בדיקת סינון שמיעה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בדיקת סינון שמיעה
    אורטל אלמלם
    14/11/2011

שלום, ילדתי לפני חודש את בני,ובבדיקת סינון שמיעה שלאחר הלידה הוא נכשל והרופאה אמרה לי שיכול להיות שזה בגלל נוזלים שישנם עוד מהלידה באוזניי הפעוט. הוזמנתי לאחר חודש והיום הייתי בבדיקת סינון שנייה, ובני שוב נכשל,המכונה הראתה לבודקת לעצור את הבדיקה.(כך אמרה) . אך הבודקת אמרה שהיא לא מייחסת לבדיקה הזאת חשיבות מכיוון שהוא מקורר והנשימות שלו מרעישות חירחורים. היא זימנה אותי לעוד שבוע לאחר שירגיש טוב, אם כן. אני לא שקטה,רציתי להתייעץ איתך ולדעת אם יש משהו נוסף שאני יוכל לעשות עד לבדיקה הבאה??? תודה רבה מראש על שיתוף הפעולה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת סינון שמיעה

הוספת תגובה

• בדיקת סינון שמיעה - תגובה

חגית שגיא
    15/11/2011

אורטל שלום
    בדיקת הסינון לילודים רגישה מאוד על מנת שניהיה בטוחים שלא נפספס אף ילד עם לקות בשמיעה, זה אומר שישנם ילדים עם שמיעה תקינה שלא יעברו את הבדיקה ובבדיקות נוספות יתגלו כבעלי שמיעה תקינה. אחת הסיבות לכך היא שאכן, מצב של נוזלים באוזניים מאוד משפיע על תוצאות הבדיקה.
    אצל ילדים קטנים מצב של גודש בדרכי הנשימה גורם גם לנוזלים באוזניים פעמים רבות ולכן כנראה הבודקת אמרה לך שהתוצאות כרגע מושפעות ממצב הגודש והחרחורים וכדאי לחזור על הבדיקה.
    אין לך מה לעשות כרגע וגם אין סיבה להניח שיש לבנך בעית שמיעה. יש להקפיד ולבצע את כל בדיקות המעקב על מנת לשלול באופן מוחלט נושא של ירידת שמיעה.
    כרגע אין סיבה להלחץ תמשיכי במעקב ונהיה כולנו יותר חכמים בהמשך
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו