מבקש עזרה בדחיפות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מבקש עזרה בדחיפות
    בן 26
    26/03/2008

שלום לכולם!
    חפני קצת יותר משנתיים עברתי ניתוח להחלפת שאנט בראש וכתוצאה מהניתוח נפגמה שמיעתי.
    באוזן ימין שמיעתי בינונית חמורה ובאו שמאל קלה בינונית.
    בעבר עברתי כבר פעמיים בדיקות שמיעה ולאחרונה הייתי אצל רופא מומחה שהמליץ לי על שתל מסויים וניתוח יקר שבו יורכב לי השתל.
    כשנשאל הרופא בקשר למכשיר שמיעה הוא אמר שמכשיר שמיעה לא יעזור לי במקרה שלי שכן הסברתי לו שאני שומע "צפצופים וצילצולים כמו לחצים באוזניים שנגרמים מטיסות"
    עובדות: הרופא אמר לי שמכשיר שמיעה לא יסייע לי במקרה הזה ויתכן שהשתל עשוי לעזור.
    שאלות: יש מכשירי שמיעה שכן עשויים "לבטל" את הצלצולים שבאוזניים?
    אני מטבעי אדם ביישן ובקושי מסתדר עם המגרעות החיצוניות שיש לי ולא ממש משנה לי מה אומרים לי האחרים (זה בסדר, אל תדאג, אתה בסדר גמור) כי מה שמשנה זו ההרגשה האישית שלי.
    האם ישנים ניותחים/טיפולים/כדורים שיכולים להחזיר לי את שמיעתי ללא התערבות של מכשירים וכ'ו?
    בנוסף, הומלץ לי לעבור טיפול "פסיכולוגי" שבו ילמדו אותי איך להתגבר על הרעש והצלצולים שבאוזניי אבל טיפול כזה לא מתאים לי מכיוון שבלי שום קשר לטיפול הנ"ל, אילו לא התגברתי על הצצלצולים הללו, לא יכולתי לדבר בטלפון, ברחוב עם אנשים, או להתרכז בצפיית סרט בעצמי.
    אני ממש מיואש ומבקש את עזרתכם, אסע לאן שצריך ואעשה כל מה שצריך על מנת להחזיר לי את רמת השמיעה שהייתה לי.
    לסיום רק אציין, שמעולם בחיי לא סבלתי מרמת שמיעה ירודה שכזו, ורק לאחר הניתוח שהזכרתי, שמיעתי נפגמה בצורה שכזו.
    אין במשפחתי כבדי שמיעה ובעיות מסוג זה כך ששללנו גם את האפשרות למחלה תורשתית.
    תודה לכל העונים והפונים, מצפה לתשובתכם בקרוב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מבקש עזרה בדחיפות

הוספת תגובה

• עזרה בדחיפות

איילה ולדמן
    26/03/2008

שלום רב!
    מכשירי שמיעה יכולים לסייע למגוון רחב של לקויות בשמיעה, הן מבחינת חומרת הליקוי והן מבחינת סוג הליקוי. ההחלטה להתאים מכשיר שמיעה נעשית תמיד בתיאום עם רופא א.א.ג המטפל. קשה מאוד לקבוע על סמך התיאור שלך אם מכשיר שמיעה יוכל לעזור לך, לשם כך יש לפנות למכון שמיעה לייעוץ אצל קלינאי/ת תקשורת שיוכל לראות את כל נתוני בדיקת השמיעה והרקע הרפואי בצורה מסודרת ומלאה. מעבר לחומרת וסוג הליקוי חשובה גם מידת התפקודיות של האוזניים והיכולת שלהם להבחין בין צלילי הדיבור. חשוב לציין שניתן לקחת מכשירי שמיעה לתקופת ניסיון ולהחליט אם המכשירים משפרים את תפקודך במידה משביעת רצון או לא.
    לגבי הטינטון (הצלצולים באוזניים), ברב המקרים מכשירי שמיעה מפחיתים את הטינטון ומקלים על אנשים שסובלים מתופעה זו. גם במקרה הזה, זה מאוד אינדיבידואלי. ישנה בדיקה שמאפשרת לקבוע ברמה מסוימת אם סביר שמכשיר השמיעה או מכשיר ממסך כלשהו יקל על הטינטון, אך בכל אופן, גם במקרה הזה ניתן לקחת מכשיר שמיעה לניסיון.
    מקווה שעזרתי,
    איילה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ישנם אכן מכשירי שמיעה מושתלים

31/03/2008

בעת שיקול של מכשיר שמיעה מושתל יש לקחת בחשבון מספר גורמים:
    1. גם להם יש חלק חיצוני, כך שלא נפתרת הסוגייה האסתטית
    2. הם מוחדרים בניתוח בהרדמה מלאה. בכל מקרה של קלקול יש צורך בניתוח חוזר
    3. אפילו לשתלים קוכלאריים, אשר מגרים גירוי חשמלי ישירות את העצב בגירוי חשמלי, אין הצלחה מלאה בטיפול בטנטון. כך שאי אפשר להכטיח החלמה מלאה.

לגבי הטנטון - ניסית טיפול בביופידבק? (זה לא טיפול פסיכולוגי, אך הוא עשוי לסייע בשליטה בטנטון אם אתה יכול להפגין מחויבות וסובלנות לאורך זמן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו