שתל שבלול חרשות חד צדדית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שתל שבלול חרשות חד צדדית
    שמואל
    27/07/2011

שלום
    אני בן 31 לפני כשנה וחצי התחרשתי חרשות גמורה באוזן ימין כתוצאה ממחלת החזרת ומאז אני סובל מטינטון באוזן הזאת
    .
    הציעו לי עכשיו לעשות שתל שבלול ויש לי כמה שאלות שלא קיבלתי עליהם מענה ברור.

א. האם יש ידע או נסיון שהשתל עזר לחרשות כתוצאה מחזרת

ב. האם יש מימון כלשהו מהקופ"ח (או ממושלם) לשתל עצמו ולכל הטיפול מסביב (ניתוח וכיוונון וכו')

ג. כעיקרון הבנתי שלא עושים שתל למי ששומע באוזן אחת מה הסיבה לכך (חוץ מחסכון כספי)

ד. האם מכיון שבאוזן אחת יש לי שמיעה טובה היא שמיעתי בכללותה תיפגם מחמת שבשתל השמיעה היא פחות איכותית

אודה גם למי שיוכל לענות על חלק מהשאלות
    בתודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שתל שבלול חרשות חד צדדית

הוספת תגובה

• שתל שבלול חרשות חד צדדית - תגובה

01/08/2011

הי שמואל
    ראשית אתחיל בהתנצלות שלקח זמן מה לענות לך. שנית אנסה לענות לך לפי מיטב הבנתי:
    א. שתל עוז לחרשות, גם מחזרת. אך נראה לי כי כאן עיקר המטרה היא לעזור לך גם בנושא הטנטןו שמטריד אותך. אם יש לך אזן אחת תקינה סביר להניח כי ליקוי השמיעה פחות מטריד אותך ואתה די מסתדר.כמו-כל אביזר מלאכותי - צריך להסתגל וצריך "ללמוד לשמוע" עם השתל.
    ב.לרוב למבוגרים שחרשים בשתי האוזניים יש השתתפות ברכישה של שתל אחד. המקרה שלך יוצא דופן מכיוון שמדובר באוזן אחת תקינה. לכן כדאי להצטייד במכתב מנומק היטב מהמרכז המשתיל ולהתכונן לעבור כברת דרך מול נבכי הבירוקרטיה של קופת החולים.
    ג. הסיבה שלא משתילים לקויים באוזן אחת היא שלרוב הם מסתדרים היטב בתפקוד ביום יום. ישנם פתרונות אחרים , מבחינת השמיע,ה שאינם כירורגיים. ומאחר ופתרון השתל אינו אסתטי, אז פעמים רבות אנשים מעדיפים להסתדר עם שמיעה חד אוזנית, מאשר ללכת עם מכשיר גדול מאחרוי האוזן.
    ד.השתלה של אוזן אחת לא תפגע באיכות המשיעה באוזן הטובה. הבעיה העיקרית הוא שהמוח שלך יצטרך ללמוד לשמוע עם גירוי אקוסטי מהצד של האוזן הטובה וגירוי חשמלי מצד השתל. לעיתים, מושתלים מתקשים לשמוע עם השתל ומורידים אותו כי הם מעדיפים להסתדר עם מה שהן מכירים ונוח להם.
    עצה קטנה בנוסף - כנס לפורומים של מושתלים ונסה לשוחח איתם על השמיעה עם השתל ועל ההסתגלות לשתל.
    בהצלחה בכל אשר תבחר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובות....

רימון
    14/08/2011

שלום,
    מניסיוני בסביבת חרשים שעברו את ניתוחי השתל אוכל לומר לך כי עד לפני כמה שנים השתל היה מחוץ לסל הבריאות. ההשתתפות העצמית של המנותח היתה מעל 60,000 ש"ח עד לפני כ-5 שנים. לאחר שזה נכנס לסל הבריאות עדיין יש ככל הנראה קריטריונים ברורים למי מגיע ולמי לא. בכל מקרה בבתי החולים הציבוריים, תהליך הבירור המקדים לקראת הניתוח לוקח כשנה שלימה. אחד המרכזים החזקים בנושא הוא בתל השומר.
    אני מציע שתבקש הפניה לייעוץ ראשוני (ביקור רופא) אצלם ותתחיל לאסוף פרטים. וגם המלצות הקשורות ישירות למצבך הרפואי האישי.
    ויש שהמון מידע שאתה זקוק לו ובכל מיני כיוונים
    אם תפנה אלי ישירות במייל אוכל לבדוק על מידע נוסף ולהעביר לך.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו