מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקת שמיעה ומכשיר שמיעהרותי07/07/2013
שלום
עשיתי בדיקת שמיעה. הסתכלתי בדיאגרמה שקיבלתי וראיתי שהקו מגיע ל-50 באוזן השמאלית. הירידה בשמיעה הוגדרה כליקוי קל-בינוני
מה הכוונה לליקוי בשמיעה בינונית-גבוהה... לא הבנתי?
קיבלתי הפנייה למכשיר שמיעה ממבצעת הבדיקה, לפנות לקופ"ח אליה אני שייכת על מנת ללכת למכון להתאים מכשיר שמיעה.
אני יודעת שיש לי בעיה רצינית, ברגע שיש רעש רקע, אני לא שומעת מה שאומרים, אתמול זה קרה לי, נסענו עם חברים, ישבתי מאחור, שמעתי שהם דיברו, אבל ממש לא הצלחתי להבין מה הם אמרו, עשיתי סימן לבעל שלי מה אמרו.. והוא חזר אחריהם.. הרגשתי זוועה באותו רגע.
האם יש אמת בכך שרעשים חזקים גורמים למכשיר להיות צורמני מאוד, ושומעים הרבה פעמים ציפצופים? או שאלו שמועות?
אני חושבת שבסוף אלך על מכשיר שמיעה, כמו שאמרו לי איכות חיים שווה על פני בושה וחוסר נעימות, מבצעת הבדיקה אמרה לי כי ישנם מכשירים שמיעה בתוך תעלת האוזן שלא נראים, מה שעודד אותי במעט.
לאחר הגידיקה נאמר לי שלפעמים אפשר להתגבר על הליקוי, כשאוזן ימין שומעת טוב מאוד. הירידה באוזן ימין 25% שזה ליקוי קל.
אשמח לשמוע תשובות על השאלות ששאלתי. מבולבלת וחוששת
תודה
רותי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת שמיעה ומכשיר שמיעה - תגובה
ענת כוכבא07/07/2013לרותי לשום! אני מבינה את חששותיך מפני הרכבת מכשירי שמיעה, אך כפי שכתבת, איכות החיים חשובה יותר ולא כדאי לוותר עליה כשקיימים פתרונות אסטטיים ונסתרים.
בואי נתחיל מהתחלה. רמות ליקוי בשמיעה מתחלקות ככה: שמיעה תקינה בין 0 עד15דציבל,ירידה קלילה בין 15 עד 25 דציבל, ירידה קלה בין 25 עד 40 דציבל, ירידה בינונית בין 40 עד 55 דציבל, ירידה בינונית-חמורה בין 55 עד 70 דציבל, ירידה חמורה בין 70 עד 90 דציבל וירידה עמוקה מ-90 דציבל ומעלה. דיבור רגיל מאופיין בממוצע של 55 דציבל כך שמישהו ששמיעתו מתחילה ב50 דציבל אינו יכול להבין כלום מהנאמר ללא עזרה של מכשיר שמיעה. גם אם הליקוי הינו קל סביב 25 דציבל, דיבור רגיל ייקלט בעוצמה של כ-30 דציבל, שאינה עוצמה המאפשרת לשמוע הכל בבירור ובנוחות וללא מאמץ.
עכשיו למכשירי שמיעה: בכל מכשירי השמיעה הדיגיטליים באיכות טובה כלולים מנגנונים אשר מווסתים רעשי רקע על מנת לאפשר לשמוע את הדיבור ברור יותר. כמו כן מכשירי שמיעה איכותיים מכילים מנגנונים אשר במקביל להנחתת רעשי רקע מדגישים את אותות הדיבור באופן שוטף. לכן בשמיעה דרך מכשיר שמיעה מתקדם הינה מאוזנת ונעימה לאוזן. הצפצופים שאנשים מתלוננים עליהם יכולים לנבוע מפקק שעווה בתעלת האוזן או ממכשיר שמיעה שלא הוכנס נכון לתעלה או לא נבנה מצורה מספקת.
לסיכום: אל פחד! פני למקום מקצועי, תבקשי לקבל הסבר מקיף על האופציות וצאי לדרך! בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה יש לי עוד שאלה לגבי סוג המכשיר
רותי08/07/2013שלום
ותודה על התגובה
קלינאית התקשורת שערכה לי את הבדיקה המליצה על 2 סוגי מכשירים
I.T.C. ו B.T.E בנוסף רשום קטגוריית מכשיר מומלצת בסיסי,בינוני, מתקדם
מה ההבדל ביניהם. ביקשתי ממנה לאחר הבדיקה שאני לא רוצה מכשיר שיראו אותו.. היא אמרה לי שישנם מכשירים בתוך תעלת האוזן.
מזכירה שהליקוי שלי קל-בינוני. עם שמיעה של בינונית-גבוהה. הבנתי שמדובר בתדרים, למה הכוונה?
אני שייכת לקופ"ח לאומית, בת 47, יהיו לי בעיות למימון המכשיר? גם כך אני כל כך חוששת
תודה רבה
רותי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה יש לי עוד שאלה לגבי סוג המכשיר - תגובה
ענת כוכבא08/07/2013לרותי שלום! מכשיר שמיעה ITC הינו מכשיר הנבנה לפי מידת האוזן וממוקם רובו בתעלת האוזן עם חלק שיוצא לכיוון האפרכסת. מכשיר שמיעה BTE ממוקם מאחורי האוזן ואליו מתחברת צינורית בעובי משתנה אשר מחברת בין המכשיר לבין אוזנייה מסוג כלשהו. אינני יכולה לומר לך מה לבחור מאחר וההמלצה צריכה להיעשות על בסיס של תוצאות בדיקת השמיעה במלואן, מבנה ותפקוד תעלת האוזן, הפרשות שעווה וכו'. גם את הרמה הטכנולוגית בוחרים בהתחשב במספר גורמים, לכן כאן בפורום אינני יכולה להעניק לך יעוץ מקיף שמוביל לפתרונות. עליך לבחור ספק שיהיה אמין עליך ולקבל ממנו את הייעוץ המקצועי הנכון. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
רותי09/07/2013תודה רבה על התגובה קצת יותר מבינה
מקווה שיהיה אפשרי בכל זאת לקבל מכשיר שמיעה שכמעט ולא ייראה
למרות שיש לי שיער ארוך, לא כל כך נעים לי שזה יבלוט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)