זקוקה ליעוץ

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זקוקה ליעוץ
    חן
    06/12/2011

שלום, לאבא שלי יש ליקוי בשמיעה כתוצאה מפגיעה בשמיעה שלו במהלך הצבא ומאז זה הולך ומתדרדר.
    הוא מסכים להרכיב מכשיר רק במידה והמכשיר יהיה לחלוטין בלתי נראה והוא לא מברר בגלל שהוא נרתע מלהרכיב מכשיר.
    אז אני צריכה יעוץ בשני נושאים:
    א. לאן אני פונה כדי לקבוע בדיקת שמיעה על מנת לדעת איזה מכשיר הוא צריך?
    ב. השמיעה שלו היא לא חלשה אלא יש לו צפירה חזקה באוזן שהולכת וגוברת ומפריעה לו לשמוע, האם מכשיר שמיעה יעזור במקרה זה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    זקוקה ליעוץ

הוספת תגובה

• זקוקה ליעוץ - תגובה

ענת כוכבא
    06/12/2011

לחן שלום! תחילה מספר שאלות: אם שמיעתו של אביך נפגעה כתוצאה מהשירות הצבאי, האם הוא הגיש תביעה למשרד הבטחון? אם כן, כל מה שקשור לשיקום השמיעה יוכל להעשות דרך משרד הבטחון. האם יש בידו תעוד רפואי בנושא השמיעה, כולל בדיקות? האם הוא פנה ובדק אפשרות טיפול בטינטון (כך נקראית השריקה באוזניים)?
    אם התשובות לשאלותי הינן שליליות, אביך צריך לפנות לרופא אאג ולקבל הפניה לבדיקת שמיעה עם המלצה על התאמת מכשירי שמיעה. לאחר מכן עליו לפנות לכל מכון אודיולוגי - של הקופה, בה הוא מבוטח או למכון שעובד בהסדר עם הקופה ולבצע בדיקת שמיעה. ברב המקומות הוא יוכל לקבל גם יעוץ לצורך התאמת מכשירי השמיעה .התאמת מכשירי שמיעה קטנים, שלא נראים כלפי חוץ תלויה באופי ועוצמת הליקוי בשמיעה וגם במבנה תעלת האוזן וכמויות שעווה, המופרשת בתעלת האוזן. לכן חשוב לקבל יעוץ מקצועי כדי לא להאכזב בהמשך.
    לגבי שאלתך בנושא הטנטון: לפי המחקרים בכל העולם וגם מתוך נסיונינו אנשים, הסובלים מליקוי בשמיעתם, שמתלווה לו טנטון, זכו לשיפור משמעותי במצב הטנטון כתוצאה מהרכבת מכשירי השמיעה. אז בהחלט קיים פתרון משותף לשתי הבעיות.
    ברצוני להוסיף עוד דבר: אם אביך מחוסר מוטיבציה להרכיב מכשירי שמיעה, אני לא כ"כ אופטימית לגבי הצלחת יוזמתך. על מנת להצליח בתהליך אנו זקוקים לשיתוף פעולה מלא מצד המטופל. לפעמים צריך להמתין עוד זמן מה על מנת שבן אדם יהיה בשל מבחינתו להתחייב לתהליך השיקום. בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו