מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- החמרה עונתית בשמיעה?יסמין23/12/2008
היי, אני בת 27 ויש לי בעית שמיעה מאובחנת המראה על איבוד של כ-40 אחוז שמיעה באוזן שמאל (עברתי בדיקות מתאימות לפי המלצות הרופאים שלי לפני כ-3 שנים).המצב תואר כבעיה בהעברת אותות מעור התוף דרך שלושת העצמות הקטנות כאשר העצב אובחן כתקין. נתנו לי מכשיר שמיעה בזמנו אבל מצאתי אותו כיותר מפריע לי להתרכז מאשר עוזר לי לשמוע באיכות טובה יותר. זכור לי שבסביבות אביב באנגליה לפני כשנתיים האוזנים הציקו לי מאוד- שמעתי מדי פעם רחש, המזכיר מגבר העובד בצורה לא תקינה, באופן לא עקבי. בשבועיים האחרונים חזרה לי התופעה הזו שמאוד מפריעה לי להתרכז ולשמוע אנשים מסביבי. המשותף בעיני בין שני המצבים הוא מזג האויר הקר והמשתנה. האם לדעתך יש אכן קשר בין השינוי העונתי לבעיה המתוארת ואם לא, האם מומלץ לי לראות רופא בנושא? בנוסף, יש לי השערה כי אולי המצב שלי קשור בבעיה של לחץ באוזן (מאחר ויש הבדל באיכות השמיעה שלי אם אני "פותחת את הפקק" באוזן) ולא רק בבעית העברה של האותות דרך העצמות. מה דעתך? יש עניין של הפרשי לחצים באוזן העלולים להפחית במידה מה את השמיעה? תודה מראש, יסמין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החמרה עונתית בשמיעה
איילה ולדמן23/12/2008יסמין שלום
המלצתי לך לפנות לרופא אף אוזן גרון בעניין הרחשים שאת שומעת באוזן. כמו כן, מומלץ לבצע בדיקת שמיעה באופן תקופתי (אחת לשנה) כדי לוודא את מצב השמיעה.
לשאלתך האם הפרשי לחצים יכולים להשפיע על השמיעה, כאשר הלחץ האטמוספרי משתנה (כמו בעליה למקום גבוה או ירידה למקום נמוך) האוזן אמורה לאזן את עצמה בהתאם ללחץ בסביבה ולהשוות את הלחצים. הדבר נעשה באמצעות תעלה המחברת בין האוזן התיכונה ללוע. אם מסיבה כלשהי השוואת הלחצים לא מתבצעת באופן תקין, זה עשוי לגרום לתחושה של אטימות ואי נוחות וכן לתחושה של ירידה בשמיעה. ניתן לבדוק את תפקוד התעלה באמצעות בדיקה פשוטה שנקראת ETF. בכל מקרה, כפי שהמלצתי קודם, עלייך לגשת לרופא א.א.ג כדי שיבדוק את אוזנייך ויתן לך הפניה לבדיקות הדרושות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההזהרו מרופאי אאג ,כי מהם יצא טינטון
מושון03/01/2009פעם שניה .מציע לך לקרא תגובה במשם הנושא כאן למעלה .כתוספת ,שינוי בעונה גורר שינויים .מזג האוויר נמצא דווקא בשליטה יחסית עם מיזוג בקייץ ומעילים בחורף אנחנוט שומרים על חום גוף רצוי. גם אם אוכלים אותם ירקות פירות כל השנה ,סבעיר שבכל עונה יש כאלו הנמכרים טריים וכאלו שבילו חודשי קירור ללא חמצן לשימור .לכן ועלכן כדאי להתחיל בבדיקה מקיפה של מה נכנס לגוף . אם למשל תרדי מכל סוגי הלחם/פסטה/קמח לשבועיים יתכן ותשמעי יותר טוב .וזה עוד לפני אכילת רימונים אינטנסיבית .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)