רעש בעבודה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רעש בעבודה
    איתי
    03/06/2014

שלום רב אני עובד בתור כספר. מהות העבודה שלי היא מול ספירת כספים מיון שלהם ואריזה שלהם לבנקים. אני נמצא בסביבת עבודה רועשת. יש לציין שמבקום עבודתי מי שועבד מול המכונות שמתי לב שאנשים לא מרכיבים אוזניות מגן ושאחת מאוזניות מהגן לא תקינה.
    כשאני עובד מול המכונות אני תמיד מרכיב אוזניות מגן.
    רציתי לדעת שני דברים:
    1.שלשום לא היו לי אוזניות מגן כי ביקשו ממני לתת אותן למישהו אחר והסכמתי לכך ברוב טיפושתי ועבדתי מול המכונה המרעישה לפחות שעתיים האם לדעתך נגרם נזק לשמיעה?
    2.יש מקרים רבים בהם אני לא עובד מול המכונות אל נמצא במרחק של 3-5 מטרים מהם האם גם אני צריך להרכיב אוזניות?
    3. יש לי בבית אטמי סיליקון אוזניים מלפני כ5 שנים הם נראות לי לחלוטין תקינות קניתי אותן אז בשביל המטווחים לצבא. האם אני יכול להשתמש בהם במקום עבודתי? ואיך מנקים אטמי אוזניים במקרה הזה סיליקון לאחר השימוש בהן?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    רעש בעבודה

הוספת תגובה

• רעש בעבודה - תגובה

ענת כוכבא
    03/06/2014

לאיתי שלום! אינני יודעת מהי רמת הרעש אליו אתה נחשף בעבודתך, אך עצם העובדה כי מציידים אתכם באוזניות מגן מעידה על רמת רעש גבוהה. שימוש שוטף באוזניות מגן יגן על שמיעתך, גם שימוש באטמים יכול בהחלט להועיל, אך אינני יודעת באיזו מידה- תלוי בסוג האטם. אם הם שמרו על שמיעתך בעת מטווחים סביר להניח כי יעשו גם עבודה טובה עבורך בעבודתך הנוכחית. תחזוקה של אטמים שעשויים מסיליקון הינה שטיפה במים וסבון וייבוש מוחלט לפני השימוש.
    לגבי אותן שעתיים שנחשפת לרעש- סביר להניח כי מערכת השמיעה שלך הצליחה להתאושש מאירוע חד פעמי. בכל מקרה רצוי לעבור בדיקת שמיעה על מנת שיהיה לך בסיס להשוואה בהמשך.
    אינני בטוחה לגבי שימוש בהגנה על האוזניים כאשר אתה מתרחק מספר מטרים ממקור הרעש. הדבר תלוי בעוצמת הרעש ובחלל, בו עובדות המכונות. כעיקרון התרחקות של מטר ממקור הרעש מפחית את עוצמתו בסביבות 6 דציבל אבל שוב- צריך לדעת מהי העוצמה ההתחלתית. אם יש ביכולתך לעבוד תמיד עם הגנה על אוזניך, זה רצוי כדי שתהיה בטוח, שלא תפגע. בברכת חג שמח

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו