מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקת שמיעה בת 11 חודשיםקרן29/11/2013
הי, התינוקת שלי בת 11 חודשים.
בלידה בוצעה בדיקת שמיעה תקינה.
היא לא מוציאה מגוון של קולות. מלבד זה היא מקסימה וההתפתחות בכל התחומים תקינה.
הנושא של הפקת קולות אצלה מטריד אותי כבר מספר חודשים ולכן ביצעתי לה בדיקת שמיעה בתל השומר בגיל 8 חודשים.
מדובר בבדיקת שמיעה כשהיא יושבת בחדר סגור וקלינאיות משמיעות לה קולות. הבדיקה הייתה תקינה.
אציין, כי לי זה נראה שהיא שומעת כי היא מגיבה לקולות שונים בבית ובחוץ, וגם אם אני לוחשת את השם שלה בחדר והיא עם הגב אליי היא מסתובבת.
אבל, אין לי מושג אם זו אינדיקציה נכונה או שצריך בדיקה אמפירית.
כיוון שהזמן חלף והיא מוציאה הרבה קולות אבל בעיקר סביב "אה" "או" ואין מגוון קולות או מלמול (הייתה תקופת מלמול של שבועיים וחצי שהיה מגוון קולות והברות גם כפולות - מהמה, בהבה, את זה, אבא ועוד - אבל היא פסקה).
הנושא מאוד מטריד אותי כיוון שיש פער מאוד גדול בין היכולות הקוגנטיביות והתקשורתיות והחברתיות שלה להפקת הקולות שלה. קלינאית תקשורת שראתה אותה אמרה שהיא תקשורתית ביותר ואמרה לנסות לתת לה עוד חודש, אולי בגלל שהיא מתחילה לנסות ללכת.
אני בכל זאת רוצה לדעת אם כדאי לי לעשות בדיקת שמיעה נוספת.
שאלותיי -
1. מה הקשר בין בדיקת שמיעה רגילה לבדיקת BERA? האם כדאי לי לשקול לבצע BERA בכל מקרה, או שבדיקת השמיעה האודיומטרית שביצעתי בגיל 8 חודשים והייתה תקינה שוללת את הצורך בBERA?
2. מהניסיון שלכם, האם ייתכן שהיא תבין הוראות כמו תני לי, איפה הדובי, תבין שמות של חפצים או דמויות ותזהה אותם (איפה אמא, אבא, בננה...) ועדיין תהיה לה לקות שמיעה שתקשה על הדיבור שלה? זאת אומרת, אם היא שומעת מספיק טוב כדי להבין אז היא אמורה לשמוע מספיק טוב כדי לדבר או שייתכן שיש רף שמיעה שונה לחיקוי קולות?
3. אם אני לוחשת בחדר כשהיא רחוקה עם הגב אליי, זה יכול לשלול בעיה עצבית באוזן וליקוי שמיעה?
4. אם בדיקת השמיעה בלידה תקינה האם ייתכן בכל זאת ליקוי שמיעה?
תודה רבה על העזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת שמיעה בת 11 חודשים - תגובה
ענת כוכבא30/11/2013לקרן שלום! מהתיאור שלך מצטיירת ילדה בעלת תפקוד והתפתחות תקינים. התפתחות הפקת דיבור יכולה להיות רציפה במגמת עליה אך לא פעם אנו רואים מן עצירות שלאחריהן באה התקדמות נוספת. תהליך רכישת שפה מתרחש בשני ערוצים- ערוץ הקלט וערוץ הפלט והם אינם חייבים להתפתח בקצב זהה. לרוב הקליטה מתפתחת מהר יותר מאשר ההבעה. מאחר ופנית לקלינאית תקשורת, כדאי לשמוע בעצתה ולהמתין מעט עם החלטות.
תוצאות בדיקת שמיעה ההתנהגותי שבתך עברה תואמות את תיאורך של ההתנהגות התקשורתית התקינה. יחד עם זאת אם אינך שקטה, רצוי לבצע את בדיקת הברה. בדיקת ברה אינה התנהגותי ואינה תלויה בתגובותיה של בתך לגירויים. הבדיקה מבוצעת בעזרת אלקטרודות שמניחים על האוזן ועל המצח ובמקביל מוכנסת אוזנייה קטנה לאוזנו של הנבדק, דרכה מושמעים קולות לאוזן. התגובות של מערכת השמע לקולות נרשמות במכשיר הבדיקה . ניתן לאבחן את מצב עצב השמיעה ואת הולכת האוויר ובכך לדעת האם מדובר בליקוי בעל אופי הולכתי, מעורב או עצבי.
מקווה שעזרתי. בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)