מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- זקוקה לעזרהgali31/05/2012
שלום רב.לפני 5 חודשים ילדתי,10 ימים לאחר הלידה הרגשתי אטימות באוזן שמאל ולחץ,לאחר יומים פניתי למיון אושפזתי 10 ימים קיבלתי סטרואידים ללא הצלחה.מאז הרגשתי חוסר שמיעה ב שני האוזניים,בדיקת מרי יצאה תקינה בדיקת ברא יצא שהעצב של האוזן ימין נפגעה,בדיקת שמיעה יצאה שבאוזן שמאל זאת שלא נפגעה אין בה שמיעה ואוזן ימין 90דציבל.
השאלה שלי היא למה באוזן שמאל אני לא שומעת שהעצב הימני נפגע?והאם יש אפשרות לתקן עצב שנפגע?אני מאוד מתוסכלת מהמצב,וחסרת אונים.חוץ ממכשיר באוזן ימין האם יש עוד מה לעשות?תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זקוקה לעזרה - תגובה
חגית שגיא03/06/2012גלי שלום
אם הבנתי נכון באוזן ימין ישנה ירידת שמיעה של 90dB בערך ובשמאל אין תגובות שמיעתיות כלל? בהנחה שאכן הבנתי נכון הפיתרון היחיד הוא שיקום שמיעה.
ישנה מערכת הנקראת BiCROSS אשר בה מרכיבים מכשיר על האוזן לה ירידת שמיעה ועל האוזן שאינה מגיבה כלל שמים מיקרופון. המיקרופון מעביר את כל הצלילים מהאוזן הלא תגובתית אל האוזן השנייה וכך את מקבלת גם הגברה לאוזן עם הירידה בשמיעה אך גם נגישות לצלילים המגיעים מהצד של האוזן שאינה מגיבה כלל.
לצערי אין פתרון רפואי לעצב שנפגע
פיתרון אפשרי נוסף הוא לברר על ניתוח שתל קוכליארי לאוזן שמאל ומכשיר שמיעה לאוזן ימין.
איני יכולה לספק תשובה לגבי מדוע נפגעה אוזן זו או אחרת אולי רופא אא"ג יוכל לעזור בכך.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזקוקה לעזרה - תגובה
ענת כוכבא03/06/2012לגלי לשום! איננו מוסמכים לתת מענה לשאלות בתחום רפואי, לכן עליך לפנות לפורום רופאי אאג לגבי מצבך הבריאותי. לגבי אפשרויות שיקום -אינני רואה את כל נתוני השמיעה שלך, לכן קשה לי להעלות על הדעת מה הן האפשרויות עבורך,אך פרט למכשיר שמיעה עליך לבדוק את האופציה של שתל השבלול. לדעתי האודיולוגים במכון האודיולוגי בו את מטופלת יכולים לתת לך את ההערכה הנכונה ביותר לגבי האפשרויות השיקומיות עבורך. בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובה - תגובה
ענת כוכבא03/06/2012גלי! את בהחלט זקוקה למכשיר שמיעה לאוזן ימין, השאלה היא מה הן האופציות לגבי האוזן השמאלית - האם הועלתה אפשרות של שתל השבלול? אם הדבר אפשרי- צריך לשקול את זה. אם לא - עליך להתעניין במכשיר שמיעה מסוג BiCros כפי שחגית ציינה בתשובתה. שיהיה בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
gali03/06/2012עדיין לא העלו שום דבר חוץ ממכשיר באוזן ימין.אני צריכה לחזור שוב א.א.ג .תודה רבה רבה על התשובות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)