בדיקת שמיעה לתינוקת בת חודשיים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בדיקת שמיעה לתינוקת בת חודשיים
    בר
    21/04/2008

שלום,
    בתי בת חודשיים הופנתה לבדיקת שמיעה עקב מבט מפוזר, חוסר מיקוד ראייה לזמן רב.
    קבלנו הפנייה לביצוע בדיקה BERA.
    איך מבוצעת הבדיקה? האם מסוכנת בגיל כל כך צעיר?
    האם ניתן להימנע מטשטוש באם התינוקת תישן בזמן הבדיקה?
    תודה וחג שמח.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שאלה לגבי בדיקת bera בגלל מבט מפוזר

מיכל
    29/11/2012

שלום לך
    קראתי את ההודעה שלך והייתי חייבת לשאול אותך כמה שאלות
    יש לי ילדה בת חודשיים שגם אני שמתי לב שהיא לא מסתכלת אליי והמבט שלה לא מפוקס אלה מאוד מפוזר, ללא קשר לזה עשיתי לה בדיקת bera היות והיא לא עברה בדיקת שמיעה בבית חולים, הבדיקות חזרו אליי אתמול ומתברר שלפי הבדיקה קיים אצלה ליקוי שמיעה , אני מסרבת להאמין שאכן יש לה בעיית שמיעה כבדה היות והיא מגיבה אליי ולרעשים
    רציתי לשאול אותך האם את מרגישה שהיא מגיבה לרעשים?
    האם היא עברה את הבדיקה?
    מה ההסבר לכך שמבט שלה מפוזר לבין שמיעה?
    אני שואלת אותך ולא רופא כי יש לי רופא רק בעוד שבוןעיים ואני מאוד לחוצה בגלל התוצאה.
    אשמח מאוד לתשובתך המהירה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת ABR לתינוקתבת חודשייים

איילה ולדמן
    21/04/2008

בדיקת BERA (או ABR) מבוצעת בבית חולים. על הנבדק להיות רגוע לגמרי, כדי לא לגרום להפרעות ברישום התגובות, ולכן משתמשים אצל תינוקות בטישטוש. אולם, אם התינוקת ישנה ורגועה ניתן לוותר על הטישטוש. במהלך הבדיקה מצמידים לתינוקת אלקטרודות קטנות למצח ולתנוכי האוזניים ומשמיעים לה צליל (קליקים) באמצעות אוזניה קטנה המוכנסת לתעלת השמע. בזמן שהיא ישנה רושמים את תגובותיה. הבדיקה אינה מסוכנת ואינה מכאיבה או בלתי נוחה לתינוקת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו