ירידה בשמיעה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ירידה בשמיעה
    שמואל
    13/07/2008

שלום רב, בגיל שנתיים נקבע שאני סובל מירידה בשמיעה באוזן שמאל, ירידה עיצבית אך דבר זה לא הפריע לי כלל ואין בעיות וקושי בשמיעה בחיי היום יום. היום אני בן 17 ולפני כחצי שנה עשיתי בדיקת שמיעה שבה אמרו לי שבאוזן שמאל יש ירידה קלה של 35 דציבלים ובאוזן ימין אין בעיה היא תקינה ושומעת טוב. שאלותי הן: האם עלי להרכיב מכשיר שמיעה באוזן הפגועה? עד עכשיו כלל לא היו לי בעיות בתקשורת! כשהייתי בן שנתיים עשו לי ניתוח כפתור באוזן שמאל, האם זו יכולה להיות הסיבה שבגללה יש ירידה בשמיעה באוזן זו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ירידה בשמיעה

הוספת תגובה

• שמואל

ענת כוכבא
    13/07/2008

לשמואל שלום
    נתחיל מהסוף, ניתוח כפתורים נועד לנקז נוזלים מהאוזן התיכונה ולאפשר לה איורור תקין.הניתוח מתבצע בחלקה החיצוני של האוזן, לכן אינו יכולך לגרום לנזק עיצבי באוזן. ברוב המקרים, כאשר מדובר בבעית נוזלים, ניתוח כפתורים "מתקן" גם את מצב השמיעה ומביא אותה לתחום הנורמה.
    לגבי ליקוי שמיעה עיצבי באוזנך השמאלית אינך חייב במצבך להרכיב מכשיר שמיעה, אך אתה חייב להיות מודע לכל גורמי הסיכון שעלולים להחמיר את המצב: חשיפה לרעש (גם מוסיקה בעוצמה חזקה היא רעש), תרופות למיניהן וכד'. חשוב ביותר לזכור שאם אתה חייב להחשף לרעש, תשתמש באטמי אוזניים. כמו כן חשוב שתבדוק מצב שמיעתך באופן קבוע פעם בשנה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו