עיבוד שמעה מרכזי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עיבוד שמעה מרכזי
    יניב
    02/08/2013

שלום,רב.

אני בן 25 המאובחן מגיל צעיר מאוד עם לקויות למידה והפרעות קשב וריכוז.
    בכול האבחונים שעשיתי עד כה אובחנתי עם זיכרון שמיעתי נמוך מהממוצע וקושי בהבחנת צלילים. לצערי אף מאבחן(עשיתי הרבה ה יחסית) לא העלה על שפתיו או בכתוב שעלי ללכת לעשות אבחון עיבוד שמיעה מרכזי.

כיום אני סטודנט ושמתי לב שברגע שאני בכיתה או בכלל ברגע שאני שומעה חומר כבד לקליטה איני קולט אותו וכמו שהוא נכנס אלי ככה הוא גם יצר מהראש.

בנוסף, כול החיים לא הצלחתי ללמוד אנגלית בעיקר מכיוון שזו שפה שמובנת בעיקר על בסיס זיהוי צלילים וכיום אני לומד בחצי שנה האחרונה אנגלית אצל הוראה מתקנת לאנגלית אשר מלמדת על בסיס זיהוי הצליל.
    והיא הראשונה אשר העלית בפניי את האפשרות שאולי יש ליקויי בעיבוד שהשמיעה( למרות שע"פ בדיקת שמיעה שעשיתי לאחרונה היא תקינה לחלוטין).

אשמח לשמוע מאחת מכן, מידע מפורט יותר ומסודר על האבחנה. כי אחרי חיפוש ראשוני בגוגל, אין הרבה מידע חזק( בעיקר לגיל שלי) והכי אשמח לדעת אילו פתרונות אני יוכל אולי לקבל אחרי האבחון. ( נקבע לי כבר תור באוק' הקרוב בת השומר)

בנוסף, אשמח לדעת למה מאבחנים לא מעלים את האפשרות הזו שיש להם זיכרון שמיעתי נמוך מהממוצע לעשות אבחון עיבוד שמיעה?! הם לא מכירים את זה?!

אני מאמין שאם היו מדברים על זה עם ההורים שלי שהייתי צעיר אז זה היה יכול לחסוך ממני הרבה סבל וגם אולי אפילו כספים מיותרים שלא הועילו הרבה חוץ מעוד אבחון סרק.

מנגד, אני יכול להגיד שהזיכרון החזותי שלי מאוד חזק מעל הממוצע.
    שזה לי אומר אחרי שנים שתמיד נשענתי עליו ולא על השמיעה.

תודה רבה,יניב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עיבוד שמעה מרכזי

הוספת תגובה

• עיבוד שמעה מרכזי - תגובה

חגית שגיא
    03/08/2013

יניב שלום
    על מנת לאבחון בעיות בעיבוד שמיעתי יש לעבור מספר בדיקות. המקום היחיד שידוע לי שמבצע סוללת אבחון לבדיקת יכולת עיבוד שמיעתי הוא תל השומר
    יתכן ולא העלו אפשרות זו בפניך מכיוון שהקשיים שאתה מתאר יכולים להופיע לאו דווקא על רקע בעיה בעיבוד שמיעתי. בנוסף, רוב הסובלים מבעיות בעיבוד שמיעתי מראים קושי רב מאוד על רקע רעש שאתה לא מעלה.
    מבין הטיפולים היעילים ביותר לבעיות עיבוד שמיעתי, בעיקר במצב של לימודים, הוא עזרה במערכות הגברה - מערכות FM - אשר משדרות את דברי המורה/מרצה ישירות אל אוזנו של התלמיד. גם במצב של קשיי למידה שלא על רקע בעיות בעיבוד מרכזי, מערכת שכזו יכולה להוות פיתרון טוב
    אך אנו מקדימים את עצמינו, אתה יכול לברר בתל השומר לגבי אבחון בעיות בעיבוד מרכזי. במידה ותמצא סובל מבעיה זו תוכל להתחיל להתקדם לקראת פיתרון
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו