מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- היפרסנסטיביטייניב08/12/2013
שלום רב,
שמי יניב, אני בן 37.
כמעט מאז שאני זוכר את עצמי כילד, רעשים מסוימים מאוד הפריעו לי.
מדובר ברעשים שקשורים לנשימה, רעשי לעיסה (פופקורן/מסטיק/כרסום),
הקלדה על מקלדת וקליקים של עכבר.
אציין שבכללי אני אדם רגיש גם לרעשים: יש לי שמיעה מוזיקלית, לעיתים אני מרגיש שיש לי שמיעה אבסולוטית, אני שומע כביכול הכל( גם מה שאנשים רגילים לא שומעים או לא מבחינים ברעשים כאלה עד שמפנים את תשומת לבם) , אני תמיד שם לב לפרטי פרטים.
לקולנוע לדוגמה מצאתי פתרון: אני נאלץ ללכת עם אטמי אוזניים, אחרת אסבול מאוד מרעשי הכרסום של הפופקורן.
בלימודים באוניברסיטה אם מישהו היה יושב מאחוריי עם מסטיק לדוגמה, השיעור מבחינתי היה נגמר, לא הייתי מצליח להתרכז, אלא הייתי חושב על הרעש שהיה מרגיז מאוד עבורי.
כיום כשיש לי ילדים קטנים, קולות הלעיסה בפה פתוח שלהם מפריעים ואני בוחר להתרחק כדי לא לשמוע.
בעבודה אני יושב עם אוזניות ושומע מוזיקה בעצמה גבוהה כדי לא להיחשף לרעש ההקלדה או ההקלקה (עכבר) מעמיתיי למשרד.
האם מכירים את התופעה או נתקלתם בבעיה דומה?
עזרתכם תתקבל בברכה.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היפרסנסטיביטי - תגובה
ענת כוכבא08/12/2013ליניב שלום! קשה לי קצת להסכים עם הגדרת בעייתך כפי שהגדרת "היפרסנסיטיביטי" לאור העובדה, כי אתה מאזין בעבודה למוזיקה בעוצמה חזקה. יחד עם זאת אני מבינה את סבלך, לכן אולי יש מקום לפנות לאבחון של עיבוד שמיעה מרכזי אשר מתבצע באופן פרטי בבי"ח תל השומר ובהדסה י-ם. האבחון כפי שציינתי אינו בסל, אך לאור הסבל שאתה מתאר שווה אולי להשקיע ולבצע אותו. בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)