בקשר למצב השמיעה שלי ולצבא

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בקשר למצב השמיעה שלי ולצבא
    סהר
    13/08/2012

רציתי לשאול כמה שאלות ולהבין כמה דברים , קודם כל נתחיל בזה שנודלתי כשאוזן ימין שלי חירשת לחלוטין ורק בשמאל אני שומע , אני עכשיו חייל בצהל נתנו לי פרופיל 45 , אוזן שמאל שלי לא שומעת 100 אחוז כמובן אבל אין לי מכשירי שמיעה או משהו.
    לאחרונה מציבים אותי בהרבה שמירות בצבא ואני לא שומע טוב את המכשיר קשר או כשבאים אלי מצד ימין , אני בחיל האויר אבל משרת בקריה , לפעמים אני נמצא בבסיסים של חיל האויר שמין הסתם אני שומע הרבה המראות של מטוסים מקרוב , כל יום אני מגיע לקריה ברכבת ואני פשוט מרגיש שזה פוגע לי בשמיעה , יכולים להוציא אותי מהצבא בגלל כל זה? כל הדברים האלה גורמים נזק ממשי לאוזן? אני מרגיש שמאז שהתגייסתי היא לא במייטבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• בקשר למצב השמיעה שלי ולצבא - תגובה

חגית שגיא
    13/08/2012

סהר שלום
    במידה ואתה נמצא במצבים בהם אתה חשוף לרעש חזק בקש מהממונים עליך אטמים נגד רעש על מנת להגן על אוזן שמאל.
    איני מכירה את הנהלים בצבא על מנת לדעת מתי מחליטים לשחרר מישהו משירות על רקע בריאותי, על זה תצטרך להתייעץ עם מישהו מהמערכת.
    האם עברת בדיקת שמיעה לאחרונה? אם לא בקש מרופא היחידה בדיקת שמיעה, הבא איתך בדיקות קודמות על מנת להשוות ולראות אם יש שינוי/החמרה כלשהי בשמיעה.
    נסיעה ברכבת לרוב אינה מהווה רעש חזק מספיק לגרום ירידה בשמיעה, אבל שוב, אם אתה מרגיש רגישות לרעשים תוכל תמיד להעזר באטם נגד רעש המותאם לך אישת.
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות של בדיקת שמיעה קודמת

סהר
    13/08/2012

הבנתי שמהצבא מוציאים על רמת שמיעה של 60db
    זאת הבדיקה הקודמת שלי בערך לפני כמעט שנתיים , מה בעצם רואים פה שהמצב של השמיעה היה אז?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות של בדיקת שמיעה קודמת - תגובה

ענת כוכבא
    13/08/2012

לסהר שלום! בבדיקה שצירפת נצפית שמיעה תקינה באוזן השמאלית ובאוזן הימנית השמיעה לא תפקודית . במצבך מומלץ כל שנה לעבור בדיקת שמיעה. תבקש מקלינאי/ת התקשורת להשוות את התוצאות לתוצאות הבדיקה הקודמת ולהמליץ המלצות בהתאם לכך. בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה , עוד שאלה קטנה

סהר
    13/08/2012

באוזן השמאלית לפי הבדיקה לא רואים איזה שהיא ירידה בשמיעה או שהשמיעה היא 100%?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה , עוד שאלה קטנה - תגובה

חגית שגיא
    13/08/2012

כפי שענת ציינה, השמיעה בתחום הנורמה. אין 100% או 90% יש תחום נורמה והשמיעה יכולה להיות בו או מתחתיו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עשיתי עוד בדיקת שמיעה

סהר
    15/08/2012

היום עברתי בדיקת שמיעה בשביל לבדוק אם יש ירידה , הקלינאית תקשורת שעשתה את הבדיקה אמרה לי שיש ירידה קטנה , ואמרה לי שהיא בכלל לא מבינה איך נותנים לי לירות בנשק ולהיות בבסיס שיש בו המראות של מטוסים , פניתי עם זה לרופא אף אוזן גרון והוא אמר לי שהיא לא מבינה כלום והכל בסדר ולא נתן לי בכלל לדבר ואמר לי אם צריך לירות בנשק אתה תירה , מבחינתי זה משהו שיסכן את ההאוזן היחידה השומעת שלי והמערכת הזאת אטומה אין עם מי לדבר , זה נראה כאילו עד שאני לא מאבד את השמיעה ממש לא איכפת לרופאים בכלל , מה אני יכול לעשות? הקלינאית תקשורת ממש היתה בהלם מהמצב שירות שלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עשיתי עוד בדיקת שמיעה - תגובה

ענת כוכבא
    15/08/2012

כנראה שהשינוי בשמיעה אינו משמעותי אם רופא אאג לא ראה לנכון להתייחס אליו. כך גם בחשבון, שיכולים להופיע שינויים קלים בין בדיקה לבדיקה עקב הבדלים בציוד בדיקה במכונים שונים וגם מרמת הריכוז שלך בכל בדיקה. בכל מקרה, אם תמשיך לשרת באותם התנאים, עליך להקפיד בשימוש באטם לאוזן הטובה - רצוי באטם מותאם אישית כפי שכבר ציינה חגית בתגובתה. שאר ההחלטות הן בידיך. בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך תגובה

סהר
    15/08/2012

פשוט לגבי האוזן שלי תמיד היו חילוקי דעות בין הרופאים , קבעתי תור לרופא שטיפל בי שהייתי קטן , בסדר להשתמש באטמים הבנתי אבל לא נראה לי הגיוני להשתמש באטם באוזן באמצע שאני עושה שמירה במקום שבונים בו ויש רעש , ואני צריך להיות קשוב למכשיר קשר פשוט בזה אין היגיון לפני דעתי ואני מרגיש שאני לא שומר ככה על השמיעה שלי אבל אין לי ברירה כי זה מה שמחייבים אותי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך תגובה - תגובה

ענת כוכבא
    15/08/2012

סהר, כפי שכבר כתבתי לך - ההחלטה היא בידיך מה לעשות בהמשך. עליך לפנות לרשויות הצבא וללבן את הנושא. אנחנו באמת לא יכולים לייעץ לך בנושא. בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו