מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אלרגיה מאור המחשבמורן02/07/2012
שלום,לאחרונה שאני יושבת מול המחשב (לא רק שלי גם בעבודה) אני מרגישה עיקצוצים בצוואר צריבה וגרד ,שאני קמה מהמקום אני רואה בצוואר קטע אדום ושורף ,לאחר חצי שעה בערך זה עובר ,זה קורה לי כל הזמן שאני יושבת מול המחשב ,האם זה אלרגיה או משהו אחר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה מאור המחשב - תגובה
ד``ר ולרי טפליצקי02/07/2012שלום רב, זה לא אלרגיה למחשב, זה נראה לי כמו אורטיקריה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה למיםד'02/07/2012
ממה שקראתי אלרגיה למים נחשב לדבר די מפוקפק. נדיר, כנראה בגלל זה מפוקפק.
אני בעיקרון כבר זמן מה יש לי בעיה להתקלח. בזמן שלאנשים בדרך כלל מקלחת זה דבר שגורם להרגשה טובה ורעננה, אני סובלת מאוד. עד לאחרונה אני התקלחתי עם מים חמים. ועכשיו אני התחלתי להתקלח עם מים קרים, וגם לא כל יום. אני לא יכולה להתקלח בשעות הערב, כי השחרור של השרירים גורם לי להרגשה נוראית, וקצת לפני שהגיע הזמן לצאת מהמקלחת אני מרגישה שאני עומדת להתעלף מחוסר אוויר, חום וצריבה בעיקר בפנים. כשאני יוצאת מהמקלחת, אני רואה שנשרפו לי הפנים, כמו שנכוו, גם עם מים קרים. זה שורף ואדום לכמה דקות. ובאופן כללי אחריי שאני יוצאת מהמקלחת אני מרגישה כאילו קיבלתי שפעת קלה.
אני יודעת שתופעות ההרגשת התעלפות וההרגשת הריפיון שרירים שטבעיים לכל אדם שמתקלח, לא נכללים כתסמינים לאלרגיה ממים. אבל אני חושבת שחלק מהתופעה של ההרגשה הרעה אני חושבת שהיא בגלל הצריבה בעור. אני אציין שאני משתמשת בסבון אל-אלרגי, כי אני כן אלרגית לסבון רגיל, הוא היה עושה לי פריחה ברגליים. עכשיו אין לי פריחה, פשוט תחושת צריבה כאילו נשרפתי ואדמומיות של העור, ורק בפנים.
קראתי גם שאחד התסמינים זה גירודים בעור. ואני כבר זמן מה מתלוננת כל הזמן שמגרד לי בכל הגוף ללא סיבה.
עוד אני אציין שיש לי בעיות איזון הורמונלי, שייתכן שהן אלו שגורמות לחום בלתי נסבל וגלי חום. אני בחורף שמה בחדר שינה שלי מזגן ומאווררים. ובקיץ כלום לא מספיק לי, תמיד תמיד חם לי. אני אשמח לגור באלסקה, ואני אפילו לא אצטרך מעיל. שממה שקראתי חוסר איזון הורמונלי גם יכול לגרום לאלרגיה ממים.
בעיקרון לפני כמה שנים שמתי לב שיש לי פוביה ממים. הרבה שנים לא שמתי לב לעובדה שמים מאיימים עליי, זה היה בתת מודע, ואז הבנתי שיש לי פוביה. עם זאת, מים לא צורבים לי כשאני שותה. זה בעיקר בחוץ.
אז אני די חוששת עכשיו, כי הבנתי שהמחלה מאוד נדירה. אם זאת, אני מפחדת שיש לי התחלה של. וזה הולך להתדרדר ויופיעו יותר תסמינים.
אפשר הכוונה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה למים - תגובה
ד``ר בן רנר02/07/2012שלום .מקרה לא שגרתי ולכן עשי לך תור באחת ממרפאות האלרגיה בבתי החולים קרוב למקום מגוריך לעיבוד המקרה שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה אני רוצה להוסיף
ד'02/07/2012ממש עכשיו שמתי לב לעוד משהו. בזמן האחרון יש לי מן שלפוחיות מתחת ללשון (שניתנות לפיצוץ). ואני בזמן האחרון התחלתי לשתות הרבה מים. אני לא רואה אותן כמובן, אבל אני מרגישה בליטות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהויש לי הרבה צרבות
ד'02/07/2012אבל נראה לי שזה יותר קשור לקולה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה לבננה?!?עינב29/06/2012
שלום,
לא נתקלתי בזה בעברי אבל בשנים(לא זוכרת בדיוק ממתי) קורה לי לא מעט אחרי אכילת בננה כאבי בטן חזקים ולא רגילים, לא כאב בטן רגיל שצריכים ללכת לשירותים.
יכול לקרות גם פעמים שאני אוכלת בננה ואין שום בעיה.
האם זה יכול להיות אלרגיה לבננה??
זה בלתי נסבל הכאב בטן הזה. והיום אכלתי בקושי רבע בננה ושעה לאחר מכן הופיעו כאבי בטן...ללא שילשולים או הקאות.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה לבננה?!? - תגובה
ד``ר ולרי טפליצקי02/07/2012שלום רב, כאב בטן בלבד ללא פריחה בגוף או נפיחות של לשון או קשי נשימה זאת בדרך כלל לא אלרגיה, אלא סוג של רגישות. במקרה של ספק כן אלרגיה או לא מבצעים תבחיני עור עם תמצית של בננה ומאבחנים. עושים זאת אצל אלרגולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרד בגב שלא מגיב לשום טיפולדודו29/06/2012
שלום. אני סובל כ-3 חודשים מגרד בגב ובכתפיים שלא הגיב לטיפול אנטי פטרייתי מקיף (שמפו + כדורים) / נטילת אנטי היסטמין במשך שבועיים / נסיון להמנע מכל גורמים אלרגניים שאני עלול להיות רגיש אליהם לאחר בדיקות אלרגיה כולל Cosmetic Patch Test. הגרד הוא יום-יומי, ממוקד רק בגב מלבד שהתפשט כמה פעמים בודדות לרגליים ולאזור מתחת האשכים. כמו כן אני סובל בערך מאותו זמן מכאב בגרון באזור צידי הגרוגרת שהחל ככאב עם רגישות למגע, אך כעת הרגישות למגע כבר חלפה. מדובר בכאב קל ובתדירות נמוכה (כפעם ביום), ומשום מה פורץ בעיקר לאחר שתיית אלכוהול. כמו"כ כמה מקרים בודדים של כאב קל בבית השחי בשני הצדדים שחלף מהר. לא הבחנתי בבלוטות נפוחות בשום מקום בגוף. כמו"כ אני סובל כחודש מדלקת בעפעפיים שגורמת לגרד בעיניים כמה פעמים ביום. אולטרה סאונד של הגרון תקין מלבד בלוטות לימפה "תגובתיות" בגודל 5 מ"מ. בדיקות דם כולל ספירת ושקיעת דם תקינות, מלבד הידבקות במחלת הנשיקה בעבר. צילום חזה תקין. אולטרה סאונד בטן כולל כבד וטחול תקין. נדבקתי על ידי רופא משפחה, רופא עור, רופא אף אוזן גרון, רופא אלרגולוג, רופא ריאות... ההמלצות של כולם מסתכמות בהמלצה למעקב בלבד. האם יש עוד משהו שכדאי לבדוק או שיכול לעזור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרד בגב שלא מגיב לשום טיפול - תגובה
ד``ר ולרי טפליצקי02/07/2012שלום רב, הייתי רוצה לדעת מה בדיוק מצאו לך בבירור אלרגי,
ללא פרטים מלאים בינתיים המלצתי היא פרלימינרית בלבד.
אלרגיה זה מחלה כרונית, אי אפשר להיפטר ממנה על ידי טיפול קצר במשך שבועיים. בדר"כ דרוש טיפול ממושך יותר. במקרה ותרופה אחד לא עזרה עוברים לתרופה אחרת. יש אפשרות בטיפול עם משחה ללא כדורים. אם אתה גר במרכז הארץ, תבוא לייעוץ ישיר.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה מצאו בברור אלרגי
דניאל03/07/2012בבדיקה שדוקרים את היד : אלרגיה לחתולים , עובש, כתלית יהודה.
בתבחין מטלית רגיל : אלרגיה.... לפלסטר שאיתו הדביקו את המטלית !!
(גם תחבושת אלסטית ושעון עשו לי אלרגיה בעבר. דאודורנט ספריי כמו AXE עושה לי כאב איום חד כמו סכין בבית השחי. בסוף מצאתי דאודורנט סטיק ללא אלכוהול שאני בסדר איתו)
בתבחין מטלית קוסמטי : אלרגיה ל CocamidoPropylBetaine ו Thiomersal* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה מצאו בברור אלרגי - תגובה
ד``ר ולרי טפליצקי03/07/2012דניאל שלום, חומר Cocamido... נמצא בהרבה סוגי שמפו וסבונים, זה רשום ברשימת המרכיבים, מומלץ להימנע מאלה או לשטוף היטב במים אחי השימוש.
טיומרסל זה חומר משמר בתכשירים רפואיים שכמעט ולא משתמשים בו היום.
אלרגיה לעובש וכותלית יהודה יכולה להפריע כל השנה, היא לא חולפת, לכן לא מפתיע אותי שגרד ממשיך וממשיך, כאלרגיה ממשיכה. לכן מומלץ לקחת טיפול ממושך, למצוא טיפול הכי מתאים האם זה כדורים אנטיהיסטמינים או משחת סטרואידים או ביחד וליטול קבוע או לסירוגין על פי עוצמת גרד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
דודו04/07/2012תודה רבה !!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נזלת והתעטשויות בלתי פוסקותטלי27/06/2012
שלום רב,
אני בת 34.5 ילדתי תינוק לפני כחצי שנה, (לידה שלישית) במהלך השליש הראשון להריון התחלתי לסבול מתופעות של התעטשויות מרובות, עיניים דומעות, נחיריים סתומים ונזלת שקופה מרובה.
מעולם לא סבלתי מאלרגיה ולא קיימת היסטוריה משפחתית.
רופאיי טענו כי מדובר באלרגיה להריון וכי אמורה לחלוף לאחר הלידה. עברה חצי שנה מאז ואני עדיין סובלת נורא . יש לציין כי אני מניקה הנקה מלאה אולי יש לכך השפעה?.
ברצוני גם לשאול האם זה מסוכן שאני נושמת רק מהפה מזה זמן רב?,הנחיריים שלי סתומים ולפעמים נחיר אחד משתחרר.
אודה להתיחסותכם מה ניתן לעשות ע"מ להקל עליי.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נזלת והתעטשויות בלתי פוסקות - תגובה
ד``ר ולרי טפליצקי02/07/2012שלום רב,
התלונות שלך יכולות להתאים לריניטיס (נזלת) אלרגי.
האבחנה של גורם מתבצעת על ידי תבחיני עור.
לאחר מכן מתאימים טיפול למצב המטופלת כלומר הריון, הנקה, רגישות לתרופות ועוד...
נא לפנות לאלרגולוג ובהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירוד בחיךנועמיקו27/06/2012
אני בן 41, סובל מאלרגיה ואסתמה מגיל 3. בנוסף לסימפטומים השכיחים - נזלת ופריחה - אני סובל מדי פעם בבוקר מגירוד בחיך. רציתי לדעת אם סימפטום זה קשור לאלרגן מסוים, כגון אוכל שאני אוכל לפני השינה, או שזה נובע מהאלרגנים שאני כבר מכיר, כגון קרדית האבק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גירוד בחיך - תגובה
לא סביר שגרד בגרון בבוקר ייגרם על ידי אלרגיה לאוכל שאכלת לפני שינה.
כן סביר שזה בגלל אלרגיה לקרדית אבק בית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיהטניה26/06/2012
שלום
בבדיקת דם לאלרגיות של בני התקבלו תוצאות הבאות:
Egg White F1 - 0.8
Banana F92 - 0.3
האם התוצאות מעידות על אלרגיה לבננה וחלבון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה - תגובה
תוצאה של בננה היא שלילית, תוצאה של ביצה היא מעט חיובית. יש לפנות לבדיקת אלרגולוג לייעוץ ישיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אורחים שאלרגיים לחתוליםחמוטל25/06/2012
האם יש חומר שאפשר לפזר בבית שיכול לנטרל ריח של חתולים ולהקל על אורחים הסובלים מאלרגיה להם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורחים שאלרגיים לחתולים - תגובה
ד``ר בן רנר26/06/2012שלום
בחנויות לממכר ציוד ואוכל לבע"ח חיים יש חומר המנסה לנטרל את הריח .הדבר לא ימנע את האלרגיה מכיוון שהרין עצמו אינו גורם דבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאורחים שאלרגיים לחתולים - המשך
חמוטל26/06/2012תודה, אבל לא הבנתי את תשובתך: החומר שמוכרים בחנויות לא עוזר (את זה הבנתי) - אבל האם יש משהו שכן עוזר להקל על אנשים שאלרגיים לחתולים (עם או בלי קשר לריח עצמו)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה לחומר ניגוד יודידורית25/06/2012
שלום רב,
לאחר בדיקת CT שעשו לי בארה"ב, אבחנו שיש לי אלרגיה לחומר ניגוד יודי וזאת מאחר שהיו לי תגובות אלרגיה שהזריקו לי את החומר לוריד שהתבטאו בקור חזק בגוף ופריחה (נקודות אדומות).
שאלותי הם, האם יש קשר בין החומר לאצות ים שיש בסושי ?
האם מותר לי להשתמש בספריי שעשוי מאצות ים בדיאטת HCG? להלן הרכיבים המדוייקים של התכשיר : מים. אלכוהול. מיצוי של אצות ים אונדריה חומות ולמינריה.
האם יש בדיקה שאפשר לעשות כדי לוודא שבאמת אני אלרגית לחומר ניגוד יודי?
תודה רבה !!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה לחומר ניגוד יודי - תגובה
ד``ר בן רנר26/06/2012שלום
הרגישות לחומרי ניגוד היא תגובה לריכוז המלחים (מלחי יוד) הנמצאים החומר והעולים על הריכוז בדם (אוסמולריות) עקב כל משתמשים היום בחומרים פחות מרוכזים הנסבלים לרוב. תמיד יהיו כאלה שיגיבו גם להם .אין קשר למזון בכלל ואת ראשאית לאכול ככול העולה על רוחך.אין בדיקה לתופעה ובמידה ואמנם אבחנת כרגישה יש לקבל הכנה לפני הבדיקה הבאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם capryl glycol הינו חומר בטוח?ד``ר בן רנר25/06/2012
שלום רב. אני מאוד מתוסכלת. יש לי אלרגיה לקטון cg וקשה לי למצוא מוצר שבוודאות אין את החומר הזה (האם יש יצרנים שמסתירים ולא כותבים את החומר הזה ברכיבים?)
האם capryl glycol הינו חומר בטוח למי שרגיש לקטון cg או שמדובר בחומר דומה ועדיף לא להשתמש בו למי שיש אלרגיה לקטון?
נא תשובתך המהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רב
יהודית אזולאי28/06/2012עדיין לא קיבלתי תשובה לגבי שאלתי.
קטון cg* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלרגיה לקטון cg - תגובה
ד``ר ולרי טפליצקי02/07/2012שלום רב, capryl זה לא קטון.
קודם כל תוצרת חברות שוורצקופ וניוואה אינה מכילה קטון.
חשוב לציין שברשימת מרכיבים לא רושמים קטון אלא רושמים באנגלית methylisothiazolinone . מי שאלרגי לקטון צריך להימנע מחומר זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרד בגוףלבנה צ'בוטרו25/06/2012
מיזה כשבוע מופיעות לי בליטות דמויי עקיצות במקומות שונים הגוף עם גרד מציק.
בבדיקת דם נמצא lg-ETOTAL 154.4H
הרופא משפחה שלח אותי לבדיקה אצל רופא אלרגיה ובינתיים נתן לי לקחת PREDNISONE 40 מג' ל4 ימים ולרדת במינון עד שהכדורים נגמרים.
לקחתי אתמול בערב ולאחר מס' שעות הרגשתי לא טוב. התמלאתי בזיעה הלחץ דם שלי עלה.
אני יכולה לקחת כדורים אחרים קצת יותר "קלים"?
אודה על תשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרד בגוף - תגובה
ד``ר ולרי טפליצקי25/06/2012שלום רב, ברוב המקרים ניתן להשתלט על אורטיקריה(כך קוראים למחלה זו) עם תרופות אנטיביסטמיניות טלפאסט או לורסטין ואחרים עם או בלי מינון נמוך של פרדניזון 20 מג ליום ואף פחות. בהרבה מקרים דרוש טיפול ממושך כהמחלה היא ממושכת. ההסבר המקיף תקבלי אצל אלרגולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה ליוד ואצות יםדורית25/06/2012
שלום רב,
לאחר בדיקת CT שעשו לי בארה"ב, אבחנו שיש לי אלרגיה לחומר ניגוד יודי וזאת מאחר שהיו לי תגובות אלרגיה שהזריקו לי את החומר לוריד שהתבטאו בקור חזק בגוף ופריחה (נקודות אדומות).
שאלותי הם, האם יש קשר בין החומר לאצות ים שיש בסושי ?
האם מותר לי להשתמש בספריי שעשוי מאצות ים בדיאטת HCG? להלן הרכיבים המדוייקים של התכשיר : מים. אלכוהול. מיצוי של אצות ים אונדריה חומות ולמינריה.
האם יש בדיקה שאפשר לעשות כדי לוודא שבאמת אני אלרגית לחומר ניגוד יודי?
תודה רבה !!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה ליוד ואצות ים - תגובה
אלרגיה לחומר ניגוד שה בעצם תגובה שאינה אלרגית אלא פסוידואלרגית וקשורה להשפעה ישירה של חומר ניגוד על תאים מסוימים בעור שגורמת לפריחה.
לכן לא צריכה להיות לך בעיה עם כל מזון וזה במקרה ולא הייתה לך אלרגיה למזון קודם. כמובן זהירות לא תזיק, תוכלי קודם כמות קטנה בלבד ואם הכל בסדר תמשיכי לאכול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה לפירות נשירים שהופיעה פתאוםשיר24/06/2012
שלום,
אני בת 22. בשנתיים האחרונות התחילה אצלי תגובה אלרגית קשה מאוד (שהצריכה טיפול מיידי במיון) לכל הפירות הנשירים- תפוח, דובדבן, רימון, שזיף, משמש, אפרסק, נקטרינה וגם חמוציות (את אלה אני יודעת בוודאות). אציין שמלבד אפרסק, אכלתי את כל הפירות הנ"ל כל חיי ללא שום בעיה.
האם האלרגיה תשאר לכל החיים, או שמא תעלם כפי שבאה? איך קורה שלפתע אני אלרגית למאכלים שהיוו חלק עיקרי מהתזונה שלי? האם אני עלולה לפתח אלרגיה לסוגים אחרים של פירות?
אנא חזרו אליי עם תשובה..
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה לפירות נשירים שהופיעה פתאום
ד``ר ולרי טפליצקי25/06/2012שלום רב, זה נדיר שתתפתח אלרגיה לכל סוגי פירות, שהם מאוד שונים אחד מהשני. צריך לבדוק נוכחות אלרגיה על ידי טסטים, חשוב לציין תוך כמה זמן מהאכילת הפרי מופיעה תגובה. אם התגובה היא לא מיידית, או טסטים שלילים, יתכן ואת לא אלרגית. לפרי עצמו, אלה מדובר באורטיקריה לא קשורה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלרגיה לפירות נשירים
שיר25/06/2012קודם כל תודה רבה על התשובה המהירה..!
כל הפירות שציינתי הנ"ל הם פירות שאני יודעת בוודאות (לאחר טסט) שאני אלרגית אליהם. התגובה האלרגית החריפה קרתה אולי 2 דקות לאחר אכילת הפירות ( לא אכלתי את הפירות יחדיו, זה קרה באירועים נפרדים בפרקי זמן שונים).
רק לאחר שקיבלתי מעין "רשימה" של הפירות אליהם אני אלרגית גיליתי שהמכנה המשותף ביניהם הוא שכולם פירות מעצים נשירים.
מהו טסט שלילי? כשאתה מדבר על אורטיקריה לא קשורה, האם אתה מתכוון לאורטיקריה שנגרמה אולי מריסוס שהיה על הפירות ולאו דווקא מהפרי עצמו?
שוב תודה רבה...!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה זה - אלרגיה או פטרייה?ד``ר בן רנר21/06/2012
שלום
מצורפת תמונת גב כף רגל אחת בלבד האם קשור לאלרגיה כלשהי? ( הגזמתי בתותים) או פטריה בחום הכבד נעלים סגורות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה זה? - תגובה
ד``ר ולרי טפליצקי24/06/2012שלום רב, קשה להתחייב, אבל זה יכולה להיות פטרת או אלרגיה לעור הנעליים. ניתן לקבל משחה שמטפלת בשני דברים האלה ביחד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרק לא למרוח סטירואידים
שגיא25/06/2012אם המשחה מכילה סטירואיד אתה צפוי להחמרה קשה
עד כדי הכפלת המחלה והרופא שלך וגם הרופא כאן ןא יגלו לך
את זה.
לרופא קונבציונלי אין תרופות או משחות שאינן סטירואידיות במצבים האלה.
תזהר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירוד ועקיצותשרה מהקריות.20/06/2012
לאחר פעילות סופשנה בפארק בעכו, התמלאתי עקיצות , וגירודים קשים. מאחורי הברכיים, לאורך הזרועות, בירכיים בבטן וגם בצוואר. יש לי בבית טלאפסט בתוקף. אשמח לוודא שלא מדובר בסקביאס...(סיוט לגביי ) פשפשים אוליי ? עקיצות רגילות ?
בפארק עצים רבים וותיקים אקליפטוסים, אורנים וברושים.מעבר לכדורי טלאפסט, (באיזה מינון ??) 180 . מה עוד אפשר לעשות ? תודה . מהמתגרדת....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גירוד ועקיצות - תגובה
ד``ר ולרי טפליצקי21/06/2012שלום רב, כל האפשרויות שכתבת פתוחות. עקיצות, אורטיקריה...
טלפאסט מותר עד פעמיים ביום, אם אין שיפור מהיר, פני לרופא משפחה או אלרגולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)