אוקסיד שהוא חומר ציפוי למשל בתעשיית המזון (סוכריות).מדוע את נזקקת לכדורי טיטניום?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיטניום..המשך לשאלה

יעל
    27/08/2007

ראשית...תודה על תשובתך
    אני צריכה ליטול כדורי מגנזיום בעקבות חוסר שנמצא בבדיקות דם הערך הוא 1.8 כאשר המינמום המוגדר הוא 1.9 ) הכדורים מכילים טיטניום
    האם יכול להיות שכתוצאה מתופעה אלרגית נ כלשהי נוצר לי החוסר במגנזיום ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיכל מגנזיום

ד``ר בן רנר
    28/08/2007

שלום מיכל.ראשית הסירי דאגה מליבך .חוסר במגנזיון אין לך והערך שנקבת תקין.המגנזיום הוא יסוד המצוי ברובו בתוך התאים ולא חופשי בדם ולכן הערכים בדם אינם משקפים נכונה את המצב.רובו מרוכז בעצמות בליווית הסידן.חסרון במגנזיום מלווה בד"כ בירידה ברמת הסידן.התופעות המלוות חוסר ביסוד זה דרמטיות ואני בטוח שאין לך ולא סימן אחד של חוסר. למשל איבוד משקל ,אי ספיקה כליתית,תאבון ירוד ,אנורקסיה ,התכוצות שרירים ואישפוז .לכן אין צורך ליטול מגנזיום בכלל.לפחות לאדם שאין לו את התסמינים שתארתי.תוספת של מגנזיום תופרש החוצה בשתן.
    תוספי המזון פופולרים מאד בשנים האחרונות ומעניקים עיסוק בלתי פוסק לדיסציפלינות מסוימות .התועלת בספק.קראי מאמר במעריב של היום על תוספי המזון למיניהם.ולדוגמא קראי בעיתון על האקיטמל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם יכול להיות תופעות אלרגיות בלשון
    מיה
    27/08/2007

שלום
    האם יכול להיות אלרגיה שהסיפטומים שלה כמו דלקת לשון( חישוקים על קצה הלשון, תמיד במקום קבוע) יכולים להופיע כתוצאה מאלרגיה למרכיב תרופתי
    ברגע שלקחתי אתופן או אניטיביוטיקה החישוק על הלשון חזר

קצת סיפור רקע: לפניי 8 חודשיים היתה ליח פטרייה בלשון ושמתי דקטרין אורל גל בצורה אובססבית במשך כמה חודדשים , היו חודשים ששמתיי כל שעה ורק בקצה הלשון , מסתבר שהפטריה עברה מזמן ואחכ היו סימנים שבעצם נבעו מנזק שעשיתתי למרקם הלשון

היום חודשיים אחרי שהפבקתי להשתמש במשחה והכל נקי , ברגע שלקחתי אתופן , זה שוב הופיע..ואחרי שבוע עבר ...היום זה שוב קרה לי כמה שעות אחרי לקיחת כדור מגנזיום- האם יש קשר ?
    ואיך עליי לבדוק אלרגיה לחומרים האלה , האם בבדיקת טסט רגילה א בודקים גם את החומרים האלה ?

האם יכול להיות שזה אוטואימוני?

אם זה אלרגיה טלפאסט אמור לעזור <?

הוספת תגובה

• האם יכול להיות תופעות אלרגיות בלשון

ד``ר ולרי טפליצקי
    27/08/2007

שלום רב,
    התופעה של פריחה על הלשון לאחר שימוש בתרופות היא תופעה אשר אינה אלרגית מבחינה מדוייקת של המילה, אלה רגישות לתרופה.
    אבל לפני שאת מקשרת בין התרופה לתופעה כל שהיא תהיה בטוחה בהקשר הזה, כבתופעות אלא ישנם הרבה צירופי מקרים.
    אין טסט לרוב התרופות כולל דקטרין, אתופן ומגנזיום. מבצעים בדיקת תגר: מנסים שוב את התרופה ומוודאים קשר.
    טלפסט תרופה אנטיהיסטמינית, יכולה לעזור לתופעות אלרגיות וגם לא אלרגיות אשר קשורות בשחרור של היסטמין. האם זה יעזור במקרה שלך? יתכן...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעות אלרגיות בלשון

ד``ר בן רנר
    27/08/2007

סביר שמדובר בפצע הנקרא "אפטה" שלא מסוכן אם את לא שקטה גשי לרופא שיאבחן או למרפאת פה ולסת.ואחר כך ניתן יהיה לתחיל בברור אם בכלל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אף סתום
    חסוי
    26/08/2007

תודה רבה לך.
    עוד שאלה בקשר לאף סתום - רציתי לדעת מה עושים איך מטפלים בזה זה מקשה עלי במיוחד שאני זמר.
    והאם החיסונים יכולים לטפל בגודש באף תוך כמה זמן טיפול ראשון אחרי חודש שנה כמה?

תודה רבה,עדן

לקביעת תור
    סגירה
    אף סתום

הוספת תגובה

• אף סתום

ד``ר ולרי טפליצקי
    26/08/2007

שלום עדן
    קיים טיפול נגד נזלת אלרגית והוא מאוד יעיל. זה כדורים אנטיהיסטמינים וספריי לאף על בסיס סטרואידים או אנטיהיסטמינים.
    במקרים מסויימים של חוסר תגובה לתרופות הנ"ל או צורך בטיפול תרופתי קבוע נותנים טיפול חיסוני שהוא מאוד יעיל ומתחיל להשפיע בד"כ אחרי חודש-חודשיים.
    בברכה
    ד"ר ולרי טפליצקי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרדית אבק הבית
    חסוי
    25/08/2007

שלום,
    אני סובל מאלרגיה רציתי לדעת עם השפעה של פצעים ואדמומיות עור
    זה הגיוני והאם זה מהאלרגיה לאבק ?

ובעיה מאוד גדוה אצלי שאני כל הזמן עייף לא משנה כמה אני ישן אני יהיה עייף האם זה קשור ?

עדן

לקביעת תור
    סגירה
    קרדית אבק הבית

הוספת תגובה

• קרדית אבק הבית

ד``ר ולרי טפליצקי
    25/08/2007

שלום רב,
    אלרגיה לקרדית אבק בית מסוגלת לגרום לתופעות עוריות של פריחה מגרדת: אטופיק דרמטיטיס.
    עייפות אינה קשורה באופן ישיר לאלרגיה, אך לפעמים אלרגיה כן גורמת לעייפות בגלל הפרעת שינה עקב אף סטום מנזלת אלרגית.
    בברכה,
    ד"ר ולרי טפליצקי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלרגיה לאיפור
    דנה
    24/08/2007

שךום אני משתמשת בקרם לחות ובאיפור כ 5 שנים ולא מחליפה אותו וזה לא גרם לי לפצעונים- אך שנה אחרונה התחילו לי להופיע פצעונים בפנים ורופא עור אומר שזה לא פצעוני אקנה אלא כנראה בגלל קוסמטיקה לא מתאימה האם יכול להיות תגובות כאלו לאיפור שלא מחליפים? האם פתאום יכולה להיות תגובה כזאת אני רוצה רק לציין שזה פצעונים קטנטנים שמופיעים בעיקר אם אני הולכת לרחוב ובאה הבייתה מסירה איפור ויש לי פצעונים פתאום כמו אלרגייה הם נראים מה לעשות במקרה כזה? האם קרם לחות עם שמן רוז היפ יכול לעודד את פצעונים?

לקביעת תור
    סגירה
    אלרגיה לאיפור

הוספת תגובה

• אלרגיה לאיפור

ד``ר ולרי טפליצקי
    24/08/2007

שלום רב,
    אלרגיה לאיפור מאוד שכיחה במיוחד למרכיבים מסוימים למשל בושם וחומרים משמרים. זה שפצעים מופיעים אחרי יציאה לרחוב מצביע על תגובה אלרגית למרכיב של איפור בחשיפה לקרני השמש בלבד. במקרה כזה ללא חשיפה לשמש לא תהיה תגובה אלרגית.
    אם את משתמשת ביותר ממוצר אחד כדאי להפסיק להשתמש בכולם ולחדש אחד אחד וכך לגלות המוצר ה"אשם".
    ניתן לבצע PATCH TEST לאיבחון חומר הגורם לרגישות.
    חשוב לדעת שפריחה אלרגית בד"כ מגרדת. אם אין גרד כנרא לא מדובר באלרגיה.
    בברכה
    ד"ר טפליצקי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלרגיה מלכה לציפורניים
    מיה
    23/08/2007

שלום ,
    מזה חודשים רבים סבלתי מדלקות עניים שנראו כמו שעורה וגירודים בעין , וכן אדמומיות בצידי הלסת- ניסיתי הכל וזה היה חוזר חלילה ..למזלי אחת הרופאת איבחנה שמיד מדובר באלרגיה ללכה לציפורנייים שאכן נהגתי לשים באותם ימים- וביום שהורדתי הכל התרפא ולא חזר ..מידי פעם אני חוטאת ושמה לכה ושעה אחריי כבר מתחילות התופעות
    ואז אני נאלצת לרוץ ולהוריד ולקחת אנטיהיסמין ...

1. האם ידוע לאיזה חומר בלכה מפתחים רגישות ?
    2. האם האלרגיה הנ"ל יכולה לחלוף לי עם השנים ?
    3.יש דברים\מוצרים\מאכלים נוספים שמכילים את אותו מרכיב אלרגני שעליי להימנע מהם?
    4.למה פיתחתי את האלרגיה הזא ת?

לקביעת תור
    סגירה
    אלרגיה מלכה לציפורניים

הוספת תגובה

• אלרגיה מלכה לציפורניים

ד``ר ולרי טפליצקי
    23/08/2007

שלום מיה,
    בירור של אלרגיה ללכה לצופורניים מתחיל עם PATCH TEST אשר מגלה חומר מדוייק שאליו את מגיבה.
    ישנם יותר מ10 מרכיבים בלקה לציפורניים. המרכיב האלרגי השכיח מאוד הוא toluene-sulfonamide-formaldehyde resin .
    במקרים כאלה לקה היפואלרגנית יכולה לעזור.
    מרכיב נוסף חשוב הוא ניקל. האם את מגיבה גם לתכשיטים מתכתיים כמו שרשרת צוואר או צמיג?
    אלרגיה זאת בד"כ לא נעלמת עם השנים.
    בברכה
    ד"ר טפליצקי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקשר לתרופת אריוס
    ליאור
    22/08/2007

אתמול בערב החל להיות לי נפיחות באצבעות , בברכיים ,במרפקים , וליד אזור המפשעה
    הניפחות באזור הבטן /מפשעה אדום .
    היום הלכתי לרופא שלי והרופא הביא לי את התרופה אריוס ורציתי לדעת אם היא יעילה למצב כזה

תודה רבה מראש , ליאור.

לקביעת תור
    סגירה
    בקשר לתרופת אריוס

הוספת תגובה

• איראוס

ד``ר בן רנר
    22/08/2007

זו תרופה אנטיהיסטמינית יעילה עם פעילות טובה למניעת גרד ופריחות .קחי ללא חשש פעם ביום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אורטיקיה וקעקוע
    michal
    22/08/2007

שלום רב,

אני סובלת מאורטיקריה כרונית המתבטאת בנפיחות קלה בעת לחץ פיזי על העור.
    לאחרונה התופעה מאוד מינורית ביחס לשנים קודמות.
    איני נוטלת כדורים ואם מופיעות התנפחויות הן עוברות לאחר כמה שעות.
    (למדתי לחיות עם זה)

ברצוני לעשות קעקוע על הכתף - שאלתי האם זה אפשרי?

לקביעת תור
    סגירה
    אורטיקיה וקעקוע

הוספת תגובה

• אורטיקיה וקעקוע

ד``ר ולרי טפליצקי
    22/08/2007

שלום, במקרה שלך לא הייתי מנסה מחשש של תגובה.
    בכל מקרה רצוי קודם לנסות מעט ולראת תגובה.
    בברכה,
    ד"ר ולרי טפליצקי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלרגיה- משימוש במשחה לפה ???
    מיה
    22/08/2007

שלום רב ,
    האם ניתן לפתח אלרגיה משימוש אובססיבי של משחת דקטירין אורל ג'ל על הלשון בלבד ( ללא בליעה)
    אם כן - מה הנזקים שיכולים לקרות , האם זה הפיך ..?האם יכול להיות נזק לכבד כתוצאה מאלרגיה ? יש טיפול???
    האם ברגע שאני אמורה לא להיות במגע עם החומר האלרגני בעצם לא אמורים להופיע לי סיפטומים ?
    איך אני אדע אם אכן אני אלרגית למשחה ולאיזה מרכיב בה ? ( מיקונזול , עמילן , סכרין ..)
    תודה
    מיכל

הוספת תגובה

• אלרגיה- משימוש במשחה לפה

ד``ר ולרי טפליצקי
    22/08/2007

נכון, ניתן מבחינה תאורתית לפתח אלרגיה לדקטרים אורל ג'ל אך זה מאוד לא שכיח.
    כל התופעות הפיכות: פריחה מקומית, נפיחות, גרד.
    טיפול עם סטרואיד מקומי ואנטיהיסטמינים.
    ניתן לבצע PATCH TEST כדי לאמת אבחנה.
    לא צפוי נזק לכבד בגלל האלרגיה.
    בברכה ד"ר ולרי טפליצקי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה אלרגית לחיסון
    פנינה
    21/08/2007

שלום,
    מאז שאני זוכרת את עצמי בכל פעם שמתחלף מזג האוויר וכשיש שרב, יש לי תגובה אלרגית מינורית של נזלת והתעטשויות שנמשכות יומיים שלושה (בעיקר בשעות הבוקר). לפני שנה ו-8 חודשים היה לי התקף אלרגיה שנמשך חודשיים בערך. הסימפטומים היו נזלת והתעטשויות בלתי פוסקות. לא ממש ייחסתי לזה חשיבות, אבל כשראיתי שזה נמשך כל כך הרבה זמן פניתי לרופא אשר עשה לי טסטים והתברר שאני אלרגית לקרדית אבק הבית, כותלית יהודה ושערות חתול. הרופא המליץ לי לעשות טיפול סביבתי (ריסוס המזרון, הכריות והשמיכה ב-Acardust) וקיבלתי גם טיפול של כדורים אנטיהסטמין ותרסיס לאף. כשבוע לפי הריסוס הפסקתי לעשן בגלל שסבלתי מקוצר נשימה. באותו יום בו עשיתי את הריסוס, שאפתי את התרסיס לראותי ובערב נסעתי לבית החולים עקב קוצר נשימה חמור. אושפזתי ועשיתי טיפול אנהילציה למשך כמה חודשים ואח"כ עברתי למשאף. לאחר כמה חודשים (בתקופת הפריחה) שוב הופיעו הסימפטומים והפעם הלכתי לרופא אחר, ששוב עשה לי טסטים והפעם הוא אמר לי שאני אלרגית גם ל-3 סוגים של דשא. הוא המליץ על טיפול של חיסון.
    באמצע חודש אפריל השנה התחלתי לקבל זריקות (4 במספר) פעם בשבוע, כשכל פעם מעלים את המינון. לפני שבועיים קיבלתי זריקה מספר 13 (שהיא הזריקה הראשונה של השלב השלישי). חיכיתי במרפאה חצי שעה ולאחר שהכל היה בסדר יצאתי משם. לאחר 45 דקות מרגע שקיבלתי את הזריקה הרגשתי הרגשה של חום ושריפה באיזור הצואר. התקשרתי לרופא והוא אמר לי לחזור למרפאה כי יש לי תגובה אלרגית לחיסון. פלג הגוף העליון שלי התכסה בכתמים אדומים וכל הגוף גירד לי. הוא נתן לי זריקה וכדור. חיכיתי שעה לראות שזה משפיע ובזמן הזה התחלתי להשתעל ולהוציא ליחה. אחרי שעה הכל נרגע פחות או יותר והלכתי הביתה. הרופא אמר לי שמעתה והלאה אצטרך לקחת כדור אנטיהסטמין (אריוס 5 מ"ג) חצי שעה לפני הזריקה. שבוע לאחר מכן הלכתי למרפאה לקבל זריקה והפעם לקחתי כדור חצי שעה לפני. הפעם חיכיתי שעה ולא הייתה שום תגובה אלרגית. כשהגעתי הביתה התחלתי שוב להרגיש את הרגשת הבעירה הפנימית והגירוד והפעם הכתמים האדומים הופיעו גם על הירכיים וגם על הפנים. גם הפעם השתעלתי והייתה נזלת. לקחתי עוד כדור ורק למחרת התפוגגו הכתמים האדומים והפריחה.

יש לי חתולה שנמצאת אצלי כבר שנתיים וחצי ולפני שעשיתי טסטים וגיליתי שאני אלרגית אליה, לא היו לי שום תגובות אלרגיות (ואני נמצאת איתה הרבה מכיוון שאני עובדת בבית). גם לפני שהתחלתי לקבל את הזריקות ואפילו כשהחתולה התכרבלה לידי לא התחלתי להתעטש ולא היו שום תגובות אלרגיות כגון נזלת וכד'.

השאלות שלי הן האם לא מיהרתי לעשות חיסונים לפני שבדקתי שאולי התקף האלרגיה הארוך שהיה לי לפני שנה ו-8 חודשים היה מקרה חד פעמי והדברים יחזרו למסלולם? האם כדאי לי להמשיך בזריקות למרות התגובות האלרגיות שמתרחשות אצלי (שהן מאד לא נעימות)? האם יכול להיות שהתקף האלרגיה הנ"ל משקף מתח ולחץ?

מתנצלת מראש על אורך ההודעה,
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    תגובה אלרגית לחיסון

הוספת תגובה

• תגובה אלרגית לחיסון

ד``ר בן רנר
    22/08/2007

שלום פנינה.
    הטיפול החיסוני יעיל מקובל ודורש סבלנות.תופעות לוואי קורות בשכיחות נמוכה אבל קיימות ולכן יש להמתין במרפאה לאחר הטיפול . אני מניח שקבלת הסבר בנידון .נטילת אנטיהיסטמיניקה יעילה ואמורה לנטרל תגובות קלות.השאלה האם להמשיך למרות תופעות הלוואי במקומה וההחלטה חייבת להעשות לאחר התיעצות עם הרופא המטפל בך.תגובות כאלה עלולות שלא לחזור על עצמן בהמשך החיסון .לא לכל מטופל רגישות שווה ויש להתאים את המינון הנכון לכל מטופל בנפרד.הטיפול אמור להמשך מספר שנים ואת עדיין רק בתחילתו.-סבלנות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שבועיים של עקצוצים
    לירן
    21/08/2007

שלום,

לפני כחודש הופיעו על חלקים שונים בגופי סימני עקיצה. בעיקר באיזור המותניים והאגן. מוקדים מגרדים התווספו במהלך היום כאשר הייתי לבושה. לא מדובר ביתוש שעקץ בלילה. במשך שבועיים הופיעו כל יום מספר מוקדים. לאחר זמן מה הגירודים פסקו.

כעת, שבועיים לאחר שפסקו, הופיעו שוב הגירודים. ושוב, מוקדים חדשים בכל כמה שעות.
    לא זיהיתי קשר לתכשיר קוסמטי/ מזון/ חרקים.

תודה, לירן

לקביעת תור
    סגירה
    שבועיים של עקצוצים

הוספת תגובה

• עיקצוצים

ד``ר בן רנר
    21/08/2007

שלום לירן.ע" נוסח הדברים נראה לי שכבר שוחחנו בפורום הזה לפני מספרשבועות על העיקצוצים.אם לא זכוני מטעה אותי.
    סביר שמדובר בתופעה הנקראת חרלת או URTICARIA בלע"ז. היות ויש אבחנות שונות לתופעות עוריות וללא בדיקה אי אפשר לאבחן אציע לגשת לרופא המטפל לאבחן את המחלה.עם אבחנה ברורה ניתן יהיה להתקדם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה