מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טינטוןדן03/04/2008
שלום רב
נשלחתי (בן 34)לבדיקת שמיעה ע"י רופא א.א.ג. עקב טנטון.
נאמר לי ע"י הטכנאי שרמת השמיעה שלי בתחתית הנורמה.
אני לא יודע מה רלוונטי לציין מתוך התרשים, אז אציין רק מה שכתוב בהערות :
אוטוסקופיה מ 26/308 במ"פ.
חש טינטון דו"צ.
בבדיקה:
Bilat Slight High tone H.loss LT>RT
מומלץ :
המשך בירור א.א.ג
מעקב שמיעה תקופתי
רציתי לשאול מה המשמעות של זה ? איזה בירור זה דורש ? והאם זה בהכרח קשור לטינטון ? והאם הטינטון עצמו לא גורם לכך שבבדיקה לא שמעתי היטב כי ברקע היה לי את צלילי הטינטון ?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טנטון
חגית שגיא04/04/2008רן שלום,
משמעות התשובה היא שבתד' הגבוהים (צלילים סופרניים) השמיעה מעט ירודה ביחס לנורמה, יותר באוזן שמאל
ההמלצה היא להמשך ברור רופא אף אוזן גרון עקב הטנטון, וכנראה גם עקב הבדל כלשהו שקיים בין האוזניים (לא ניתן לדעת מן הפרטים שמסרת מה רמת ההבדל בין האוזניים).
כמן כן, הומלץ להמשיך לעקוב אחר השמיעה לראות האם יש ירידה נוספת בשמיעה עם הזמן.
הטנטון לרוב אינו מפריע לבדיקת השמיעה מכיוון שלרוב הצלילים של הבדיקה אינם זהים לחלוטין לצליל הטנטון וכן ניתן להשמיעה את צלילי הבדיקה בצורה שיהיה הבדל מצליל הטנטון.
מקווה שעניתי על שאלותיך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהראשית תודה, ועוד שאלה
דניאל04/04/2008בהחלט ענית לשאלתי, אבל גם לי אין כל כך מושג מה ההבדל בין האוזניים, אני לא יודע לקרוא את התרשים.
הייתי היום אצל הרופא א.א.ג. והוא אכן ציין שמדובר בירידה בשמיעה של צלילים ולא של דיבור.
הוא נתן לי מרשם של ויטמין E אביטול 200 מ"ג פעמיים ביום למשך חודש ולחזור אליו.
יצא לי קצת לקרוא כעת לגבי בדיקת שמיעה, והבנתי שאם יש הבדל בין האוזניים זה דורש בירור , האם יש משהו שחייבים לבדוק ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדניאל
חגית שגיא06/04/2008מכיוון שפנית לרופא אא"ג אני מניחה שהוא התייחס להבדל בין האוזניים שנמצא בבדיקה ואם הוא היה מוצא לנכון לשלוח אותך לבדיקות נוספות הוא היה מפנה אותך.
תוכל להפנות אליו שאלה זו כשתחזור אליו לביקורת (לאחר הטיפול) והוא יוכל לענות לך בצורה מדויקת יותר, על פי תוצאות בדיקת השמיעה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)