מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם נביחה יכולה לגרום נזק?אביעד01/08/2011
שלום,
רציתי לדעת האם נביחה של כלב, (כלב בינוני-גדול), עלולה לגרום נזק לשמיעה/לאוזן?
במידה וכן, האם מדובר בנזק זמני/קבוע?
קורים לי מקרים, לדוגמה בעת יציאה מהבית שהכלב נובח בעצמה חזקה ונוסף לזה, יש הד מהדלת, חוץ מחוסר נעימות, יש סכנה בעניין?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם נביחה יכולה לגרום נזק? - תגובה
01/08/2011טל שלום,
בעקבות שאלתך יצאתי למסע חיפוש באינטרנט אחר עוצמת נביחתו של כלב ואני שמחה לומר שעוצמת הנביחה אינה עוברת את עוצמת החשיפה לרעש המותרת.
אז טיילו לכם בנחת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועד כמה שידוע לי
אביעד01/08/2011חח, תודה!
עד כמה שידוע לי עצמת נביחה יכולה להגיע ל 110 דציבל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועד כמה שידוע לי - תגובה
חגית שגיא01/08/2011טל שלום
אכן במבדקים שערכו בחיל הרפואה בשנה האחרונה ביחידת הכלבים גילו שנביחת כלב יכולה להגיע אפילו לעצמות של מעל 90 דצ'.
בעיקרון חשיפה לרעש כזה בצורה חד פעמית לא אמורה לגרום לנזק קבוע בשמיעה, אך אם לכלב שלך נביחות חזקות והוא נוטה לנבוח לפני שאתה מוציא אותו, רצוי שהדלת תהיה פתוחה או החלון על מנת שהעצמה לא תגיע לממדים מזיקים.
כמו שסימונה כתבה במרבית המקרים נביחות כלב אינן מגיעות לעצמה מסוכנת, אלא רק אם הנביחה היא חזקה מלכתחילה ונעשית במקום סגור ומהדהד.
לא ניתן לדעת לאיזו עצמה מגיעה הנביחה של כלבך מבלי למדוד..
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקול מהדהד
אביעד02/08/2011הוא חזק יותר מהקול המקורי? אחרת גם אם הוא מהדהד הוא לא אמור לגרום נזק, נכון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקול מהדהד - תגובה
ענת כוכבא02/08/2011קול מושמע בחלל קטן וסגור מקבל הגברה , כי חלל קטן מתפקד כחלל תהודה. כאשר אותו קול מושמע במרחב פתוח, הוא מתפזר ואין בניית עוצמה נוספת. אי לכך קול חזק של נביחה בחלל סגור יכול להשמע חזק יותר ואולי גם להזיק לשומע מהר יותר. אני ממליצה לך לפנות לגורם, המבצע מדידות רעש ולבדוק מה עוצמת נביחתו של כלבך ואם היא מזיקה לשמיעתך. ללא מדידה אנו עוסקים בהשערות ,שלא מכוונות אותך לשום מקום. בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)