בדיקת ברה לא תקינה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בדיקת ברה לא תקינה
    יוסי
    03/09/2012

שלום בני בן שנתיים ו8 הוא עדיין לא מדבר הוא כן עושה הרבה דברים טובים יחסית לגילו כמו לאכול לבד או לחלוץ נעליים הוא מבקש כל דבר שהוא רוצה ,עם סימנים בידיים לאחר בדיקות התנהגותיות שעשינו לו פעם ראשונה יצא באוזן אחת 25 בשנייה35 במכון הדים ,השנייה לאחר כחצי שנה עשינו עוד בדיקה באותו מכון התוצאות היו דומות ואמרו לנו שיש ליקוי קל והבעיה שמתרדה אותי מאוד ואני חייב לציין שמאותו יום אני לא ישן וכמעת לא אוכל פשוט לא מצליח לעשות כלום מיואש לגמרי בגלל בדיקת ברה שעשינו לו לפני יומיים בשניידר ופשוט הרופא אומר שאין תגובה ואני לא הבנתי אותו כל כך התעלפתי ולא יכולתי לתפקד הוא טען שיש בעיה חמורה בשמיעה ובבית אני כן מרגיש שהוא מסתובב לדפיקות בשולחן או טלפון מצלצל אנא עזרו לי בבקשה שאלה חשובה האם בבדיקת ברה אפשר להבין מאיזו סיבה אין תגובה או שניתן לעשות צילום ולראות שמשהו אולי חוסם אותו בבדיקת נוזלים יצא שאין נוזלים בבקשה עזרו לי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת ברה לא תקינה

הוספת תגובה

• בדיקת ברה לא תקינה - תגובה

חגית שגיא
    04/09/2012

יוסי שלום
    בדיקת ABR (ברה) בודקת תגובה לצליל באיזור תדירויות מסוים, היא לא בודקת תגובה לטווח שמיעה רחב כמו בדיקת שמיעה התנהגותית. מעבר לכך, בדיקה זו תלויה בהמון גורמים סביבתיים
    כלומר, חוסר תגובה לבדיקה זו יכול להעיד על בעיה בביצוע הבדיקה בשל חוסר מנוחה של הנבדק, יכול להעיד על בעית שמיעה בתדר הספציפי בו נעשית הבדיקה ויכול כמובן גם להעיד שקיימת בעיית שמיעה בתדרים נוספים
    בדיקת נוזלים כפי שציינת (האם אתה מתכוון לטימפנומטריה או לבדיקה של רופא אא"ג) לא הראתה עדות להמצאות נוזלים, אבל הייתי חוזרת עם התוצאות לרופא אא"ג מבקשת ממנו בדיקת שמיעה חוזרת, ABR חוזר וממשיכה בהתאם לממצאים ולהמלצות של קלינאי התקשורת המבצעים את הבדיקות ושל רופא אא"ג
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו