פורום אלרגיה, טיפול באלרגיות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אלרגיה לקרדית אבק הבית
    עדן
    20/08/2007

שלום,בוקר טוב.

אני נער בן 16 שסובל מקרדית אבק הבית
    זה מקשה עי בעינים אדומות ובגירודים ובעיקר נזלת אף סתום וז\ה כל יום וין וכל היום
    מה עושים?
    היתי אצל רופא הוא המליץ לי לקחת חיסונים התחלתי לקחת למשך שבועים שלושה והפסקתי מכיוון שזה לוקח 4 שנים ומעלה והם בספק שזה עוזר

מה עושים במצב כזה,ובמה זה יכול לפגוע גדילה גם?

עדן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אלרגיה לקרדית אבק הבית

הוספת תגובה

• אלרגיה לקרדית האבק

ד``ר בן רנר
    20/08/2007

עדן שלום.:אם אתה סובל אין ספק שהחיסונים הם הטיפול האולטימטיבי.הזמן רץ ועובר מבלי להרגיש .אל תחשוב על משך הטיפול .ההטבה תופיע קרוב לוודאי במהלך השנה הראשונה ואת המסקנות תסיק בתום שנתיים.אין ספק שדרושה סבלנות .ממילא תצטרך ליטול תרופות כל הזמן או לסבול .אז שמע בקול הרופא שלך.אין לי ספק, ברגע שתרגיש
    שיפור תשאל את עצמך איפה הייתי קודם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה,תופעות לוואי

עדן
    20/08/2007

תודה רהנ לך,
    אוקי אולי אני אשכול שנית אולי אתה יודע מה התופעות לוואי של זה ביות בגדילה או משהו כי אמרו לי שיש המון
    תודה,עדן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסונים עדן

ד``ר בן רנר
    21/08/2007

תופעות הלוואי אם בכלל הם תופעות האלרגיות בזמן מתן החיסון כתוצאה ממתן יתר או סבילות נמוכה של המתחסן.על מנת להימנע מתופעות כאלה החיסון ניתן במנות קטנות העולות בהדרגה ובהשגחת הרופא .אין השפעה על הגדילה או על אברים חשובים אחרים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רגישות לניקל
    נורה
    19/08/2007

שלום לרופאים:
    לפני כשנה אובחנתי כסובלת מ- DISHYDROTIC ECZEMA, במהלך השנה טופלתי במשחות סטירואידיות שונות עם השפעות משתנות. שמתי לב שאם אני צורכת מאכלים מסויימים הגרד מתגבר. פניתי לרופאת עור והיא נתנה לי רשימה ארוכה של מאכלים שיש להימנע מהם.
    השאלה היא האם יש אתר שבו מידע על עוד מאכלים? הרבה דברים לא מופיעים ברשימה שקיבלתי (דרך אגב מה עפ אבטיח? מלון? תותים? קישוא?)
    האם ישנו חיסון לדבר הזה? (כמו שיש לרגישות לאבק וחומרים אחרים) או כל טיפול אחר שיחסוך את המשחות הסטרואידליות ותופעות הלוואי שמטיפול ממושך בהן?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    רגישות לניקל

הוספת תגובה

• רגישות לניקל?

ד``ר בן רנר
    19/08/2007

שלום .ע"פ האבחנה יש לך אקזמה דיזהידרוטית ולא רגישות למגע למתכת הניקל.אלה שתי מחלות שונות ושתיהן אינן קשורות למזון.לגבי הניקל התכולה במזונות יכולה להיות גבוהה ביחוד עם הבישול נעשה בסיר ניקל.יש להנמע ממתכת זו.לדיאטות אין בסיס מדעי מוצק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדר בן ורנר

נורה
    19/08/2007

שלום לדר בן ורנר
    תודה על התושבה... העניין הוא שבאמת שמתי לב שיש מאכלים שמגבירים את הופעת הקזמה וכשאני נמנעת מהם הגרד נעלם. לפי מה שכתוב בדפים אותם קיבלתי יש שני סוגים של רגישות לניקל: הראשון הוא ממגע והשני מניקל במזון. הרשימה שנרופאה נתנה נכתבה ע"י המומחים במחלקת עור בבית חולים רמב"ם כך שאני מניחה שאיזשהו בסיס אמור להיות.. אשמח לשמוע מה דעתך ואם אתה יודע להגיד לי איפה לחפש תכולת ניקל לגבי מאכלים נוספים.
    תודה שוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניקל

ד``ר בן רנר
    20/08/2007

לא משנה מי חתום הבסיס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניקל

ד``ר בן רנר
    20/08/2007

לא משנה מי חתום הבסיס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נורה

ד``ר בן רנר
    20/08/2007

שאלת האסמכתא היא הרלוונטית.לגבי התכולה במזון ,מעבר למה שציינתי הבסיס רעוע. עם הרגשה אי אפשר להתוכח.אך ברפואה ובמדע בכלל לא נהוג להסתמך על בודדים אלא על מחקרים וממצאים סטטיסטים בלבד.זה ההבדל בין הרפואה הקונבנציונלית לבין זו הנקראת" אלטרנטיבית."באחרונה הדגש על ההרגשה הסוביקטיבית והראשונה על האוביקטיבית וזה הבדל משמעותי.בסופו של דבר מה שטוב לך עשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הקשר בין מתח נפשי לאלרגיה
    מירי
    16/08/2007

ד"ר שלום רב. מזה כשנתיים אני סובלת מהפרעות קצב בלב מסוג SVT. במהלך הבירור הקרדיאלי ביצעתי הולטר שהיה תקין. הרופא רצה לבצע קרדיו ביפר אך כיום לאחר השימוש התחילה פריחה באיזור המדבקות. המדבקות הוחלפו באמרחות וזה לא עזר. לאחר שבוע בשימוש עם המדבקות נוצרו לי 3 כיוות כימיות על העור איפה שהיו המדבקות. לאחר מכן הפריחות התחילו להחמיר למשל כויות כימיות היו מופיעות אחרי בדיקת דם באיזור חדירת המחט. לציין ידוע רגישות לניקל. לאחרונה התחלתי לפתח תגובות דומות לכל סוגי הפלסתרים שיש מי מפלסתר ביתי ועד לפלסתר שחדרי מיון וכ"ו. לציין כי יש לי גם תגובות אלרגיות לכמה כדורים ועקיצות דבורה פעם ב...אין לי רגישות לדבורים או לכל סוג של תרופות למעט אזולין (טיפות עיניים) אני לא מעשנת לא שותה אלכוהול ולא משתמשת בסמים. לוקחת באופן קבוע אלתרוקסין כבר חצי שנה 100 מק"ג ביום.
    שאלתי היא האם כל זה הוא בעצם תוצר של התנאי אלקלים כלומר הזעה עם חשיפה מ וגברת לניקל כגון שרשרת ו/או תגובה למתח ולחץ נפשי אדיר?
    תודה רבה לך ד"ר על תשובך...
    אציין רק לפני סיום כי אני צריכה לעבור צריבה ורופא אלרגיה אמר לי בשלב זה לא לצבע אותה בגלל התגובות הקשות לכל מני דברים.

לקביעת תור
    סגירה
    הקשר בין מתח נפשי לאלרגיה

הוספת תגובה

• הקשר בין מתח נפשי לאלרגיה

ד``ר ולרי טפליצקי
    18/08/2007

שלום רב,
    אלרגיה היא תוצאה של תגובת מערכת חיסון לחומרים סביבתיים בלתי מזיקים. נוצרים נוגדנים IGE או תאים שמגיבים לחומרים סביבתיים כשהם באים במגע עם הגוף. הסיבה לכך איננה ברורה, אך לגנטיקה ישנה השפעה גדולה וגם לסביבה ישנה השפעה גדולה.
    תשאלי את ההורים שלך על תופעות אלרגיות.
    מאוד קשה למדוד מתח נפשי כדי להבין את השפעתו.
    בנוגע להזעה היא כמוון מזרזת תגובה לניקל אצל אנשים אלרגיים לניקל, אך היא איננה גורם.
    יש להיזהר מלייחס לאלרגיה תגובות הלא אלרגיות. למשל תגובה לפלסטר הרבה פעמים מסוג גירוי ולא אלרגיה (זה אפשר לבדוק בעזרת PATCH TEST).
    כנ"ל תגובות לתרופות.
    לעתים ניתן לשפר מצב של אלרגיה על ידי טיפול אנטיהיסטמיני ממושך.
    ובנוסף קיימת שיטת הכנה בפני תגובה אלרגית לפני ניתוח או בדיקת רנטגן.
    בברכה.
    ד"ר טפליצקי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנגיואדמה והקשר אם יש לבלוטת התריס?
    דורית
    16/08/2007

שלום דר נכבד
    שאלתי בבקשה ביתי כבת 13 ילדה בריאה לכל דבר.
    בבדיקות דם שיגרתיות C1 - ׁ28.9
    C3 - 115
    C4 - 20.1
    בבדיקת בלוטת התריס - 6.58 (אנו צריכים לחזור שנית על הבדיקה)חודש מיום הבדיקה.
    שאלתי: האם יש קשר בין הבדיקות הנ"ל?
    (שאר הבדיקות יצאו בסדר גמור). יכול להיות שאנחנו סתם לחוצים ?

ברצוני לציין שהילדה מרגישה מצויין חיונית וכו'.

תודה עבור כל הבהרה בענין.

הוספת תגובה

• אנגיואדמה

ד``ר בן רנר
    16/08/2007

שלום הבדיקות הללו אינן שגרתיות.ואם הילדה בריאה אין מקום לבצע כלל.הערך של בלות התריס כללי ויש סימן לועזי לני התשובה.רמת המשלים תקינה. גשי לרופא לבדוק ערכי המעבדה שבה בוצעה הבדיקה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התיחסותך.

דורית
    16/08/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבת שלי אלרגיה לתותים
    ד``ר בן רנר
    14/08/2007

הבת שלי אלרגית לתותים. יש סוגי אלרגיות שכשורים לאלרגיה הזאת כי אני לא רוצה שיהיו פתאום הפתעות ורוצה לבדוק למה עוד היא יכולה להיות אלרגית

לקביעת תור
    סגירה
    הבת שלי אלרגיה לתותים

הוספת תגובה

• אלרגיה לתותים ותגובה צולבת

ד``ר ולרי טפליצקי
    14/08/2007

שלום טניה,
    הייתי רוצה לדעת איך מתבטעת אצל בתך אלרגיה לתותים. רק תגובה מיידית אחרי אכילה עם פריחה או גרד, נפיחות וחול נחשבת לתגובה אלרגית חד משמעית. תגובות אחרות הלא מיידיות אינם כנרא אלרגיות.
    במקרה והיא כן אלרגית יתכן תגובות צולבות לפרות נוספים: משמש, שקדים, תפוח עץ, אפרסק, שזיף,אגס.
    למרותזאת אין המלצה גורפת להימנע מראש מאכילת פרות אלה. מצד שני יש להיזהר ולאכול אותם בכמות קטנה בלבד.
    מידת הזהירות טלויה גם בעוצמת התגובה האלרגית לתותים. במקרה של תגובות קשות עם התעלפת וקשי נשימה יש להיות זהירים יותר מאשר במקרה של תגובות קלות.
    רצוי גם לברר רגישות לתותים על ידי טסטים אצל אלרגולוג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלרגיה שמתבטאת בחסימת האף
    נועה
    12/08/2007

שלום,
    יש לי עבר היסטורי ארוך מאוד (בהתחשב בעובדה שאני רק בת 23...) של אלרגיות באף-בעבר התבטא בנזלות ואף סתום. בחודשים האחרונים, מאז חודש מרץ, החל להיעלם לי חוש הריח ואיתו כמובן הטעם. הוא בא והולך כל הזמן, אך רוב היום אני תתרנית לגמרי. הייתי אצל א.א.ג שטען כי אני אלרגית ויש לטפל רק עם כדורים ותרסיסי סטרואידים.
    מוזר שדווקא לפני שנה בתקופת האביב סבלתי הרבה יותר מנזלות ומעולם לא סבלתי מאיבוד ממושך של חוש הריח כמו עכשיו! זה כבר הפך את זה עבורי להיות הרבה יותר מייאש, ולא ברור לי אם המצב ישתנה אי פעם או לא!
    מה שרציתי לשאול זה האם ייתכן ולא מדובר באלרגיה - אנחנו כבר בסוף הקיץ עוד מעט ואין שום סימני שיפור..אולי מדובר במשהו דלקתי בסינוסים שלא עבר??
    דבר מוזר נוסף-כל פעם שנסתם לי נחיר ימין - אובד חוש הריח וכאשר הוא נפתח - יכול להיות שאריח ויכול להיות שלא. לרוב אני מריחה יותר בשעות של הבוקר והסיכויים מאוד קטנים לערב.
    במצב שכיבה בכלל האף נסתם לגמרי.
    איך בכלל מטפלים בזה? אני לא מדמיינת את המשך חיי בצורה הזו! זה ממש הוריד את איכות חיי, אני לא מרגישה בכלל את הטעם של המזון יותר..
    אודה להתייחסות.
    תודה רבה, המיואשת.

