ירידה בשמיעה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ירידה בשמיעה
    שני
    20/07/2008

אני מרגישה שיש אצלי ירידה בשמיעה, ושמתי לב שכשאני יושבת רחוק בשעורים (אני סטודנטית) אני לא מצליחה לקרוא שפתיים, דבר שאמור לעזור לי לפענח צלילים. האם יש קשר בין הדברים והאם ניתן ללמוד לשפר את היכולות הללו?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ירידה בשמיעה

הוספת תגובה

• ירידה בשמיעה

חגית שגיא
    20/07/2008

שני שלום,
    דבר ראשון כדאי שתגשי לרופא אא"ג על מנת שיבדוק את מצב האוזניים ויפנה אותך לבדיקת שמיעה במכון שמיעה מוסדר. אז תוכלי לוודא כי אכן יש ירידה בשמיעה.
    אין קשר בין ירידה בשמיעה לבין קושי בקריאת שפתיים, כלומר, ירידה בשמיעה אינה גורמת לירידה ביכולת לקריאת דיבור, אך בהחלט כאשר הנגישות שלנו לצלילים שונים של השפה יורדת, אנו מתקשים ביכולת שלנו לפענח דיבור, וגם קריאת דיבור לא תמיד עוזרת.
    את בהחלט יכולה לשפר את התפקוד שלך באוניברסיטה ובכלל. לאחר ביצוע בדיקת השמיעה את יכולה לגשת למכון שמיעה באיזורך בו קלינאי תקשורת המתמחים בתחום ולקבל ייעוץ מקיף בנושא.
    לגבי יכולות לקריאת דיבור, ניתן לפנות לארגון 'בקול' לברר על תרגול קריאת דיבור.
    מקווה שעזרתי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו