מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נוירומה אקוסטית ומכשיר שמיעהש05/10/2008
שלום רב, מזה כשנתיים יש לי את הגידול השפיר הזה בגודל כ15 מ"מ.נכון להיום לא נותחתי אך השמיעה באוזן הספיציפית מתדרדרת מיום ליום.כבר השלמתי עם אי היכולת לדבר בטלפון למשל באוזן הזו,אך ישנן בעיות בזמן שיחות חברתיות למשל.הרופא טען כי מכשיר שמיעה לא יכול להועיל.האם זה נכון?יש חלופה?הרי ניתוח ככל הנראה ישבור לגמרי את תעלת השמיעה.עד אז יש פתרון?אפילו שעון מעורר אני לא שומעת אם אני נרדמת בצד הלא נכון...מה ניתן לעשות?תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוירומה אקוסטית ומכשיר שמיעה
ענת כוכבא05/10/2008לש' שלום!ליקוי בשמיעה,הנוצר כתוצאה מגידול על עצב השמיעה,אינו לרב יציב ובנוסף עלול לפגוע ביכולת הבנת הדיבור.מתוך דבריך אינני יכולה להסיק מסקנות אופרטיביות,אך גם במצב של אוזן לא תפקודית ניתן להעזר במערכת, הנקראת CROS או BICROS.המערכת מורכבת משלשה חלקים:משדר בצורת מכשיר שמיעה,הממוקם מאחורי האוזן הלא-תפקודית; מכשיר שמיעה + מקלט, המורכבים מאחורי האוזן הטובה.אותות,הנקלטים ע'י המשדר מואברים אלחוטית למקלט,המורכב על האוזן הטובה. בצורה זו ניתן לשמר שמיעה היקפית(לשמוע קולות,המגיעים גם מהצד הפגוע) ולזהות כיוון ממנו מגיעים הקולות.המערכת תוכל להחזיר אותך למעגל החברתי וחיים קלים יותר.
לצורך השכמה ניתן להעזר בשעון מעורר רוטט.בתקווה,שעזרתי במידת מה-שנה טובה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנוירומה
ש07/10/2008ענת,תודה רבה.הבהרת קצת.דבר אחד שמעניין אותי הוא שעפ"י דעת הרופאים השמיעה באוזן החולה תתדרדר ככל הנראה.אני מצליחה לשמוע רעשים ורחשים,אך לא להבין מה אומרים.לא פעם ניסו ללחוש לי באוזן סוד,והדבר היה סודי גם בשבילי...האם המכשיר שהסברת הוא חיצוני ובולט?האם זה אומר שאשמע באוזן החולה או רק דרך הבריאה?כוונתך שאשמע באוזן הבריאה התרחשויות מהצד החולה?משמע שמדובר במכשיר מאסיבי שמקיף את הראש?ועניין נוסף,האם ברשת הדים יש רופאים להתייעץ עימם או רק אנשי שיווק?כלומר,האם אוכל לקבל יעוץ מדעי למצבי?אודה לך אם תעני לי על כך ובזאת אמצה את העניין.שתהא לך שנה מקסימה וגמר חתימה טובה! נ.ב-האם זה נכון שמחיר מכשירי השמיעה הוא אסטרונומי?והאם יש מימון של קופ"ח?תודה רבה!נתת תקווה כלשהי...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנוירומה
ענת כוכבא12/10/2008לש' שלום!סליחה על האיחור בתגובה-אך המייל הגיע אלי רק היום(!).אכן מדובר במכשירים חיצוניים,אך לא בולטים וקל מאוד להסתיר אותם בעזרת מעט שיער.על כל אוזן מורכב מכשיר ואין שום קשר פיזי ביניהם.המערכת מרכזת את השמיעה באוזן הבריאה-גם מהצד השומע וגם מהצד הלא שומע.עקב שוני באופי הקולות הנקלטים ע"י המערכת בד הלא שומע ומועברים לצד השומע אנשים לומדים להבחין מאיפה מגיעים הקולות.המערכת עולה מספר אלפי שקלים-תלוי בביטוח הבריאות בו את מבוטחת.קיימת השתתפות של סל הבריאות ושל ביטוחים משלימים ברכישת מכשירי שמיעה.תמונה מלאה תוכלי לקבל בפגישת יעוץ אישית,אשר אינה כרוכה בתשלום.בסניפי הדים עובדים קלינאי תקשורת,אשר מתמחים בשיקום שמיעה והתאמת מכשירי שמיעה.רופאים אינם עוסקים בתחום ייחודי זה.ברשת הדים ישנם מספר אנשי שיווק, אך אין להם שום קשר לעבודת קלינאיי התקשורת ולקוחותיהם.אני ממליצה לך לקבוע פגישת יעוץ ובכך לקבל תשובות על כל שאלה נוספת,העולה על דעתך.בברכתחג שמח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגידול שפיר
טובה13/10/2009היי ראית מה שכתבת ואני סובלת בדיוק כמוך ועברתי קרינה ממוקדת לפני כ- 6 חודשים. אבל בינתיים הצפצופים באוזניים התגברו. רציתי לדעת ולשתף אם אפשר מה עשית כדי לשפר את איכות החיים. אשמח לתשובה
טובה שרגא
0544993093* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)