הוספת תגובה

• אלרגיה שמתבטאת בחסימת האף

ד``ר ולרי טפליצקי
    13/08/2007

שלום רב,
    נאם עשית טסטים לבדיקת אלרגיה אצל רופא אלרגיה?
    כעת תקופה קשה במיוחד לאנשים אלרגיים לקרדית אבק בית.
    מאוד חשוב לדעת למה את אלרגית ואם את אלרגית בכלל, וזה ניתן לברר על ידי טסטים בלבד.
    ישנם טיפולים נוספים לאלרגיה כולל טיפול סביבתי בקרה ומדובר ברגישות לקרדית אבק בית, תיקנים, נוצות או בעלי חיים או גורמים נוספים.
    קיים טיפול חיסוני אשר מאוד יעיל גם אצל אנשים שלא מגיבים יותר לתרופות!
    גם טיפול תרופתי ניתן לשנות ולחזק, כשיעילות יורד מחליפים תרופות או מוסיפים.
    אני מקווה שרופא אא"ג בדק ושלל נוכחות פוליפים באף. פוליפים מפריעים מאוד לחוש הרח. הם מטופלים על ידי ניתוח.
    ועוד פרט חשוב, לא להשתמש בקביעות בטיפות מסוג OTRIVIN וALRIN. הם גורמים לאטרופיה רירית האף.
    בהצלחה!
    ד"ר ולרי טפליצקי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לציין
    מירי
    12/08/2007

לציין ד"ר שרופא מרדים בכיר בשיא אמר שאני צודקת...למעט בלוטת התריס שלא הוכחה.....
    אז אולי יש אמת בשמוע.....

ואם תוכל לעזור לי לגבי האלגיה שלי לי. אני אלרגית להכל ממחט של בדיקת דם ועד מדבקות א.ק.ג ותרופות כל הבידקות שעשו לי הוכיחו שאני לא רגישה אבל ברגע שזה מגעי לשימוש אני פורח מקבל כויות כימיות הלם אנפילקטי.....(עקיצת דבורה שאני לא רגישה אליה)
    מה אני עושה אם זה...

לקביעת תור
    סגירה
    לציין

הוספת תגובה

• מירי

ד``ר בן רנר
    12/08/2007

קבלי את ההסבר הנראה לך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הידבקות?
    אמא
    11/08/2007

מזה שלושה שבועות לערך נוטלת כדור טרבינאפין 250 מ"ג ליום.
    לפני מספר ימים נדבקתי מבני בן השישה חודשים בשפעת שלוותה ב-40 מעלות חום ושיעולים חזקים שעבורה לא נטלתי כלום מלבד אקמול. עם סיום החום הופיעה אצלי פריחה של מעין שלפוחיות עוריות זעירות וגירודים בקרקפת, בצוואר ובידיים. אני תוהה אם אלרגיה לתרופה יכולה להתפרץ ככה פתאום לאחר שלושה שבועות או שמע זה משהו אחר/מחלת ילדים כלשהי?..

לקביעת תור
    סגירה
    הידבקות?

הוספת תגובה

• הידבקות?

ד``ר בן רנר
    12/08/2007

אמא
    סביר שמדובר בפריחה על רקע המחלה הבסיסית ולא רגישות לטרבינפין.בכל מקרה האם הפריחה חלפה? במידה ולא גשי לרופא המטפל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלרגיה
    מירי
    10/08/2007

ד"ר שלום רב לאחרונה שמעתי שמוע רוציתי לשאול את דעתך.
    שמעתי כי לידוקאין פג תוקף שלא מיודע לשימוש שמגיע בדרך זו את אחורת לדם גורם להמון בעיות כגון: הפרעות קצב בלב, בעיות בכלי דם (אי תחושה בגפיים) לפעילות יתר במערכת החיסונית ולפגיעה בבלוטת התריס...האם זה נכון?

לקביעת תור
    סגירה
    אלרגיה

הוספת תגובה

• הודעה של מירי אלרגיה ללידוקאין

ד``ר בן רנר
    10/08/2007

לידוקאין הוא חומר נפוץ בהרדמה מקומית ויש לו שימושים גם בקרדיולוגיה.ככל חומר גם לו יש תופעות לואי במידה וניתן במנות יתר . תופעות הלוואי הם דו שלביים:גירוי של מערכת העצבים ואחר כך דיכוי .במינון נכון הוא משמש להרדמה מקומית בעיקר בטיפולי שינים וטיפול בהפרעות קצב.לידוקאין שפג תוקפו לא יהיה אפקטיבי כלל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מירי אלרגיה

ד``ר בן רנר
    10/08/2007

הגזמת לדעתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה אצל הבן
    טובה
    09/08/2007

בני בן השש וחצי אובחן כאלרגי לאבק ולפרוות חתולים. יש לו נזלת ארלגית בעיקר בבוקר.
    סובל לעיתים גם מליחה. וכן לעיתים רחוקות יותר יש לו צפצופים . מקבל סינגולייר 5 מ"ג
    כל ערב וקיבל בעבר תרסיס נזקורט לאף . תרופות אחרות כמו פרופיטן לפי הצורך.

האם אפשר להפסיק הסינגולייר בקיץ? האם אין לתרופה זו תופעות לוואי כשלקוחים אותה
    לזמן ממושך? מה עוד ניתן לעשות. הילד כל הזמן מנוזל .

האם תוספת ויטמינים כל שהיא יכולה לחזק הגוף. התחלתי לתת לו אומגה 3 - שמן דגים
    בהמלצת הרופאה לריכוז כללי. יש לציין שאביו ואחותו גם אסמטים. האם זה אומר שלא יצא
    מזה?

תודה לך, טובה

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה אצל הבן

הוספת תגובה

• טובה

ד``ר בן רנר
    09/08/2007

הילד אלרגי וזקוק למעקב אצל רופא 'מומחה לאלרגיה אם במסגרת קופת החולים לה הוא שייך או במסגרת פרטית.היות והאבחנה כבר נעשתה,הטיפול רק בהוראת הרופא המטפל ועל פיו יישק דבר.ברשת לא נהוג ואסור לטפל אלא לתת הסברים.הטיפול רק בתוך כתלי המרפאה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלרגיה לאבק
    א
    08/08/2007

שלום! עשיתי טסטים לאלרגיה וגילו שאני אלרגית רק לקרדית אבק הבית. כל בוקר אני קמה ומתעטשת הרבה וזה גורם לי גם לגירודים בעינים וכאבי ראש. אני משתמשת בתרסיס אף-פליקסונז וזה לא ממש עוזר וגם לפעמים אני מתעטשת בגלל ריח של בושם, שמפו, סבון וכו'
    מה אני יכולה לעשות????

לקביעת תור
    סגירה
    אלרגיה לאבק

הוספת תגובה

• אלרגיה לאבק

ד``ר ולרי טפליצקי
    08/08/2007

קודם כל לבצע פיקוח סביבתי של קרדית אבק בית: להוציא שטיחים, שימוש במגן מזרן ומגן כרית, כיסוי מיטה בשעות היום, שאיבת אבק ממזרן וכרית, בארגז של המיטה וסביבה, אחרי מחשב ועל מדפים, ספה וקורסה.
    פעולות אלה יעזרו לך עוד לפני שימוש בתרופות.
    להפעיל מזגן כדי לייבש אוויר, בגלל שקרדית אבק בית זקוקה ללחות וחום.
    ניתן להשתמש במכשירים חשמליים לניקוי אוויר מאלרגנים אשר נמכרים בחנות מוצרי חשמל.
    בנוסף להחליף תרופות אם לא עוזרות:
    תרופות אנטיהיסטמיניות: לורטדין, אריוס, היסטזין, זילרגי, טלפסט, מיזולן.
    ספריי לאף: רינולסט, נזונקס ונוספים.
    קיים גם טיפול חיסוני: אימונוטרפיה.
    כשאף מגורה מאלרגיה, הוןא יגיב יתר גם לרחות חזקות כמו בושם. לא להשתמש בבושם בינתיים
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תאי זיכרון
    מתעניין
    07/08/2007

שלום ותודה מראש על התגובות לא חשוב ממי העיקר הכוונה:
    מה הוא זמן חיים של תא זיכרון לאנטיגן מסוים? כל החיים עד המוות או שהמערכת יכולה "לשכוח" אנטיגן מסוים?
    ויכול להיות מבחינה רעיונית שיוצרים לדוגמא את כל הוריאיציות של וירוס מסוים נגיד HIV
    ו"מגדלים" תאי זיכרון כלפיהם ומשכפלים אותם זה יהווה חלק מפיתרון בעיית הוירוסים?
    כי כמו שלמדתי בעבר גם וירוסים הם אורגניים והמערכת החיסונית יכולה לטפל בכל אחד מהם בדרכים שונות ומגוונות,
    ובקישור לדעה הנ"ל האם אפשר לגרום למערכת החיסון לייצר ברגע נתון או כל עוד שיש וירוס בגוף כמות גדולה של תאים לבנים יותר מקצב ההתרבות של הוירוס?
    ובסופו של דבר במקרה של הHIV איך ניתן להחזיר את "אהבתה" של המערכת החיסונית לבניה תאי הT helper שלא תהרוג אותם אחרי שהנגיף הושמד כליל?

לקביעת תור
    סגירה
    תאי זיכרון

הוספת תגובה

• תאי זכרון

ד``ר בן רנר
    07/08/2007

ציינת הרבה נושאים וגלשת מאחד לשני .אני מניח שמה שמעניין אותך הוא HIV.ובכן.אנסה להסביר בקצרה .סודה וכוחה של מערכת החיסון בגוף המאפשרת לנו לחיות בסביבה רבת זיהומים היא העובדה שיש זיכרון חיסוני ארוך המאפשר להתמודד עם מזהמים שונים .מערכת זו מורכבת מתאים לבנים מסוג לימפוציטים מסוג B אוT הנעים בדם ובלימפה ומספרם עולה ככל שהמזהם מגרה את המערכת .המערכת לא שוכחת בד"כ אלא אם היא נפגעת או המזהם מצא דרך להתגבר עליה.מערכת זו נשארת איתנו כל החיים!המזהם מפעיל את ההתאים האלה שמפעילים את המערכת החיסונית על שלל כוחותיה להכחיד את המזהם .מספר הוירוסים עצום וגדלם קטן מאשר התאים והמשואה שחפשת תא= וירוס לא נכונה.ע"מ להרוג את הוירוס זקוק הגוף למערכת אפקטיבית המונה לא רק תאים אלא תוצרי תאים ועוד שכולם ביחד לא יאפשרו לוירוסים לחיות.קימים וירוסים שונים בעולם החיי.כאלה שהגוף מצליח להדביר כגון שפעת חצבת אדמת ועוד וכאלה "מתוחכמים "שהגוף לא מצליח להדביר אלא "להשתיק"ולגרום להם להיות לא פעילים .במידה והמערכת החיסונית נחלשת עלולים וירוסים אלא הנמצאים במין שיווי משקל או "הפסקת אש "עם מערכת החיסון להתפרץ ולהכות(וירוס ההרפס למשל)וירוס הHIV הוא מן טיפוס ביניים אשר מודבר רק חלקית בתחילת המחלה ורק אחרי מספר שנים לאחר שהתיש את המערכת החיסונית מרים את ראשו ומכה במלא עוצמתו..מקווה שהסברתי באופן ברור .אמליץ לך לשוטט ברשת ולחפש בנושא אימונולוגיה תאי זכרון וגם HIV החומר רב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חדשה בעולם האלרגיה
    ענת
    07/08/2007

שלום
    בתקופה האחרונה, מזה מספר חודשים, יש לי אלרגיה שמתבטאת בעיניים מגרדות ואדומות, נזלת, עיטושים וגירודים באף. בגלל שאף פעם לא היה לי חשבתי שזה סתם התקררות ואז לאט לאט הבנתי שזו אלרגיה. האם תוכל לדעת על סמך התופעות איזו אלריה זו , למה אני רגישה? ומה הטיפול הכי פחות כימי שיש למצב זה.
    עוד דבר מזה מספר שנים בעונת הקיץ יש לי גירודים באים והולכים ברגליים, האם תוכל להמליץ על תרופה?
    תודה והמשך יום נפלא..
    ענת

לקביעת תור
    סגירה
    חדשה בעולם האלרגיה

הוספת תגובה

• גרד עיניים, נזלת,גרדעור

ד``ר ולרי טפליצקי
    07/08/2007

שלום רב,
    יש לך סימפטומים של מחלה אלרגית,רגישות לאחד האלרגנים נשאפיים, כאלה שנמצאים באוויר: קרדית אבק בית, עובש, שערות של חתול או כלב, תיקנים, נוצות, אבקנים של עצים או דשא.
    איבחון מתבצע בקלות יחסית במרפאת אלרגיה על ידי טסטים עוריים לא מתרידים.
    קיים גם טיפול עם תרופות אנטיהיסטמיניות שונות כגון לורטדין, היסטזין, אריוס, טלפסט וחול'.
    בנוסף בשימוש ספריי לאף מסוגים שונים: פליקסונז, נזוקורט או נזונקס,
    טיפות יניים: ליבוסטין,אופטילסט, קרוופטיק,
    משחות לעור:בטקורטן, אלוקום, נרידרם ואחרות.
    הטיפול יש לתאם עם רופא משפחה או אלרגיה.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גירודים
    יערה
    07/08/2007

שלום,

לפני כחודש הופיעו על חלקים שונים בגופי סימני עקיצה. בעיקר באיזור המותניים והאגן. מוקדים מגרדים התווספו במהלך היום כאשר הייתי לבושה. לא מדובר ביתוש שעקץ בלילה. במשך שבועיים הופיעו כל יום מספר מוקדים. לאחר זמן מה הגירודים פסקו.

כעת, שבועיים לאחר שפסקו, הופיעו שוב הגירודים. ושוב, מוקדים חדשים בכל כמה שעות.
    לא זיהיתי קשר לתכשיר קוסמטי/ מזון/ חרקים.

אודה מאוד על תשובה בנושא.

לקביעת תור
    סגירה
    גירודים

הוספת תגובה

• גרד

ד``ר בן רנר
    07/08/2007

ע"פ התאור נראה שמדובר ב"סרפדת"או אורטיקריה בלע"ז.ללא בדיקה כמובן שאי אפשר להתרשם ולאבחן .גרד הוא מרכיב שכיח במחלות עור שונות כאלה שממקור אלרגי וכאלה שלא .גשי לרופא לבדיקה לברור האבחנה.בכל מקרה תוכלי להשתמש באנטיהיסטמיניקה להקלת הגרד ,תרופות אנטיהיסטמיניות ניתןלרכוש בבתי המרקחת גם ללא מרשם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיגרנות
    ג'ני
    05/08/2007

איזה מזונות גורמים למיגרנות? האם יש מזונות שיכולים "לחסן" נגד מיגרנה?

לקביעת תור
    סגירה
    מיגרנות

הוספת תגובה

• מיגרנה

ד``ר בן רנר
    05/08/2007

הסיבות למגרנה מרובות.הסיבה האלרגיה נמצאת דווקא בתחתית הרשימה.מבין המזונות הגורמים למיגרנה בולטת הגבינה הצהובה המכילה חלבון בשם "טיראמין" הגורם לכאבי הראש.שאר המזונות יכולים לגרום לכאבי ראש כתוצאה מאלרגיה אינדיבידואלית של כל אדם ואדם למזונוות שונים ולא כדבר כללי הפוגע בכולם . יש לבדוק כל מקרה לגופו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה