מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התאמת מכשיר שמיעהמאיר13/01/2008
אני בחור צעיר בנוסף לקוצר הראיה הגבוה שלי מרכיב משקפיים עבות אין לי ברירה למרות הבושה אני צריך להתחיל להרכיב את מכשיר השמיעה . אבקש את עזרתכם בבחירת המכיש הראשון וכיצד זה ישתלב עם המשקפיים. בנוסף אני חושש מתגובות אנשים שיזהו גם את מכשיר השמיעה. בברכה ירון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התאמת מכשיר שמיעה
ענת כוכבא13/01/2008לירון שלום
אינך צריך להרגיש בושה עקב ליקוי ראיה או שמיעה. שימוש באביזרים המשפרים את איכות חייך מראה על גישה בוגרת ונכונה לחיים.
לשאלתך, קיימים סוגים רבים של מכשירי שמיעה קטנים ואסטטים. התאמת מכשירי שמיעה הנה אישית ובהתאם לנתוני השמיעה וקריטריונים נוספים אותם שוקלת הקלינאית בעת הייעוץ האישי.
עצתנו נא פנה למכון מוכר ומקצועי המעסיק קלינאית תקשורת שמתמחה במהתאמת מכשירים על מנת למצוא את המתאים לך ביותר.
נשמח לעזור ענת כוכבא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתאמת מכשיר שמיעה
איילה ולדמן13/01/2008קשה מאוד לייעץ לגבי סוג המכשיר שיתאים לך ללא בדיקת שמיעה עדכנית. רק על סמך אינפורמציה לגבי סוג וחומרת הליקוי בשמיעה ניתן יהיה להתאים לך באופן ספציפי את המכשיר המתאים לצרכיך. סביר להניח כי לאחר שתיגש למכון שמיעה מסודר לביצוע בדיקת שמיעה יהיו האפשרויות שיוצעו בפניך רבות ומגוונות. הטכנולוגיות והעיצובים לא מפסיקים להתפתח ולהתחדש כמו בכל תחום הי-טק אחר. לגבי התגובות שציינת כי אתה חושש מפניהם, הרי שהכל תלוי באופן שבו אתה מציג את עצמך ואת המכשירים לסביבתך. בכל אופן, עדיף להשתמש במכשירי שמיעה ולהיות מחובר לסביבה, תוך "הסתכנות" שידעו שאתה 'לקוי שמיעה' מאשר לא להרכיב מכשירים, להיות מנותק מהסביבה, ו"להסתכן" בכך שיחשבו שאתה 'לקוי הבנה'.
אני מאחלת לך בהצלחה,
איילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתאמת מכשיר שמיעה
מאיר14/01/2008תודה על תשובתכן המהירה שאבתי עידוד אשתדל להתגבר על הבושה רציתי עוד לשאול האם מההתחלה מרכיבים את מכיר השמיעה כל היום. שאלה שניה מהעלות המכשיר וכל כמה זמן מחליפים אותו. האם זה כמו עדשות משקפיים שמספרם עולה וצריך להחליפן. תודה ירון סליחה על השאלות אמי חסר נסיון בתחום הזה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתאמת מכשיר שמיעה
חגית שגיא14/01/2008ירון שלום,
רצוי להרכיב את מכשיר השמיעה לאורך כל שעות היום החל מהימים הראשונים לקבלת המכשיר.
אורך החיים של מכשיר שמיעה הוא כ- 3-5 שנים בממוצע וזה קצב החלפת המכשיר הרצוי . גם קופות החולים משתתפות ברכשית מכשירים כל שנה עד שלוש שנים (כתלות בקופת החולים).
קיים סיכוי שתתרחש ירידה נוספת בשמיעה עם הזמן, וניתן לכוון את מכשירי השמיעה על פי השינוי בשמיעה - בהתאם ליכולת ההגברה של המכשיר.
אני, בדומה לקודמותי, אמליץ על פנייה למכון מסודר על מנת שתראה את המכשירים, ותשמע על המכשירים שמתאימים לך. אני מאמינה שתחושת הבלבול תעלם.
מחירי המכשירים נעים בין 3000-15000 ש"ח כתלות בטכנולוגיה. יש כמובן הנחות של קופות החולים והביטוחים המשלימים - כתלות בקופה בה אתה חבר ובסוג הביטוח שיש לך.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)