לקות שמיעה חמורה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לקות שמיעה חמורה
    ע.
    07/09/2008

אני סובלת מלקות שמיעה ברמה חמורה. אני לא מרגישה שהלקות גוזלת ממני הרבה ממה שאני יכולה לשמוע ביום-יום. האם אני טועה? האם לקות שמיעה חמורה משמעה שאני מפספסת הרבה מהצלילים? וגם, ממה נובע ההבדל בין רמת השמיעה של כבדי שמיעה שונים? אני מתכוונת לכאלה שסובלים מלקות שמיעה חמורה. הרי פגשתי ודיברתי עם אנשים לקויי שמיעה ורבים מהם שמעו פחות טוב ממני, אע"פ שרמת השמיעה שלהם הייתה כמו שלי. תודה מראש קרן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לקות שמיעה חמורה

הוספת תגובה

• לקות שמיעה חמורה

09/09/2008

קרן שלום,
    התפקוד של אדם לקוי שמיעה מורכב ומושפע מהרבה מאד גרמים ביניהם הגיל הנוכחי, גיל הופעת הליקוי (האם התחרש לפני שרכש שפה או אחרי), אופן הופעת הליקוי (פתאומי או הדרגתי), סוג הליקוי (הולכתי תחושתי-עצבי), טווח התדרים בהם מופיע ליקוי השמיעה, יכולת הקוגנטיבית של האדם לפצות על החסר, יכולתו לקרוא דיבור (קריאת שפתיים בלשון העם) ועוד....
    אדם שסובל מליקוי חמור משמע שצלילים רבים שעוצמתם עד כ-70 דציבל הוא לא ישמע, אך התפקוד שלו תלוי בגורמים הנוספים שציינתי לעיל. בהחלט יתכן מצב שבו לשני אנשים אותה עקומת שמיעה (אודיוגרמה), אך התפקוד שלהם שונה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו