מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חלבLeah02/12/2012
בני בן שנתיים וחצי אלרגי לחלב מאוד חוששת שזה לא יעבור לו...מתי זה בדרך כלל עובר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלב - תגובה
ד``ר ולרי טפליצקי02/12/2012שלום רב, זה עובר בהדרגה ויש סיכוי שזה יעבור עד גיל 5 או 10 או 15 שנה. זה מאוד אינדיבידואלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה?שרה01/12/2012
ביום שישי לקחתי שני ביסים מפרי הקרמבולה (פרי צהוב בצורת כוכב), פעם ראשונה בחיי.
אני לא יודעת אם מזה אבל אחרי כן התמלאתי פצעונים קטנטנים אדומים ומורמים, מגרדים באזור הבטן והרגליים. הגירוד הוא לא נורא בכלל אלא מידי פעם מגרד. מאז עברו כ- 30 שעות והתופעה עדיין קיימת. האם יתכן שמשני ביסים של פרי כזה תיווצר אלרגיה? האם פצעונים קטנטנים אדומים ומגרדים יכולים להעיד על אלרגיה?
קבעתי לי תור שאם זה לא יעבור אלך לרופא, אבל בינתיים מבקשת יעוצך.
מצרפת תמונה
בתודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה? - תגובה
ד``ר ולרי טפליצקי02/12/2012שלום רב, אלרגיה לפרי מתחילה מיד אחרי אכילתו. ואם הפריחה לא התחילה מיד אז היא לא קשורה לאלרגיה לפרי. בהתחלה תפני לרופא משפחה. בהמשך לרופא אלרגיה. נא להביא פרי לבדיקה אצל אחרגולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרדית האבקתומר30/11/2012
ידוע שעל מנת להיפטר מהקרדית במזרון יש צורך להשתמש בשואב אבק בתכיפות, השאלה שלי איזה ? מכיוון שלאחרונה "צצה" שיטה חדשה -UVC שמבטיחה לחסל את כל הקרדיות במיזרון.. מצד שני יש את השואבים הרגילים והחזקים- מולטי ציקלון עם מסנן hepa מיוחד לאלרגיות. אנא מכם עיזרו מכיוון שאיני רוצה להוציא כסף רב לשווא.. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרדית האבק - תגובה
ד``ר ולרי טפליצקי30/11/2012שלום רב, ברוב המקרים שואב אבק רגיל עם פילטר היפא יעשה את העבודה היטב בניקוי אבק וקרדיות אבק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה לסבוןשחר30/11/2012
שלום,
יש לי אוטופיק דרמטיטיס (אסתמה של העור) ובעקבות כך אני אלרגית לסבונים.
האם יש סבונים שאפשר להשתמש בהם? איזה חומרים צריך לבדוק שאין בסבון?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה לסבון - תגובה
ד``ר ולרי טפליצקי30/11/2012שלום רב, אפשר לבדוק אצל אלרגולוג על ידי תבחיני מטלית לאיזה מרכיבים בסבון אתה אלרגי. המרכיבים אלרגניים השכיחים בסבונים הם בושם וחומר משמר paraben וחומר משמר isothiazolinone. באופן כללי זה נדיר שסבונים גורמים לאלרגיה במגע בגלל שהם נשטפים מהר ולא נשארים על העור זמן רב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה
שחר04/12/2012היי, עשיתי את הבדיקות לפני כמה שנים. החומר הוא TRIETANALOMINE.
האם אתה מכיר סבונים שאין להם את החומר הזה? החברות לא מפרטות על האריזות את שם החומר.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה - תגובה
ד``ר ולרי טפליצקי04/12/2012שלום, חפש במרכיבים Triethanolamine וגם diehanolamine
ממליץ לבצע תבחיני עור שוב מודרניים ועדכניים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שריתסיגל29/11/2012
שלום ברצוני לשאול אחרי שאני משתמשת באוקנומיקה אני מרגישה אחרי כמה שעות נקודות אדומות על מעל החזה כמו אלרגיה חום ואז מרגישה שיש לי חרדה יש מצב שאוקנומיקה לא מתאימה לי וגם עוד שאלה תירס גורם גם לאלרגיה כתמים מעל החזה תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרית - תגובה
ד``ר ולרי טפליצקי30/11/2012שלום רב, את סובלת מפריחה מגרדת. השאלה של קשר לאקונומיקה ותירס ואולי עוד גורמים שונים צריך לבדוק אצל אלרגולוג. בינתיים תשימי לב לקשר מיידי בין אכילה של מזון והופעת פריחה. אלרגיה לאקונומיקה מאוד נדירה. ושוב צריך להיות כנראה פריחה מיידית אחרי מגע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טלפסט לאלרגיותמירב29/11/2012
אני בת 22 סובלת מקנדידה בלשון קיבלתי 2 כדורי פלוקונול 150 מג נגד פטריות אבל במקביל אני לוקחת כדורי טלפסט 120 מג.למניעת אלרגיות יש סכנה להפרעות קצב לב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טלפסט לאלרגיות - תגובה
ד``ר ולרי טפליצקי30/11/2012שלום רב, חיפשתי אבל לא מצאתי שיש סכנה של הפרעות קצב לב, כן יכולה לעלות בדם רמה של טלפאסט. אבל לא צפויים תופעות לוואי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על מבחן אלרגיה.. אני סובלתדנה29/11/2012
שלום, האם קולדקס משפיע על מבחן אלרגיה? אני סובלת מאלרגיה מזה שבוע גודש באף ועיטוש לא פוסק לקחתי נוסידקס שלא עזר גם זילרג'י עזר קצת .. בגלל כאבים וגודש באף לקחתי קולדקס האם זה עוזר? והאם זה מפריע למבחן אלךרגיה שיש לי בשלישי הקרוב.. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה על מבחן אלרגיה.. אני סובלת - תגובה
ד``ר ולרי טפליצקי30/11/2012שלום ב, כן קולדקס יכול לעזור מהר אבל השפעתו קצרה. לא לקחת יום יומיים לפני תבחינים אלרגיים. יותר מומלץ לקחת זילרגי פעם-פעמיים ביום קבוע במדך עונת ההחמרה, אבל לא ב5- 7ימים לפני תבחיני עור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה תרימוסלמשה28/11/2012
היי ,
אחרי כשנתיים של גירודים בפי הטבעת אובחנתי לפי 4 חודשים כאלרגי לתירמסול .
הפסקתי להשתמש בסבון נוזלי וכו' והמצב השתפר.
הבעיה היא כאשר אני שותה קפה שחור או אוכל מתוקים הגרד מתגבר וחוזר מחדש.
כמו כן בלילה אני מרגיש תחושה של נימול בפי הטבעת . זה מאד דומה לבעיית תולעים אך
בדקתי את נושא התולעים כמה פעמיים והבדיקה היתה שלילית.
אשמח לעזרה
1. האם קיים קשר בין המתוקים/בירה/סיגריות לאלרגיה ?
2. האם כל חיי נגזר עלי לא לאכול מתוקים ?
3. האם קיימת תרופה לנושא ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה תרימוסל - תגובה
ד``ר בן רנר28/11/2012שלום
אין קשר למתוקים וכדומה.גש למומחה פרוקטולוג לבדיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלרגיה תרימוסל
משה28/11/2012תודה על התגובה המהירה .
אך הייתי כבר פעמיים אצל פרוקטולוג והתוצאה שלילית .
הם יש לך השערות מה זה יכול להיות ?
אני דיי אבוד ומתוסכל .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אורטיקריה חד פעמיתמרינה28/11/2012
שלום. לפני כחודשיים חוויתי התקף אורטיקריה חד פעמי (פריחה וגרד ללא התנפחויות)
שנמשך כשבועיים. בצעתי תבחיני עור למזון שיצאו שליליים. האם יש דרך לדעת אילו מזונות נבדקים בתבחינים? והאם ישנה דרך לדעת מה גרם להתפרצות האורטיקריה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורטיקריה חד פעמית - תגובה
ד``ר בן רנר28/11/2012שלום יש לברר אצל עושה הבדיקה .באופן כללי נבדקים מזונות ופירות נפוצים שכיחים .אורטיקריה היא מחלה אוטואימונית היינו מחלה בה המערכת החיסונית טועה ותוקפת את הגוף. התופעה בד"כ כרונית אך חולפת לפרקי זמן ארוכים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת אלרגיות ממוחשבתליעד22/11/2012
רציתי להזמינכם לבדיקה לאבחון רגישויות ואלרגיות על ידי מכשיר חדשני
מאושר fda ומשרד הבריאות הישראלי. הבדיקה כוללת מאות סוגי מזונות וגורמים סביבתיים. הבדיקה אינה פולשנית ואינה חודרנית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה
שלי28/10/2013תוכלי לפרט על הבדיקה תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת אלרגיות ממוחשבת - תגובה
ד``ר בן רנר30/10/2013שלח סימוכין היות וכל הבדיקות הרלוונטיות המאושרות ידועות ונמצאות בשימוש ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה לכתרים עם ניקלנתנאלה18/11/2012
שלום רב.
בעקבות נפיחות בשפתיים שנמשכה מספר שנים עשיתי טסטים לאלרגיה והתברר שאני אלרגית לניקל.
הורדתי את כל הגשרים עם ניקל.מצב הנפיחות בשפתיים השתפר.
אני צריכה לשקם את הפה.
ברור לי שאדיף לעשות כתרים ממתכת עצילה,אף עלויות גבוהות מאוד(מדובר על 4 גשרים).
האם ניתן לעשות כתרים על בסיס קובלט-כרום(ללא ניקל)?
הוכח בטסטים שאין לי אלרגיה לקובלט וכרום.
אודה על התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה לכתרים עם ניקל - תגובה
ד``ר בן רנר19/11/2012לא לא עושם כתרים עם קובלט וכרום..אני לא כל כך בטוח שהבעיה היא הניקל כי בד"כ האלרגיה בפה אינה שכיחה.סביר שהבעיה מכנית .העובדה שהוטב לך לאחר ההסרה לא אומרת שזה ניקל דוקא. תנסי לתקן את הגשר להקצות את המתכת לשייף במקומות הבעיתיים ותתרשמי. ברב המקרים הבעיה הטכנית היא הגורם .בסוף אם לא תהיה ברירה תצטרכי מתכת אצילה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התאוששות מאלרגיהדנה18/11/2012
שלום,
לפני שלושה חודשים חויתי מן ערפול בראש בצורה חזקה מאוד, רק לאחר חודש וחצי הבנתי לבד שנערפול נוצר מפרוביוטיקה שהתחלתי לקחת,
כשהפסקתי , לאחר כמה ימים התחילו להיות לי כאבי ראש משתנים, כל יום וכל היום במיוחד באזור מעל העייניים.
הלכתי לבדיקות אצל רופאים אך לא מצאו כלום.
האם ייתכן שמדובר במצב של התאוששות מהתקף אלרגחה ארוך?
האם התאוששות מאלרגיה תלויה הכמות החומר האלרני שהיה נמצא בגוף?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התאוששות מאלרגיה - תגובה
ד``ר בן רנר19/11/2012שלום אני בספק אם מדובר בתגובה אלרגית .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב ראש וערפולעדי17/11/2012
שלום,
כבר כמה חודשים יום יום יש לי כאב ראש ותחושת ערפול בראש,
יום אחד זה הופיע בפתאומיות,
הלכתי לרופא עיניים והבדיקות יצאו תקינות
עשיתי EEG, צילום סינוסים. והכל יצא תקין,
בבדיקות הדם הכלליות שעשיתי ישנן ממצאים חריגים:
EOSINOPHILS - 1.93 K/UL
%EOSINOPHILS% - 20.88
BASOPHILS -0.16 K/UL
%BASOPHILS% -1.76
MCV -98.30 FL
MCH -33.50 PG
התחושות הם תמידיות ולא שמתי לב לשינוי בתחושה אחרי אכילת מאכל מסוים או משהו דומה
האם ייתכן שהבעיה מגיעה ממצב אלרגי?
אם כן מה ניתן לעשות?
ביקרתי עם תוצאות בדיקת הדם אצל רופא משפחה אך הוא לא התייחס לחריגות
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב ראש וערפול - תגובה
ד``ר בן רנר19/11/2012כאב ראש והרגשת ערפול אינם תלונות אלרגיות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה לשערות חזיררונן17/11/2012
שלום רב,
הנני חושב שאני אלרגי לשערות חזיר, לצערי למשפחה שלי בית מלאכה קטן לייצור מברשות שעשויות מחומרים אילו ואין אני מצליח לבודד את המגע עם החומר. בבדיקה אצל רופא אלרגיה נאמר לי ש:
1. אין טסטים לחומר זה.
2. גם אם אביא את השערות בשקית - לא אוכל לייצר טסט שכזה.(זה נכון?)
3.גם במידה והטסט יראה התאמה להשערה אין חיסון לזה.
האם באמת כך? והאם יש אופציות נוספות מחוץ לקופסא (ניסיתי רפואה אלטרנטיבית - זה לא עוזר)
לעזרתכם אודה
רונן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה לשערות חזיר - תגובה
ד``ר בן רנר19/11/2012אין טסט מסחרי לשערות חזיר את יש בידי טסט לבשר חזיר.אפשר בקלות לבצע תבחין אם תביא את השערות .זה לוקח זמן וכסף להכין אבל בהחלט אפשרי ומקובל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אפשר לאכול בוטנים בהנקה?זיו14/11/2012
יש עיניין סביב אכילת בוטנים בהנקה?
אני לא אלרגית לשום דבר אכלתי עוגייה אחת שעליה יש בוטנים ואז שמעתי משהו על אכילת בוטנים בזמן הנקה
זה כולל גם אגוזים ושקדים וכאלה?ומה עם במבה?
בהריון אכלתי בוטנים ושקדים אגוזים וכו..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם אפשר לאכול בוטנים בהנקה? - תגובה
ד``ר בן רנר19/11/2012תאכלי בתאבון ואל תקשיבי לפיטפוטים.אם אין לך רגישות תהני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)