מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעיית שמיעהיוגב26/06/2008
שלום שמי הוא יוגב ואני נער בן 18. המקרה : בגיל 16 וחצי במהלך שיעור שנמשך כשלוש שעות אחד התלמידים המטומטים בבית ספר שלי הוציא את פאלפנו הנייד והפעיל מניגנה חזקה שהרעש של המנגינה הייתה בעוצמה הכי גבוהה של פלאפנו ( הדור ה3 בעלי העוצמה הגבוהה עם ההרמקולים החזקים) עכשיו סוג הרעש שהופק מהטלפון הנייד היה של שריקה שריקה שהיא צליל גבוה מאוד כמו מלמשל: אם את מכירה את התחלת החדשות של קול ישראל שיש בכל יום בכל שעה הצפצוף הזה שיש בכמה שניות. עכשיו הוא הפעיל זאת ללא הפסקה והיה רעש מאוד גבוה ומציק דומה אולי גם קצת לרעש מטוס שנוחת. עכשיו לאחר סיום השיעור הרגשתי ירידה בשמיעה מזה כשנה וחצי מאז התחלת האירוע. יש לציין שהלכתי לרופא לנקות תאוזניים אבל עדין השמיעה באותו דבר. עכשיו מה עלי לעשות . נ.ב: אני יודע שזה נשמך מגוחך ששמיעה יכולה להיפגע מזה אבל אני די בטוח בזה. שאלה שנייה למה מאוד כואב לנקות את האוזניים כאשר הולכים לרפוא אוזן גרון וכאשר הוא מכניס תמשאבה לאזון זה כואב מאוד. אגב על מהזה מעיד כאשר יוצא לנו מהאוזן פקק שעווה בצבע שחור. והאם כאשר נכנסו לי כמות לא קטנה של שערות לאוזן זה עלול לגרום לירידה בשמיעה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיית שמיעה
01/07/2008סיפור ארוך ואנסה לענות באופן קצר וממוקד:
1. במקרה ואתה חושד שיש לך פגיעה בשמיעה ביקור אצל רופא א.א.ג. אינו מספיק ויש צורך לבצע בדיקת שמיעה בחדר אטום. האם ביצעת בדיקה כזו? אם לא אני ממליצה לעשות (ניתן לקבל הפניה מרופא המשפחה או מרופא א.א.ג).
2. מתיאוריך נראה כי אתה סובל מהצטברויות של שעווה באוזן. לשעווה 2 מאפיינים צבע: שיכול להיות מצהוב ועד לשחור ורכות: מרכה וצמיגית עד לנוקשה. נראה כי השעווה שבאוזניך היא נוקשה ושחורה ולכן לא פלא שכואב לך כאשר הרופא מוציא אותה מהאוזן. לשעווה יש נטייה להדבק לדפנות התעלה וכשהוא מושך אותה זה כמו להוציא פלסטר. לפי תיאוריך אני ממליצה לך ללכת באופן קובע לפחות אחת לשנה לרופא א.א.ג שיוציא לך את השעווה מהאוזניים.
3. לא כל-כך ברור לי למה אתה מתכוון בשערות שנכנסות לאוזן. אבל שיערות שנכנסות לתעלת השמע יכולות לצאת ממנה באותו אופן שנכנסו, כך שאני לא רואה בכך בעיה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)