מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פגיעה בשמיעהגיא20/06/2015
היי, יש לי כמה שאלות לגבי פגיעה בשמיעה ביחס לחשיפה לרעש
אני מבין שהטבלאות שנמצאות באינטרנט מאפשרות חשיפה לפי שעות או דקות לרמות דציבלים שונות ( מתחיל ב85 דציבל ל8 שעות ויורד בחצי כל 3 דציבל )
אז בעצם אפשר לומר שחשיפה יומית לרמות הללו שנמצאות בטבלאות מותרת בלי חשש כלל לפגיעה בשמיעה ? או שבכל מקרה צריך להיעזר באמצעי מניעה כמו אטמים ? גם אם אתה נמצא בזמן החשיפה המותר ?
שאלה שניה שיש לי היא קצת מוזרה , השתמשתי באוזניות לא מזמן ( אוזניות בתוך האוזן ) ובגלל שיש על האוזניות מן מגנט כזה שמחבר אותן מבחוץ , קצת שיחקתי עם זה ובעצם הורדתי אוזניה אחת וכמה פעמים חיברתי לאוזניה השנייה בזמן שהיא נמצאת בתוך האוזן שלי בעזרת המגנט , בכל מקרה המפגש של המגנטים יוצר רעש , ומדדתי אותו באמצעות מד דציבל וזה רעש שמגיע ל100-115 דציבל , לפי הטבלאות ניתן להיחשף ביום ל115 דציבל למשך כדקה אני מניח שעם המשחק הזה נחשפתי למשך 20-25 שניות לרעש הזה , אני כמובן לא יודע עד כמה המד דציבל שלי מדוייק , לא נראה לי בהתחלה שזה רעש כל כך חזק , בכל מקרה , במידה וזה אכן היה 115 דציבל , אין חשש בחשיפה למספר שניות לרעש זה ?
תודה מראש, גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פגיעה בשמיעה - תגובה
חגית שגיא24/06/2015גיא שלום
הטבלאות מתיחסות לפגיעה מצטברת. בעיקרון אם אתה נחשף ללא הגנה לעצמות למשך זמן כפי הכתוב - אז מתחילה בעיה.
לגבי האוזניות. בהנחה שמודד שלך מדויק, מדובר בחשיפה חד פעמית ולא מצטברת. סביר שלא גרמת לפגיעה, אך לא ניתן לדעת מבלי לבצע בדיקת שמיעה. אם אתה לא רגוע פנה לרופא אא"ג ובקש בדיקת שמיעה
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)