מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הכוונה בקשר לבעית שמיעה מעיקהמיכאל22/12/2012
שלום רב, אני מוזיקאי ואיש סאונד, כבן 28, חשוף לעוצמות שמע גבוהות מגיל צעיר. במהלך השנים נהנתי מווליום גבוה מאוד ,בין אם זה באולפנים והופעות (בעבודה) ובין כשניגנתי בחדרי, כשהאזנתי למוזיקה באוזניות, או ברכב וכו', עד גיל 26 ללא אטמים או מיגון כלל. כל אותו זמן היו טינטונים שלא זכו ליחס מיוחד מצידי. בגיל 26 אוזני הימנית נכנסה למן שוק לאחר לילה של נגינה בווליום גבוה (בעבוע, צפצופים, כאבים חדים), ולאחר כשבועיים קשים הבעיה התאזנה, אך ניתן היה לחוש בבירור בשני דברים: 1.האוזן לא שומעת כבעבר (סאונד עכור חסר תדרים גבוהים, ווליום נמוך משמעותית מאוזן שמאל) 2.תחושת פולשנות אל פנים האוזן עם כל צליל בעל תדר גבוה שהגיע אליה, זאת אומרת ממש כמו פיזית נוגע בפנים האוזן ויוצר תחושת אי נוחות/דיגדוג. (בהמשך סיגלתי לעצמי דרך התמודדות ע"י חתיכת נייר טואלט מקווצ'צ'ת שיושבת באוזן וחוסמת את כניסת התדרים הגבוהים שגורמים לתופעה. חשוב לי להדגיש שמרגע הפגיעה אני תחת טיפול רפואי, בדיקות שמיעה, ברה, ביקורות חוזרות אצל רופאי ומומחי אא"ג ומשום מה הכל יוצא תקין, (פרט לירידה מתונה באיזור הגבוה באוזן הפגועה) , כשבפועל אני יכול להבחין בבירור שאוזן ימין שומעת פחות טוב משמאל, ובעיקר מטרידה אותי תחושת הפולשנות וחוסר הנוחות שדיברתי עליה. (עוצמת המיטרד משתנה עקב פעולות כמו אכילה איכותית שינה איכותית הימנעות מרעש, המטרד אינו קבוע אך תמיד קיים ברמה כזו או אחרת) כיום ברור לי שגרמתי לעצמי נזק בלתי הפיך, איכות החיים שלי ירדה אך אני ממשיך בעבודתי כאיש סאונד מתוך אהבה ענקית למקצוע, תוך שימוש בכל מיני שיטות לפצות על בעיותי ,כמובן משתמש באופן קבוע באטמים ונמנע לחלוטין מלהיחשף לעוצמות מזיקות. מבקש מאוד לדעת: האם ניתן להעריך מהי אותה תחושת פולשנות מטרידה למשמע צלילים בעלי תכולת תדר גבוה, והאם ניתן לטפל בה איכשהו? האם אוזן שניזוקה באופן כזה תקבל סיכוי להשתקם אם אצא לי לשנת הפסקה מתחום ? רב תודות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכוונה בקשר לבעית שמיעה מעיקה - תגובה
חגית שגיא22/12/2012מיכאל שלום
אתה מדווח על ירידת שמיעה בתדרים גבוהים, וזה בהחלט יכול להסביר את העמימות שאתה מרגיש בצלילים ביחס לאוזנך השמאלית. לגבי חוסר הנעימות בחשיפה לרעשים חזקים, זו בהחלט תופעה שיכולה ללוות ירידה בשמיעה, ניתן לבדוק את קצה גבול הסבילות לרעשים חזקים בבדיקת שמיעה מקיפה. לגבי האם זה ישתפר - לרוב ירידת שמיעה כתוצאה מחשיפה לרעש והתופעות הנלוות אליה לא "משתקמות" מעצמן גם לאחר מנוחה. מכשיר שמיעה הוא הפיתרון היעיל לתחושת העמימות שאתה חווה, וכמובן להמשיך להגן על אוזניך בעת חשיפה לרעש
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)