בדיקת, BERA

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בדיקת, BERA
    מיכל
    03/12/2012

בתי בת חודשיים לא עברה בדיקת שמיעה מלאה בשיחרור מבית החולים (עברה באוזן ימין בלבד ובשמאל לא עברה), בבדיקה החוזרת (היתה מקוררת) לא עברה בשתי האזניים.
    בבדיקת BERA אובחנה כ"חשד לליקוי שמיעה דו צדדי, חמור יותר באוזן שמאל. (טרם ניגשתי לרופא עם התוצאות, ממתינה לתור.....
    אני מאוד חוששת ומוטרדת האם לדעתך לפי הנתונים שרשמתי לך יתכן ובתי אינה שומעת כלל והאם לפי נסיונך יתכן ובדיקות BERA אינן מדוייקות או יצאו שגויות אי פעם?
    יש לציין כי היא מאוד ישנונית - ישנה כל היום למעט זמני אוכל וחוזרת לישון, בלילות גם אותו כנ"ל.(מושכת עד 5 שעות בלי אוכל), כולם אומרים לי שככה זה בנות וזה נורמאלי (הבנים שלי היו ממש עירנים בגילאים הללו).
    בנוסף קראתי בפורום הזה שמישהי הופנתה לבדיקת BERA בגלל מבט מפוזר של הבת שלה, וגם אצל בתי המבט הוא רק לצדדים ולא מסתכלת למרכז בכלל, כל נסיונותי למשוך את תשומת לבה אליי לאמצע לא עוזרות היא רק מסתכלת לצדדים. האם יש קשר??
    והאם חרשות היא תורשתית? יתכן ילד חרש להורים שאין בתורשה שלהם בעיות שמיעה?
    אשמח לתשובה מהירה עוברים עליי לילות ללא שינה בגלל החשש שאולי היא אינה שומעת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת, BERA

הוספת תגובה

• בדיקת, BERA - תגובה

חגית שגיא
    04/12/2012

לילי שלום
    ראשית - כן, ישנם מקרים של פעוטות אשר לא עוברים בדיקת BERA אחת ואחרת כן. תינוק שמראה סימפטום של נזלת, בהחלט יכול גם לסבול מנוזלים באוזניים, ועל כן לירידה זמנית בשמיעה ולכישלון בבדיקת ה- BERA.
    לגבי הרגלי השינה, האכילה והמבט - איני מוסמכת להגיב על כך ותאלצי לברר עם רופא הילדים המטפל בכם
    יתכן מצב בו שני ההורים שומעים והילד לקוי שמיעה על רקע תורשתי, ישנם כמובן עוד סיבות רבות להופעת לקות שמיעה בילדים - אך אין צורך להתמקד בזאת כעת מכיוון שאני רוצה לחזור ולהדגיש כי בהחלט יתכן ובתך אינה סובלת מלקות השמיעה, ובהחלט יתכן מצב בו היא תעבור בדיקת BERA חוזרת.
    הכי טוב שתגשו לרופא אא"ג המתמחה בילדים, תבררו מה מצב האוזניים (האם מאווררות), ותמשיכו הלאה בהתאם
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו