האם ייתכן ליקוי שמיעה קל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם ייתכן ליקוי שמיעה קל
    קרן
    13/04/2014

ענת שלום רב, כתבתי כאן בעבר (הודעה מיום 11.2.14) ושאלתי אותך בדבר שתי בדיקות שמיעה שביצעה בתי, כיום בת שנה ו4. כפי שכתבתי בעבר, היא מאחרת בהפקות הקוליות, אין מגוון עיצורים במלמול אלא בעיקר תנועות. נבדקה וכל יתר התחומים ההתפתחותיים והתקשורתיים תקינים לחלוטין.
    שתי בדיקות השמיעה שביצעה וכן ההדים הקוכליאריים היו בגדר הנורמה (התוצאות שלהן מצורפות להודעה שלי מיום .11.2 בפורום למטה) אבל כיוון שעדיין אין שיפור בהפקות הקוליות וכיוון שאני ובעלי שמנו לב שהבעיה שלה היא בעיקר בחיקוי צלילים, אני מתלבטת האם לערוך לה בדיקת שמיעה נוספת בגיל שנה וחצי.
    בתוצאות הבדיקות מפורט שהיא סובבה ראש לצליל שיחה סביב 15-20 דציבלים ויתר הצלילים (שאינם דיבור) סביב 30 דציבלים.
    האם העובדה שהיא סובבה את הראש לצליל דיבור בסביבות 15-20 דציבלים שוללת ליקוי שמיעה קל? הרי ליתר הצלילים הפנתה ראש רק סביב 30 דציבלים?
    האם ליקוי שמיעה קל, עד 30 דציבלים, עלול לגרום לאיחור בהפקות הקוליות, היעדר מגוון בצלילים וקושי בחיקוי צלילים, או שבדרך כלל ליקוי שמיעה קל לא גורם לעיכוב בהפקות?
    המון תודה מראש וחג שמח.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    האם ייתכן ליקוי שמיעה קל

הוספת תגובה

• האם ייתכן ליקוי שמיעה קל - תגובה

ענת כוכבא
    14/04/2014

קרן שלום! התפתחות ההגייה הינה אישית ומשתנה מילד לילד. אם בתך נבדקה ומצבה נמצא תקין, אז כנראה לא נצפתה בעיה, בגינה עליך לדאוג. יחד עם זאת מצב השמיעה יכול להשתנות בהתאם למצב בריאותו הכללית - קצת הצטננות יכולה להשפיע אצל ילדים מסוימים על מצב השמיעה. אם ליקוי השמיעה הינו מתמשך, הוא עשוי לגרום לאיחור בהתפתחות שפה ודיבור. מאחר ואינך שקטה עקב ליקוי קליל שהופיע בעבר (וכנראה אינו משפיע על התפתחותה של בתך) בקשי הפניה לבדיקת שמיעה חוזרת. תוכלי גם להציץ באתר הדים באבני דרך בהתפתחות השפה והדיבור- כיצד ילדך שומע ומדבר. בברכת חג שמח

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לתשובתך

קרן
    14/04/2014

ענת שלום,
    ראשית, תודה רבה על תשובתך.
    בהמשך לתשובתך, אבקש לשאול -
    1. בבית החולים בו ביצעתי את בדיקות השמיעה (בגיל 7 חודשים ושנה וחודש) מסרו לי שתוצאות הבדיקות תקינות כי בתי סובבה ראש לצלילי קולות דיבור ב10-15 דציבלים בשתי הפעמים.
    האם זה אכן נכון, שבגיל הצעיר, שנה וחודש, הפרמטר של הפניית ראש לצלילי דיבור הוא שקובע האם השמיעה תקינה? (כאמור בטבלת הצלילים האחרים התדר היה 30). למה נותנים לו חשיבות רבה?
    2. באיזה גיל מצופה שילד יגיב גם לצלילים בטבלה בתדרים של 10-15?
    3. בהודעתך מיום 11.2.14 (18:11) כתבת לי לגבי תוצאות הבדיקות כי את סבורה כי - "התגובות הינן בגבולות השמיעה הנורמלית - בייחוד הפניית ראש ב15-10 דציבל והתוצאות של ההדים הקוכליאריים".
    אני קצת מבולבלת, עד היום חשבתי שאני יכולה להיות רגועה בכל הקשור לנושא הזה של השמיעה, האם מדובר בליקוי שמיעה קליל כדברייך, או בשמיעה בגדר הנורמה?
    מקדימה תודתי מראש ובברכת חג שמח ומהנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לתשובתך - תגובה

ענת כוכבא
    15/04/2014

קרן, מאחר ומדובר בבדיקה שמתבצעת דרך רמקולים ולא דרך אוזניות ניתן להניח, כי אין מקום לדאגה ובתך שומעת היטב. אך מאחר ואינני רואה את הילדה והתשובות שלי תיאורטיות אני ממליצה לך לפנות לבדיקת שמיעה נוספת על מנת להסיר ספק מלבך. בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו