מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רוצה לשמוע טלפוןירדן17/07/2013
לאחר ויש לי בעית שמיעה , אוזן ימנית לא שומעת ,באוזן השמאלית עם מכשיר שמיעה ,גם בשמאלית השמיעה חלשה , אבל למזל נעזר במכשיר שמיעה שרק רכשתי לפני ימים ספורים ,ויש לתכנת ולכוון אותו המכשיר הוא דיגיטלי ואני מקלל את מי שהמציא את הטכנולוגיה הדיגיטלית למכשירי שמיעה .למרות השמיעה הירודה הייתי מרוצה מהאנלוגי שמעתי טלפון ,ניהלתי את חיי ,ניהלתי עסק. בקיצור אני קורא את המדור שלך והתשובות ורשמתי לא מעט כדי שתהייה לי תמונה ,כשאבוא לקלינאית. , אני לא שומע את הדבור מהטלפון ברור. כבר שבועות שאני מעביר את השיחות לבני הבית . התקשורת עם הלקוחות רק איתם ,וזה מאז המכשיר הדיגיטלי בן כמה שבועות.נאמר לי שעלי עוד לבוא לקלינאית כדי לכוון. היום הגיע אלי איש מחברת "מהלב" כדי לפתור לי כמה בעיות והכי חשוב הייה שאשמע שיחת טלפון . קניתי מהם מכשיר טלפון לבית, בכל זאת לא שמעתי כשאחד מבני המשפחה יצא וטלפן . האיש "מהלב " אמר לי שעלע לשאול את החברה ממנה קניתי את המכשיר אם ישלי את התוכנה t(טי ) שאלתי אותו אם הוא צוחק ? הרי במכשיר דיגיטלי חייב להיות תוכנה לשמיעת טלפון הרי בשל כך העבירו אותנו מאנלוגי לדיגי טלי ומספרים לנו שהם משוכללים .אני מנסה לא לחשוב שזה רק הוצאת כספים מאנשים עם בעית בריאות הראתי לו את התשובות שלך לפונים אלייך
עוד שתי שאלות כשנגשים לרכוש מכשיר שמיעה מחייב לעשות בדיקת שמיעה גם אם נעשה כזו לני תשעה חודשים .?ההגיון אומר שהבדיקה צריכה להיות עדכנית. והאם המכשיר יסופק עיי אוזניה תוך האוזן , או יינתן מכשיר כשהאוזניה נלקחה ממכשיר שהייה קודם ? אם כן האם עלות המכשיר בלי אוזניה חדשה יעלה פחות ? מדוע אין פירוט על מה המכשיר עולה כמו שאני נדרש לשלם ? אבדנו שמיעה ,אבל לא אבדנו את הראש . בתודה מראש ירדן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רוצה לשמוע טלפון - תגובה
חגית שגיא17/07/2013ירדן שלום,
אני אנסה לענות על כל השאלות שהעלת, אני מבינה שאתה מתוסכל...
המעבר מטכנולוגיה אנאלוגית לדיגיטאלית תמיד כרוך בקשיי הסתגלות. אין כל ספק שבעזרת טכנולוגיה דיגיטלית ניתן להגיע לשמיעה טובה יותר, בעיקר על רקע רעש, אך ההגברה כה שונה שישנם לא מעט אנשים שמתקשים מאוד להסתגל למעבר הזה. לצערינו אין ברירה אלא להעביר את כולם לטכנולוגיה זו מכיוון שלא מייצרים יורת מכשירי שמיעה בטכנולוגיה אנאלוגית
לגבי טלפון - אכן תכנית T היא אופציה טובה לשמיעה בטלפון, בעיקר אם רכשת טלפון לכבדי שמיעה. ישנן עוד אופציות שיכולות לעזור לשמיעה טובה בטלפון, וכוללות טכנולוגיה וממשקים אלחוטיים המצויים ברוב מכשירי שמיעה הקיימים כיום בשוק.
ברוב המכשירים מאחורי האוזן בטכנולוגיה חדשנית קיימת אופציה לתכנית T, ו/או אופציה לצרף ממשקי חיבור לטלפונים/מחשבים ניידים וכ' בעזרת טכנולוגיה אלחוטית. במכשירים הבנויים לפי מידה תהיינה קיימות אפשרויות אלו רק אם הוזמנו על ידי הקלינאי המטפל בך מראש.
ניתן להזמין מכשירי שמיעה לחוד ואוזניה לחוד. התשלום יעשה על כל אחד מהם בנפרד לרוב. אני מניח שבחשבונית שקיבלת תראה פירוט של המוצרים עליהם שילמת. אבל אני לא יכולה לדעת כיצד עובדים במכון השמיעה בו רכשת את המכשיר.
לגבי בדיקת שמיעה. ברוב המקרים נעדיף בדיקה עדכנית יותר מ- 9 חודשים, אך איני בקיאה בהיסטוריה השמיעתית שלך ובשיקולים שעמדו לנגד הקלינאי/ית שהזמין/נה לך את מכשירי השמיעה
אני יכולה להמליץ לך להמשיך ולבקר את המכון בו רכשת את המכשיר, לנסות ולכוון את המכשיר ולנסות להסתגל אליו. כמובן שאם טרם סיימת את חודש הנסיון אתה יכול כמובן לנסות גם מכשיר אחר לשביעות רצונך.
מקווה שעניתי על כל שאלותיך, אם לא אשמח להמשיך ולענות לך. בהצלחה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)