שאלה חשובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה חשובה
    בקי
    06/02/2009

שלום רב, ביתי בת חודשיים אתמול ביצעתי לה בדיקת שמיעה אז ככה בתוף מרים ובמצילתיים ביתי הגיבה לרעש. במהלך הבדיקה ביתי סבלה מגזים והיה קשה קצת לבצע לה את הבדיקה מאחר והיא לא הייתה פנויה. בחלק השלישי של הבדיקה הקלינאית עשתה לה קולות של ממ...ב.. כשהרמקול נמצא מימינה של ביתי וביתי שהייתה עליי לא הגיבה תינוק אמור להיבהל מהרעש. הקלינאית אמרה שנחזור על הבדיקה ביום שני הקרוב כי לא פנויה. מאז בבית אני טורקת דלתות, ארונות עושה קולות מפחידים וולילדה לא מזיז לה אומנם היא ממצמצת בעיניה ואף משמיעה קולות כאילו היא מדברת עם עצמה ואף בוכה כשרוצה לאכול גם בימים וגם בלילות. חשוב לי לציין שהיא מאוד עירנית והיא בקושי ישנהאני נשאית לקונקסין נולדתי עם אוזן אחת לא מפותחת ואני סובלת מירידה בשמיעה חזקה באוזן שמאל ובאוזן ימין יש לי ירידה קלה אך אני מתפקדת ועובדת כמובן שהציעו לי מכשיר שמיעה לעצמי אך אני מתפקדת בלעדיו. שאלתי היא אם ביתי עברה את הבדיקה הראשונית של התוף מרים והמיצלתיים והגיבה זה אומר שביתי אינה חירשת? והאם בחלק השלישי של הבדיקה היא לא הגיבה כי מעולם לא ראיתי אותה ניבהלת אולי לא עשיתי רעש ממש עצום איזה רעש עצום צריך להיות ? יש גם תינוקות שלא ניבהלים אבל שומעים.מצטערת על השאלה הארוכה?<

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה חשובה

הוספת תגובה

• שאלה חשובה

איילה ולדמן
    06/02/2009

בקי שלום
    בשל הרקע המשפחתי של בתך היא למעשה נכנסת לקבוצה של סיכון גבוה ביחס לתינוקות שאין להם היסטוריה משפחתית של ליקוי שמיעה. אין זה בהכרח אומר כי היא לקוית שמיעה, אך זה בהחלט מצריך המשך מעקב שמיעתי עד שבתך תהיה מספיק בוגרת לבצע בדיקת שמיעה מלאה עם אוזניות. דבר זה מתאפשר סביב גיל 3-3.5 שנים. באופן כללי, עם העליה בגיל, בדיקת השמיעה נעשית יותר ויותר מדויקת וקל יותר להפיק ממנו מידע חשוב לגבי מצב השמיעה של התינוקת. אני מבינה שחוסר הבהירות לגבי ביתך יכול להלחיץ מאוד, אך בשלב זה, המשיכי את המעקב השמיעתי לפי המלצותיה של קלינאית התקשורת ולאט לאט הדברים יתבהרו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו