תיקנות שלא עברה בדיקת סינון שמיעה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תיקנות שלא עברה בדיקת סינון שמיעה
    אשרת
    25/07/2008

ילדתי לפני שלושה ימים ילדה בריאה אחרי היריון תקין ללא מחלות כלשהן (גם לא חשדות למחלות כלשהן). לפני החזרה הביתה בוצעה בדיקת סינון שמיעה לתינוקת והיא לא עברה אותה. הרופאה אמרה שלעיתים מדובר במים באוזניים ולכן היא לא עברה והזמינה אותנו למעקב עוד חודש. עוד היא הוסיפה שאם נרצה אנו מוזמנים לבוא לפני כן. יש לי אם כך מספר שאלות: 1. מתי כדי ללכת שוב להבדק (זמן הגיוני שבו, אם באמת יש מים הם כבר יצאו)? 2. רציתי לדעת האם הסיבה של מים היא אכן הגיונית ועד כמה אני צריכה לדאוג (כי אני נוראאא דואגת..). במקביל לקחו ממנה דגימות לבדיקת CMV למרות שנבדקתי בהיריון ולא היו ממצאים מחשידים בנושא. אני גם מחוסנת מאדמת כך שגם זו לא אופציה. אשמח לתגובתכם, תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תינוקת שלא עברה בדיקת סינון שמיעה

25/07/2008

אשרת שלום
    ראשית מזל טוב להולדת ביתך.
    בדיקות סינון השמיעה מבוצעות באופן שגרתי במספר בתי חולים בארץ. היתרון של ביצוע בגיל כה מוקדם הוא שההורים לא צריכים לבוא במיוחד עם התינוקת כדי לבצע את בדיקת סינון השמיעה. עם זאת, כ- 5% מהתינוקות שנבדקים בבית החולים נכשלים בסינון השמיעה מסיבות שונות, ביניהן מי שפיר שהצטברו באוזן בעת ההתפתחות העוברית, ואז ההורים מעט מודאגים. בסופו של דבר רק לכ- 5% מאותם תינוקות שנכשלו תהייה בעיית שמיעה אמיתית. למי השפיר שבאוזן לוקח בין שבועיים לשלושה לצאת מהאוזן ולכן ממליצים על ביצוע בדיקת שמיעה חוזרת בגיל חודש. לפיכך, מי שפיר הם סיבה הגיונית ולמרות הדאגה מומלץ להמתין. עם זאת כדאי לצמצם את הדאגה - יש 95% סיכוי שביתך שומעת טוב. אך עדיף לבדוק בגיל חודש ולהיות בטוחים.
    לגבי ה- CMV: נראה כי משהו, שלאו דוקא קשור לשמיעה, עורר את חשד הרופאים שהתינוקת הייתה עלולה להדבק. ל- CMV יש דרכים נוספות רבות לבוא לידי ביטוי. וכמו לגבי בדיקות רבות נוספות, עדיף לבדוק ולו רק כדי לשלול הדבקה.
    בתקווה שתהיי מעט פחות מודאגת... :-)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו