דלקות חוזרות בצינור השמע

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דלקות חוזרות בצינור השמע
    יונית
    29/11/2012

לפני כארבע שנים רכשתי מכשיר שמיעה מהזעירים.גוף קטן ועדין מאחורי האוזן ,ביחד עם צינורית שנכנסת לתעלת השמע.לצערי ,למרות ששמרתי היטב על היגיינה הופיעו דלקות
    חוזרות ונשנות בתעלת השמע. כאילו עם מסר ברור מהאיזור ההוא "כאן -בשום אופן לא לגעת".טופלתי במשפחה אצל רופא אף אוזן גרון,הדלקת עברה אבל הופיעה שוב עם חזרת השימוש במכשיר.
    האם קיימים מכשירים חדשים שהם גם עדינים,גם מסנני רעשים ,וגם ללא הצינורית שנכנסת לתעלת השמע?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דלקות חוזרות בצינור השמע

הוספת תגובה

• תיקון-במשפחה צ"ל ב מ ש ח ה

יונית
    29/11/2012

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקות חוזרות בצינור השמע - תגובה

חגית שגיא
    29/11/2012

יונית שלום
    למכשירי שמיעה עם צינורית דקה לרוב אין בניה מותאמת אישית ומה שנמצא באוזן זו כיפת גומי. יתכן וזיהום של הכיפה הזו הוא שגורם את הדלקות, ואז בניה של אוזניה לפי מידה מחומר קשיח, כזה שגם מאפשר אוורור של האוזן, תוכל למנוע את הבעיה.
    מכשירי שמיעה חייבים חלק כלשהו הנכנס לתעלת השמע עצמה. אין מכשירים זעירים ועדינים ללא חלק פנימי בתעלה. ישנם מכשירים שאינם נכנסים לתעלת השמע, הם יושבים על ידית משקפיים או על קשת מיוחדת. מסיבות שונות אלו מכשירים אשר מותאמים רק כמוצא אחרון לאנשים שלא יכולים להרכיב מכשירים רגילים מסיבות שונות אשר לא מאפשרות אטימה של האוזן.
    אני חושבת שאת צריכה לברר עם רופא אא"ג ועם המכון בו את מטופלת מה האפשרויות העומדות בפנייך וכיצד להתקדם הלאה - האם לכיוון בניה מותאמת אישית לחלק הנכנס לאוזן או להחליף למכשיר אחר לגמרי
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אם הנסיון שלי יכול לעזור לך

משתמש ותיק
    20/12/2012

אני מרכיב שני מכשירי שמיעה זה 10 שנים, מכשירים מאחורי האוזן.

השנה החלטתי לעבור ל RITE, מכשיר זעיר כפי שאת מתארת.

ומה שקרה הוא שבפעם הראשונה סבלתי מדלקות אוזניים. למזלי החלטתי לנסות רק מכשיר אחד. הלכתי לרופא אאג וכפי שאת אומרת הדלקת טופלה אבל ברגע שהחזרתי את המכשיר היא שוב חזרה, ניסיתי גם אוזניה וזה לא עזר. כך משך כמה שבועות. החזרתי את המכשיר.

אולי כדאי לך לנסות מכשירים מאחורי האוזן. BTE. מכשירים אלה אינם חוסמים את את החלק הפנימי של האוזן.

ברגע שחזרתי לBTE הדלקות נעלמו לגמרי, עברו כבר חמישה חודשים מאז ושום דלקת לא חזרה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• bte

יונית
    20/12/2012

תודה רבה.
    האם ה-bte נראה קטנטן או קצת מגושם?ומה מחזיק אותו מאחורי האוזן?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש כל מיני גדלים, צריך אוזניה מותאמ

משתמש ותיק
    20/12/2012

הם יותר גדולים ממה שיש לך, אבל יש כל מיני גדלים. האוזניה יותר גדולה אבל מותאמת בדיוק לתעלת האוזן, זה קצת יותר נראה ממכשירים RITE, אבל אם שמתי לב למשהו משך השנים זה שאנחנו המשתמשים מאוד מודאגים מזה שרואים את המכשירים אבל 90% מהאנשים לא שמים לב בכלל. יש לי חברים שאחרי שנים עם המכשיר שאלו אותי שמונה פעמים אם באמת יש לי בעיות שמיעה, ואז הוצאתי את מכשיר ואמרתי להם: מה? לא ראיתם? לא, לא ראו.

במכשירי BTE יש יותר איוורור. זה בטוח.

אלה המכשירים הכי ותיקים בשוק של מכשירי השמיעה, הם לא ממש אופנתיים, אנשים רוצים בתוך האוזן, קטנים, לא נראים וכולי. אבל הם הכי עמידים ומחזיקים המון שנים (אחד החזיק לי 8 שנים ועדיין עבד רק שהקונכיה נשברה וזה היה כל כך יקר להחליף אותה שהעדפתי לקנות חדש).

הם גם יותר זולים מה RITE

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה שוב. האם

יונית
    20/12/2012

האם מה שמחזיק את המכשיר מאחורי האוזן כשאין צינורית שנכנסת פנימה זה רק העובדה
    שהמכשיר מותאם לעיקול החיצוני?
    והאם למרות שהמכשיר ותיק הוא יודע יפה לסנן רעשים?
    תודה לכם על התשובות המהירות.
    יונית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זה לא אתם, זה איש פרטי

משתמש ותיק
    20/12/2012

אני שמח לעזור

אוזניה מחוברת לצינורית. כפי שתראי יש כל מיני גדלים.

הצליל עובר דרך הצינורית.

המכשירים האלה מסננים רעשים יותר טוב מכל המכשירים החאירם. מאחר וכל המכשיר נמצא מאחורי האוזן יש מקום למיכשור יותר מתקדם ומדויק מאשר עם מכשיר קטן. לא תמיד כמובן וזה תלוי בחברה ובמחיר. אבל בעיקרון הם המכשירים הכי טובים שיש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי,תודה רבה לך!!

יונית
    20/12/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו