שמיעת מוזיקה בווליום גבוה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שמיעת מוזיקה בווליום גבוה
    עפרה אור
    25/12/2008

ביני ובין בן זוגי נטוש ויכוח ארוך אודות הווליום המתאים לשמיעת מוזיקה. בן זוגי אוהב להאזין למוזיקה בווליום גבוה, בעוד שאני, בשל הרגישות השמיעתית שלי, סובלת מהשמעת מוזיקה מעל לווליום מסוים. בן זוגי אינו מסוגל להבין תופעה זו, וכועס עלי כאשר אני מעירה לו על הווליום הגבוה, או כאשר אני מגיבה ספונטנית בבריחה מהמקום או באטימת אזניים כאשר הווליום עולה באופן פתאומי באורח קיצוני. אשמח לקבל הסברכן באשר לתגובות ספונטניות כמו בריחה ממקום השמעת המוזיקה או אטימת אזניים בשל עלייה פתאומית בווליום, על מנת שאוכל להבהיר זאת לבן זוגי. כמו כן אשמח להפניותיכן לאתרים בשפה האנגלית, העוסקים בנושא זה. מודה לכן מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שמיעת מוזיקה בווליום גבוה

ענת כוכבא
    28/12/2008

לעפרה שלום!רגישות לעוצמה גבוהה של קולות הינה אישית ומשתנה מאדם לאדם. לרב בגילאים צעירים אנו נהנים מגירוים חזקים-אם קוליים או חזותיים.עם עליה בגיל מתפתחת רגישות אישית לעוצמת הגירוי ואז צריך להפעיל שיקול דעת אישי מה מתאים לנו וממה מתרחקים או נמנעים.רגישות לעוצמה חזקה של קולות מאפיינת גם את תחילתה של ירידה בשמיעה.ניתן להעזר במקומות רועשים כמו מועדונים או חתונות באטמי אזניים סטנדרטיים טו מותאמים אישית על מנת להפחית את כמות הרעש אליה נחשפים.חשוב לציין,כי חשיפה חוזרת ונשנית לרעש חזק עלולה לגרום להופעת נזק למערכת השמיעה.על מנת לקרוא על הנושא פני לאינטרנט בנושאים:HYPERACUSIS ו-HYPERSENSITIVITY OF HEARING.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ווליום גבוה

מתלונן
    27/05/2009

שלום עופרה,
    יש לי אותה בעיה עם מוסיקה בקול גבוה, אפילו לא גבוה במיוחד. יש לי רגישות מווליום קצת גבוה. יש לי אותה בעיה עם החברים שלי כאשר מבקש להוריד את הווליום של המוסיקה ברכב. בנוסף אני תמיד בורח מקולות גבוהים.
    אני מקווה שבן זוגך יקרא את הכתוב ויבין אותך, ואז הוא יקל עלייך את הסבל.
    כדאי להפנות את תשומת לב כי בנוסף לרגישות מווליום גבוה אצלי, זה מזיק לשמיעה שלי כל פעם שאני נחשף לרעשים. אני מקווה שאצלך אין את התופעה הזו.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו