מהי בדיקת ברה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מהי בדיקת ברה
    הדסהש1
    07/07/2012

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מהי בדיקת ברה

הוספת תגובה

• מהי בדיקת ברה - תגובה

ענת כוכבא
    08/07/2012

בדיקת ה- ABR-Auditory Brainstem Response, או בשמה הקודם BERA, הינה בדיקה אלקטרופיזיולוגית לבדיקת ההולכה של עצב השמיעה מרמת הקוכליאה (האוזן הפנימית) ועד גזע המוח. הבדיקה הינה אובייקטיבית, כלומר אינה דורשת שיתוף פעולה מצד הנבדק.

במהלך הבדיקה מצמידים לנבדק אלקטרודות לתנוכי האוזניים והמצח, ומשמיעים לאוזן הנבדקת סדרה של נקישות ("קליקים") בעוצמה קבועה של 85dB HL דרך אוזנייה.
    הנקישות מעוררות תגובה בעצב השמיעה והתגובה נרשמת כסדרה של 5 גלים, המכונים: "דגם התגובה".

בדיקת ה- ABR למבוגרים מבוצעת בישיבה, בחדר שקט, כאשר הנבדק מתבקש לעצום את עיניו ולהיות רפוי במהלך כל הבדיקה.
    הבדיקה אינה כואבת ואינה גורמת לאי-נוחות כלשהיא.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת ברה

שושנה
    29/07/2012

מאחר ואני משתמשת במכשיר שמיע בשתי האוזניים, ואיני מוצאת שהם יעילים, כי אני עדיין
    לא תמיד מבינה את המילים הנאמרות,ומאחר ויש לי כאבים תוך אוזניים, האם עלי לבקש מן הרופא לעבור בדיקת ברה ומה משמעות תוצאותיה לבי ליקוי השמיעה שלי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת ברה - תגובה

ענת כוכבא
    29/07/2012

לשושנה שלום! המלצה לביצוע בדיקת ברה ניתנת על סמך תוצאות בדיקת השמיעה וההיסטוריה הרפואית שלך. כל מקרה נשקל לגופו בהתאם לנתונים, לכן אינני יכולה לומר לך, האם נכון במקרה שלך לבצע בדיקה זו. יעילות מכשירי השמיעה תלויה אמנם בנתוני השמיעה שלך, אך כמובן גם ביכולות הטכנולוגיות שלהם, תכנות שלהם וניצול תכונותויהם למצב השמיעה שלך. ניתן לבצע בדיקת יעילות מכשירי השמיעה בתוך אוזנייך בעזרת בדיקה הנקראית REM ומשם להסיק מסקנות לגבי המשך הטיפול במכשירי השמיעה שלך. בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו