מכשיר שמיעה של הדים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מכשיר שמיעה של הדים
    שאול ח.
    01/12/2012

שלום גב' כוכבא
    מקוה שתוכלי לעזור בבעיה הבאה:

אני בגיל 66 - בוצעה בדיקת שמיעה במכון הדים ואף הותאם לי מכשיר שמיעה.
    עלות המכשיר כ-10.000 ש"ח כמובן לפני השתתפות קופ"ח והמושלם.
    לגבי תוצאות הבדיקה וסוג המכשיר אין לי כל בעיה להעביר לך במידה ותירצי.
    הבעיה היא כזאת : לאחר כיוון של המכשיר מספר פעמים על ידי הקלינאית תיקשורת עדיין אין היא מצליח באף דרך לגרום לכך שהמכשיר יהיה יעיל עבורי ואוכל לשמוע כמו שצריך ובהתאם לבדיקה. א. מה עושים ב. האם תוכלי להנחות אותי כיצד לקבל את כספי בחזרה.אני מניח שגם את חושבת שאם אין יעילות במכשיר, אין בו כל צורך
    תודה רבה על תשובתך ואם אפשר בהקדם ככל האפשר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מכשיר שמיעה של הדים

הוספת תגובה

• מכשירים יקרים מדיי ומשוכללים מדיי

משתמש ותיק
    28/01/2013

מכשירים משוכללים מדיי הם הרבה יותר קשים לכיוון.
    אני הרבה פעמים מתפלא על כך שמציעים לאנשים מכשירים מאוד יקרים כשהם היו יכולים להסתפק במכשירים פשוטים יותר עם 6 ערוצים שקלים הרבה יותר לכיוון.

יכול מאוד להיות שגם המשתמשים חושבים שמכשיר יקר יותר הוא יותר טוב , גם אני חטאתי בזה בפעם הראשונה שקניתי מכשיר וזה היה אסון עד שעברתי למשהו יותר פשוט.

במיוחד בפעם הראשונה עדיף דווקא לקנות את הזול ביותר שעונה לצרכים ולא את היקר ביותר. אם זה לא עובד אז אפשר תמיד להוסיף כסף ולקנות משהו יקר יותר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מכשירים יקרים מדיי ומשוכללים מדיי - תגובה

ענת כוכבא
    28/01/2013

למשתמש וותיק שלום! אני מסכימה איתך כי לא כל אחד זקוק למכשירים משוכללים. מספר ערוצים לא מעיד באופן מוחלט על רמתו הטכנולוגית של מכשיר השמיעה. ישנם איפיונים אקוסטים רבים, שהם אלו הקובעים את רמתו של מכשיר השמיעה. אינני מסכימה איתך כי מומלץ למשתמש מתחיל להיעזר במכשיר שמיעה בסיסי יותר. התאמת מכשירי השמיעה צריכה להיעשות על בסיס של הצרכים האישיים והשמיעתיים של כל אחד ואחת. לכן אם אדם זקוק למכשירים משוכללים יותר, לא משנה אם זאת התאמה ראשונית או חוזרת, עליו לרכוש את מה שנחוץ לו. בכל תחום בחיים אפשר להסתפק בפחות, אך כיוון שאנחנו מדברים כאן באביזר רפואי, שמשפיע רבות על איכות החיים, הפשרה יכולה להיות בעיתית מאוד.
    לגבי כיווני מכשירי שמיעה: הדבר דורש הכשרה וידע באודיולוגיה בכלל ובתחום מכשירי נשמיעה בפרט. ללא הבנת תהליכים אקוסטים בצורה נכונה יתעורר קושי בתכנות מכשיר עוד יותר בסיסי מאשר זה המצויד ב-6 ערוצים. אז המסקנה המתבקשת היא לבדוק מיהו נותן השירות ולא לצאת מנקודת הנחה, שקלינאי התקשורת לא מצליחים להתמודד עם תכנות מכשירי השמיעה.
    בנוסף, אם תכנות מכשירי השמיעה נעשה בצורה מושכלת תוך שימוש במדידות תוך אוזניות (REM), קיימת סבירות גבוהה מאוד להשגת תוצאות נכונות כבר בתכנות הראשון. לכן שוב- חשוב לבחור לפני הכל את נותן השירות ורק לאחר מכן את מכשיר השמיעה ובכך להבטיח הנאה שמיעתית לאורך שנים. בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו