מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אורטיקריה מקמח לבן?GG27/08/2013
האם קיימת אפשרות שתוצאת בדיקת האלרגיה לחיטה יצאה שלילית, אך קיימת בגוף אלרגיה לקמח לבן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורטיקריה מקמח לבן? - תגובה
ד``ר בן רנר27/08/2013לא אלא אם מדובר במנגנון אחר שלא נבדק. בד"כ הבדיקה מתייחסת למנגנון מתווך ע"י IGE .במידה ולמרות הבדיקה יש תלונות (שלשול) המנגנון שונה. הסיכוי שקמח לבן יגרום לאורטיקריה קלוש אבל אפשרי וניתן לבדוק במבחן תגר המבוצע רק בבתי חולים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקמח לבן
GG27/08/2013תודה רבה על התשובה המהירה,
באמת כשכבר ויתרתי ואמרתי בסדר זה יעבור מתי שזה יעבור.
אתמול שמתי לב שלא אכלתי קמח לבן, אכלתי המון כוסברה (ניסיתי המון מאכלים/ירקות/פירות). החלטתי לא לקחת כדור טלפסט 180 מ"ג בערב, ולפתע היום אין לי פריחה.
בנוסף, קראתי מספר מאמרים גם על תולעים במעי, האם קיים קשר מסוים לכך שיכול לגרום לאורטיקריה (כמובן התולעים הינה סוג של השערה - אך במידה וכן, הימנעות ממתוקים/קמח לבן תפתור את המחלה?)
התוצאה החריגה היחידה היא 360 של Thyroid Peroxidase Ab-.
**Thyroid Peroxidase Ab- 0 ( )35 *360*****
* ה-IgE-Immunoglobulin E בטווח הנורמלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאורטיקריה מקמח לבן? - תגובה
ד``ר בן רנר15/09/2013בהחלט .המנגנון הנבדק הוא מסוג מידי והתגובה יכולה להיות מסוג מושהה שאינו נבדק. הקליניקה קובעת בכל מקרה .מסובר אבל אפשרי בהחלט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם התחסנות של עשר שניםראו25/08/2013
שלום רב
התחסנתי אצל רופא בגבעתיים כ 10 שנים לקרדית
והרגשתי טוב, לפני כשנה הפסקתי את החיסונים
ואז הכול חזר סינוסטיס
קושי נשימה וכו.. לא בריאות.
חזרתי לרופא והוא אמר צריך להתחיל הכול מהתחלה?
האם הפעם זה יעזור? או "שכד שנשבר ניתן רק להדביק"
ומה הסיכוי שהפעם זה יצליח כמו בפעם שעברה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם התחסנות של עשר שנים - תגובה
ד``ר בן רנר26/08/2013סטטיסטית אם עזר בפעם הראשונה יעזור גם בשנייה אך לאחר עשר שנים היה אמור לעזור לשנים רבות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי מרגישים הטבהראו25/08/2013
שלום רב
התחלתי לקבל חיסונים בחודש יוני לקרדית אבק הבית
ועדיין אין הטבה , תוך כמה זמן צריכים להרגיש הטבה?
שנית אני אלרגית לקרדית , ואני עובדת גם בחדר השינה
לכן אני רוב הזמן בחדר , האם ניתן לעשות פעולת ניקיון, כמו למשל האם מגן מזרון יכול לעזור?
או שזה מלחמה אבודה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתי מרגישים הטבה - תגובה
ד``ר בן רנר26/08/2013לא לפני שנה. אם אחרי שנתיים אין הטבה מפסיקים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סבון לאורטיקריהרותם19/08/2013
תודה על התשובה הקודמת.
אני רוצה לדעת אם יש איזה סבון (או אל סבון) שניתן לרחוץ איתו ושקצת יקל על התסמינים.
כרגע אני כולי מרוחה בקלמין וזה לא עוזר כ,כ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורטיקריה כרונית מנסיון אישי
שירה19/08/2013אני אחרי שבע שנים עם אורטיקריה לא שנעתי על שום סבון ספציפי.
הטיפול שקבלת עם זריקות יגרום לך להחמרה משמעותית משום שזה סטרואידים.
ממליצה לך חנסות טיפול מעולה - תחפשי בגוגל את האתר ( כאן אסור לרשום הם מוחקים I
תחפשי - הטיפול האלטרנטיבי במחלות עור
זה הטיפול שהוציא אותי מהמחלה הזו - הטיפול הקונבציונלי לא שווה אגורה אחת
ממליצה בחום.
שירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהובכל זאת, סבון? תרחיץ? משהו?
רותם20/08/2013קראתי כבר את ההודעה שלך למספר אנשים במספר פרומים ועדיין לא נואשתי מהרפואה הקונבנציונאלית (אליה אני שוקלת להוסיף רפואה משלימה).
הבנתי כבר שאני אצטרך לחיות עם הגירודים והבצקות כמה שבועות.. השאלה היא האם יש משהו שניתן למרוח כדי להקל?
(אלוורה, קלמין וכו' לא עזרו)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרק מנדבת מידע מתוך רצון לעזור
שירה21/08/2013כמה הבהרות.
את לא הולכת לסבול מהפריחה והבצקות כמה שבועות כפי שסברת
לאורטיקריה אין חוק כזה שנקרא כמה שבועות.
אני סבלתי 7 שנים מאמללות.
במחלקה שטופלתי הייתי פוגשת מקרים של אורטיקריה של 12- 20 שנה
מי אמר לך שזה כמה שבועות ?
מי אמר לך שיש סון כזה ?
את טועה בסדרתיות !!!!
אם תנסי רפואה משלימה זה גם אני ניסיתי ולקח לי זמן להבין שאני זורקת כסף
סתם על הומאופטיה שלא שווה שקל אחד והם חלקי לשון בצורה שתמיס אותך
ותגרום לך להבין שאת כבר החלמת מרגע שהגעת אליהם.
הגעתי לנטורופטית שהורידה לי מהתפריט כל דבר בסיסי נשארתי עם חסה ועם אורטיקריה.
הטיפול שהציל אותי היה הטיפול הצמחי שקבלתי.
שירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהושוב
רותם21/08/2013קודם כל תודה על הניסיון לעזור.
לשמחתי הרוב הגדול כבר ממש עבר (אחרי 3 ימים) אז כנראה שמדובר באורטיקריה אקוטית ולא כרונית.
מי שאמר לי שזה יעבור עד תוך כמה שבועות זה הרופא שאיבחן אותי ושבנתיים צדק.
אף אחד לא אמר לי שיש סבון כזה, בגלל זה שאלתי. כי אני מתעניינת ורוצה לדעת.
שוב, תודה על הנסיון הכנה שלך לעזור אבל רק רציתי להגיד לך שבתור מי שפעם ראשונה פגשה את המושג הזה או שזה קרה לה. קראתי המון המון על הנושא וההודעות שלך על השנים מאוד מאוד מפחידות. הן פחות עזרו לי ויותר ייאשו אותי.
גם אם זה נאמר ממקום טוב של לעזור, נראה לי שלצאת בהצהרות שרפואה קונבנציונאלית או רפואה משלימה לא יעזרו לי בשום צורה שהיא ושאני עדיתה לסבול מזה כמה שנים עד שאגיע למטפל מסויים אחד.. זה איך נאמר? .. מוגזם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אורטיקריה כרונית- בבקשה להגיב לפהגל18/08/2013
אני בת 26, בריאה ללא אלרגיות/אסטמה גם לא במשפחה. לפני קצת יותר מחודשיים התחילו להופיע לי אפיזודות של פריחה ו/או נפיחות שבאו ונעלמו תוך 24 שעות וחזרו על עצמם כל כמה ימים. הלכתי לרופא עור שאיבחן אורטיקריה כרונית ונתן לי מרשם לאנטי היסטמינים (בהתחלה אריוס פעם ביום וכשזה לא עבד- טלפסט בבוקר וזילרג'י בערב). האפיזודות פחתו בצורה משמעותית אבל מדי כמה שבועות יש התפרצות חזקה יחסית (שנמשכת לא יותר מיום-יומיים אבל מאוד מפושט כולל אנגיואדמה באצבעות בידיים ובכפות הרגליים). הלכתי היום לרופאת עור אחרת שנתנה לי מרשם לפרדניזון 5 מ"ג שני כדורים בבוקר למשך חודשיים. אני לא כל כך מעוניינת לקחת סטרואידים היות וזה טיפול די דרסטי ולא בטוח בכלל שבסיום הטיפול המצב ייפתר ואז יכול להיות שאני סתם אסבול לחינם.. האם ניתן לעלות מינון של טלפלסט? לפחות בימים שיש בהם התפרצות? אם כן עד כמה ביום? כמו כן אני מתכננת להיכנס להריון בסביבות תחילת נובמבר, במידה ואני מחליטה לקחת סטרואידים מעכשיו לחודשיים, יש בעיה עם כניסה להריון קצת לאחר סיום הטיפול? במידה ואני מחליטה להישאר על טלפסט- האם זה אפשרי בהריון? מה כדאי לעשות? איזה טיפול עדיף? אגב, הרופא הראשון שלח אותי לבדיקות מאוד מקיפות והכל שלילי פרט לIgE גבוה- 280.
תודה מראש, גל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורטיקריה כרונית- בבקשה להגיב לפה - תגובה
ד``ר ולרי טפליצקי19/08/2013שלום רב. זאת תופעה מוכרת. מפריעה אך לא מסוכנת. בבדיקת אלרגולוג יעשו תבחיני עור מתאימים ויותאם טיפול תרופתי. המחלה יכולה להימשך מספר שבועות ואף חודשים. באוב המקרים קיים טיפול יעיל ולא מזיק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאורטיקריה
שטרן ריטה25/08/2013אני כנטורופתית הייתי יורדת לעומק, מבררת את שורש הבעיה בנוסף לטיפול הסימפטומתי...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתרגישי טוב
GG25/08/2013")
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אורטיקריה כרונית - אפיזודות בכל כמה שבועותד``ר בן רנר18/08/2013
אני בת 26, בריאה ללא אלרגיות/אסטמה גם לא במשפחה. לפני קצת יותר מחודשיים התחילו להופיע לי אפיזודות של פריחה ו/או נפיחות שבאו ונעלמו תוך 24 שעות וחזרו על עצמם כל כמה ימים. הלכתי לרופא עור שאיבחן אורטיקריה כרונית ונתן לי מרשם לאנטי היסטמינים (בהתחלה אריוס פעם ביום וכשזה לא עבד- טלפסט בבוקר וזילרג'י בערב). האפיזודות פחתו בצורה משמעותית אבל מדי כמה שבועות יש התפרצות חזקה יחסית (שנמשכת לא יותר מיום-יומיים אבל מאוד מפושט כולל אנגיואדמה באצבעות בידיים ובכפות הרגליים). הלכתי היום לרופאת עור אחרת שנתנה לי מרשם לפרדניזון 5 מ"ג שני כדורים בבוקר למשך חודשיים. אני לא כל כך מעוניינת לקחת סטרואידים היות וזה טיפול די דרסטי ולא בטוח בכלל שבסיום הטיפול המצב ייפתר ואז יכול להיות שאני סתם אסבול לחינם.. האם ניתן לעלות מינון של טלפלסט? לפחות בימים שיש בהם התפרצות? אם כן עד כמה ביום? כמו כן אני מתכננת להיכנס להריון בסביבות תחילת נובמבר, במידה ואני מחליטה לקחת סטרואידים מעכשיו לחודשיים, יש בעיה עם כניסה להריון קצת לאחר סיום הטיפול? במידה ואני מחליטה להישאר על טלפסט- האם זה אפשרי בהריון? מה כדאי לעשות? איזה טיפול עדיף? אגב, הרופא הראשון שלח אותי לבדיקות מאוד מקיפות והכל שלילי פרט לIgE גבוה- 280.
תודה מראש, גל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורטיקריה כרונית - תגובה
ד``ר ולרי טפליצקי19/08/2013שלום רב, כן ניתן לעלות מינון של טלפסט לפעמיים ביום וגם זילרגי פעמיים ביום. בהיריון במקום טלפאסט תקחי לורטדין. פרדניזון לא מסיק להיריון. מומלץ לקחת כמה שפחות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אורטיקריה ואנגיואדמהרותם18/08/2013
אני בת 34. בריאה.
לפני כמה ימים קמתי עם גירודים שנראו כמו עקיצות (מייד בדקתי לוודא שלכלב אין פרעושים או משהו) ה"עקיצות" גדלו והתפשטו בכל הגוף ואליהם נוספה שפה נפוחה.
הגעתי לטר"ם. בדקו אותי ואמרו לי שיש לי אורטיקריה ואנגיואדמה. קיבלתי 2 זריקות ומרשם לאלרג'יקס ופרדניזון.
הייתה הפוגה של 24 שעות.
היום קמתי שוב עם גירדים שרק הולכים וגדלים ןעם שפה (הפעם העליונה) נפוחה.
הלכתי שוב לרופא. הוא אמר לי להפסיק את התרופות ולקחת אריוס במקום.
הספקתי לקחת כבר כדור אחד אבל המצב נראה גורע יותר.
האם יש עוד משהו שניתן לעשות? כמה זמן הדבר הזה אמור להימשך ועדיין יחשב נורמלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורטיקריה ואנגיואדמה - תגובה
ד``ר ולרי טפליצקי19/08/2013שלום רב. זאת תופעה מוכרת. מפריעה אך לא מסוכנת. בבדיקת אלרגולוג יעשו תבחיני עור מתאימים ויותאם טיפול תרופתי. המחלה יכולה להימשך מספר שבועות ואף חודשים. באוב המקרים קיים טיפול יעיל ולא מזיק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה או פרוו וירוסטל18/08/2013
הי הילד בן כמעט שנתיים שיהיה בריא. לפני כשבוע וחצי שסועיים מחלת התקררןת חום ושלשןל עד 38.5, עבר כשלושה ימים אחרי הצום נשאר השיעןל והצינון. ביום שישי לפני יומיים קם משנת הצהריים עם כתמים אדומים בלחיים ונפיחןת בפנים באיזור הלחיים ןבאיזור הגבות נפיחןת. הפריחה הזו עברה לידיים ןנעלמה לבד תןכ נניח 6/7 שעות. לא התפשטה הלאה. בהתחלה חשבתי אלרגיה אבל לא אכל או שתה שום דבר חדש, כמו כן אהי בהריון והתחילתי לקרוא וקרטתח שאולי מדובר חלילה בפרוו וירוס אבל שם לא מתוארת נפיחןת או בצקת ורשןם שעובר תוכ כמה ימים הפריחה ולא בכמה שעות. האם נשמע לכם כמו תגובה אלרגית? נפיחןת בפננם וכתמים אדומים נרחבים בעיקר בלחיים ואז עבר ליד ונעלם? מה דעתכם לתיאור והאם מתאים לפרון? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה או פרוו וירוס - תגובה
ד``ר ולרי טפליצקי19/08/2013שלום רב, קרוב לוודאי מדובר הפריחה אחרי ווירוס לא דבקה פרוו. סבירות נמוכה שמדובר באלרגיה. במקרה ופריחה תתחיל לחזור יהיה מקום לבירור אלרגי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול אלרגיה בצבאשניר17/08/2013
אני מתגייס בעוד 3 חודשים לצבא ויש לי אסתמא אלרגיה לאבק
אני מעניין להתחיל טיפול אימונותרפיה ולפי מה שהבנתי למשך תקופה מסוימת צריך לקבל את הזריקות כל שבוע אז לשאלתי מה יקרה עם הטיפול הזה בזמן הצבא איך הוא מתייחס לזה נ.ב אני יהיה ביחידה קרבית
בנוסף הבנתי שיש לטיפול תופעות לוואי במידה ואני יקח את הטיפול במשך הצבא תופעות הלואי ימנעו ממני דברים כגון ריצה??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול אלרגיה בצבא - תגובה
ד``ר ולרי טפליצקי19/08/2013שלום רב, גם חיילים מקבלים טיפול זה. בטירונות בדרך כלל לא משחררים לקבלת הטיפול. כנראה זה ידחה לאחר הטירונות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם תוצאות הבדיקה מעידות על אלרגה?רינה15/08/2013
.
Class : Conc.(KU/L)
---------------------
0 : 0.00-0.34
I : 0.35-0.69
II : 0.70-3.49
III : 3.50-17.49
IV : 17.5-52.49
V : 52.5-99.99
VI : >=100
הקידבה תטיש התנוש 3.2.13-מ לחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם תוצאות הבדיקה מעידות על אלרגה? - תגובה
ד``ר בן רנר16/08/2013אלה ערכי הייחוס בלבד התשובה בהמשך עם רשימת האלרגנים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה וחוםעדי14/08/2013
מזה שנה חווה התקפים(כל כמה ימים) של נזלת שקופה, עיטושים מרובים ולעיתים גרד בעיניים ובאזניים מלווים בחום שנע בין 36.8-37.1 אך ללא הרגשת חולי.
האם ייתכן כי האלרגיה מלווה בחום נמוך??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה וחום - תגובה
ד``ר בן רנר16/08/2013אלרגיה לא קשורה לחום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינון טלפסטשני12/08/2013
שלום
האם כדורי הטלפסט 180 הם הכי חזקים לטיפול בגרד (עקב אלרגיה לקרדית אבק)
אם הם רק מקלים ולא מפסיקים לגמרי את הגרד , ניתן להגדיל את המינון ל - 2 כדורים ביום????
יש לכם המלצה כלשהי לבעיה זו?
אשמח לעזרה
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מינון טלפסט - תגובה
ד``ר בן רנר12/08/2013הם חזקים ואפשר להגיע עד מינון מקסימאלי של 4 כדורים ביום בכפוף להשגחת רופא ובהמלצתו הספציפית !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזריקת דיפרוספאן
שני22/08/2013ד"ר שלום
שאלתי את הרופאה שלי לגבי העלאת מינון התרופה והיא אמרה שבשום אופן לא ניתן
וכדי להפסיק את הגרד קיבלתי את הזריקה הנ"ל.
קראתי תגובות של אנשים אחרי שקיבלו את הזריקה, אחרי שהיא פגה והם מציינים
תופעות איומות ומבהילות של מצב שהגוף שורף כמו לפיד, מגרד בטירוף, פריחות.
אני ממש מבוהלת!!!!!!!
אין לי מחלת עור רק אלרגיה לקרדית, אבל האם גם אני עלולה לסבול מתופעות כאלו???????
האם זה עובר אחרי זמן מה או שזה תופעות לכל החיים???????????
בבקשה תשובה אני ממש מפחדת!!!!
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחות בעפעפייםקובי שחר10/08/2013
בתי (בת 16) סובלת מאתמול מעפעפיים נפוחים, תחושה של צריבה בעיניים ,אדמומיות בעיניים ,דמעות . האם מדובר באלרגיה ? מה ניתן לתת להקלת הסימפטומים? מאחר שמדובר בפעם ראשונה האם מצריך בדיקת רופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפיחות בעפעפיים - תגובה
ד``ר ולרי טפליצקי11/08/2013שלום רב, בפעם הראשונה ובימים הראשונים אין יודעים זה אלרגיה או ווירוס. יש לפנות לרופא משפחה או פנימאי או ילדים לטיפול ראשוני. במקרה ותופעות ממשיכות יותר משבוע-שבועיים ממליץ בדיקת אלרגולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרד ותוצאות בדיקת RASTאורית09/08/2013
שלום רב,
בני בן 5. סובל קרוב לשנה מגרד באיברים שונים בגוף (בעיקר ידיים ורגליים), מלווה באאוזינופיליה ו- IgE מוגבר שהגיע לערך של- 323.
נערכו לו המון בדיקות, לרבות המטולוגיות, צילום חזה, אולטרסאונד בטן, אקו לב, אאג, תפקודי ריאות, צואה - ולא נמצא דבר.
בתבחיני עור גם כן לא נמצא דבר, אולם בבדיקת RAST יצאו הערכים החריגים הבאים:
EGG WHITE 1.41 class II
MILK 0.85 class II
EGG YOLK 0.37 class I
עד היום אכל מוצרי חלב וגם ביצים ודברים שיש בהם חלבון ביצה, ללא שהופיעה תגובה מיידית כלשהי.
שאלתי היא האם ייתכן שהגרד, האאזינופילים וה- IgE מקורם באכילת מזונות אלו?
האם עליו להפסיק לאכול ביצים? האם גם הערך של החלב מחייב הפסקתו?
ואם כן - האם בביצים הכוונה גם, למשל, לשניצל שמשתמשים להכנתו במעט ביצה?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרד ותוצאות בדיקת RAST - תגובה
ד``ר ולרי טפליצקי11/08/2013שלום רב,
זאת שאלה לא פשוטה,
צריך להשוות מידת הסבל של גרד של הילד מול מידת הנזק בהפסקת אכילת ביצה וחלב פרה.
לא סביר שאלרגיה לביצה וחלב נוצרו כעת, קרוב לוודאי היא נוצרה בשנה ראשונה של חייו. למה רק לפני שנה זה בא לידי ביטוי בגרד?
או שיש סיבה אחרת לגרד? ואולי זה אלרגיה לקרדית אבק בית היא זאת שגורמת לגרד?
לשאלות האלה יש להתייחס. האם נבדקה אלרגיה לקרדית אבק בית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה חמורה מאודתהילה08/08/2013
בהריון 15 שבועות הופיעה לי אלרגיה פריחה ,גרד נוראי ברגליים ,גב, ידיים ובטן .פניתי לאלרגולוגית היא עשתה לי טסט ויצא שאני אלרגית לכרדית אבק הבית (לפני הריון לא היה לי כלום) התחלתי עם אנטיהיסטמנים ניסיתי המון ! משחות ..ושום דבר לא עזר חוץ מסטרואידים הייתי מתחילה במינון של 40 אבל תמיד כשהייתי מגיעה אפילו ל15 או 20 הכל היה חוזר וככה היה כל הריון .ילדתי לפני חודשיים והפסקתי לשתות את הסטרואידים בהדרגה קיוויתי שאלרגיה תעבור אבל לא כך היה .
פריחה פחתה ונשארה רק ברגליים והרבה פחות ממה שהיה אבל עדיין הרבה ומאוד מגרד.
שתיתי עוד הפעם אנטיהיסטמינים ומרחתי משחות לא עזר.
התחלתי עם החיסונים ומדי פעם הייתי שותה אנטיהיסטמינים .פריחה אף פעם לא עברה אחרי חיסון ראשון חשבתי כבר שפריחה פחתה אבל אחרי חיסון שני ושלישי נהייה הרבה יותר ומאוד מגרד .
אני מגרדת את עצמי עד דם ! אפילו נראים שלפוחיות על כל פצע.
רופא כבר לא יודעת מה לעשות איתי .
נתנה לי הביתה לעשות טסט של מדבקות .
בהריון עשיתי את כל הבדיקות האפשריות בשביל לשלול מחלות והכל יצא תקין .
רופא חושבת לשלוח אותי לעשות ביופסיה.
אני כבר לא יודעת מה לעשות .
פריחה וגירודים תופסים חלק גדול מהחיים שלי.
יש פתרון לבעיה שלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה חמורה מאוד - תגובה
ד``ר בן רנר09/08/2013שלום אציע שתפני למרפאת חוץ לאלרגיה באחד מבתי החולים באזורך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)