זקוקה לעזרה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זקוקה לעזרה
    gali
    31/05/2012

שלום רב.לפני 5 חודשים ילדתי,10 ימים לאחר הלידה הרגשתי אטימות באוזן שמאל ולחץ,לאחר יומים פניתי למיון אושפזתי 10 ימים קיבלתי סטרואידים ללא הצלחה.מאז הרגשתי חוסר שמיעה ב שני האוזניים,בדיקת מרי יצאה תקינה בדיקת ברא יצא שהעצב של האוזן ימין נפגעה,בדיקת שמיעה יצאה שבאוזן שמאל זאת שלא נפגעה אין בה שמיעה ואוזן ימין 90דציבל.
    השאלה שלי היא למה באוזן שמאל אני לא שומעת שהעצב הימני נפגע?והאם יש אפשרות לתקן עצב שנפגע?אני מאוד מתוסכלת מהמצב,וחסרת אונים.חוץ ממכשיר באוזן ימין האם יש עוד מה לעשות?תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    זקוקה לעזרה

הוספת תגובה

• זקוקה לעזרה - תגובה

חגית שגיא
    03/06/2012

גלי שלום
    אם הבנתי נכון באוזן ימין ישנה ירידת שמיעה של 90dB בערך ובשמאל אין תגובות שמיעתיות כלל? בהנחה שאכן הבנתי נכון הפיתרון היחיד הוא שיקום שמיעה.
    ישנה מערכת הנקראת BiCROSS אשר בה מרכיבים מכשיר על האוזן לה ירידת שמיעה ועל האוזן שאינה מגיבה כלל שמים מיקרופון. המיקרופון מעביר את כל הצלילים מהאוזן הלא תגובתית אל האוזן השנייה וכך את מקבלת גם הגברה לאוזן עם הירידה בשמיעה אך גם נגישות לצלילים המגיעים מהצד של האוזן שאינה מגיבה כלל.
    לצערי אין פתרון רפואי לעצב שנפגע
    פיתרון אפשרי נוסף הוא לברר על ניתוח שתל קוכליארי לאוזן שמאל ומכשיר שמיעה לאוזן ימין.
    איני יכולה לספק תשובה לגבי מדוע נפגעה אוזן זו או אחרת אולי רופא אא"ג יוכל לעזור בכך.
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זקוקה לעזרה - תגובה

ענת כוכבא
    03/06/2012

לגלי לשום! איננו מוסמכים לתת מענה לשאלות בתחום רפואי, לכן עליך לפנות לפורום רופאי אאג לגבי מצבך הבריאותי. לגבי אפשרויות שיקום -אינני רואה את כל נתוני השמיעה שלך, לכן קשה לי להעלות על הדעת מה הן האפשרויות עבורך,אך פרט למכשיר שמיעה עליך לבדוק את האופציה של שתל השבלול. לדעתי האודיולוגים במכון האודיולוגי בו את מטופלת יכולים לתת לך את ההערכה הנכונה ביותר לגבי האפשרויות השיקומיות עבורך. בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לתשובה - תגובה

ענת כוכבא
    03/06/2012

גלי! את בהחלט זקוקה למכשיר שמיעה לאוזן ימין, השאלה היא מה הן האופציות לגבי האוזן השמאלית - האם הועלתה אפשרות של שתל השבלול? אם הדבר אפשרי- צריך לשקול את זה. אם לא - עליך להתעניין במכשיר שמיעה מסוג BiCros כפי שחגית ציינה בתשובתה. שיהיה בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

gali
    03/06/2012

עדיין לא העלו שום דבר חוץ ממכשיר באוזן ימין.אני צריכה לחזור שוב א.א.ג .תודה רבה רבה על התשובות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו