מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה חשובהבקי06/02/2009
שלום רב, ביתי בת חודשיים אתמול ביצעתי לה בדיקת שמיעה אז ככה בתוף מרים ובמצילתיים ביתי הגיבה לרעש. במהלך הבדיקה ביתי סבלה מגזים והיה קשה קצת לבצע לה את הבדיקה מאחר והיא לא הייתה פנויה. בחלק השלישי של הבדיקה הקלינאית עשתה לה קולות של ממ...ב.. כשהרמקול נמצא מימינה של ביתי וביתי שהייתה עליי לא הגיבה תינוק אמור להיבהל מהרעש. הקלינאית אמרה שנחזור על הבדיקה ביום שני הקרוב כי לא פנויה. מאז בבית אני טורקת דלתות, ארונות עושה קולות מפחידים וולילדה לא מזיז לה אומנם היא ממצמצת בעיניה ואף משמיעה קולות כאילו היא מדברת עם עצמה ואף בוכה כשרוצה לאכול גם בימים וגם בלילות. חשוב לי לציין שהיא מאוד עירנית והיא בקושי ישנהאני נשאית לקונקסין נולדתי עם אוזן אחת לא מפותחת ואני סובלת מירידה בשמיעה חזקה באוזן שמאל ובאוזן ימין יש לי ירידה קלה אך אני מתפקדת ועובדת כמובן שהציעו לי מכשיר שמיעה לעצמי אך אני מתפקדת בלעדיו. שאלתי היא אם ביתי עברה את הבדיקה הראשונית של התוף מרים והמיצלתיים והגיבה זה אומר שביתי אינה חירשת? והאם בחלק השלישי של הבדיקה היא לא הגיבה כי מעולם לא ראיתי אותה ניבהלת אולי לא עשיתי רעש ממש עצום איזה רעש עצום צריך להיות ? יש גם תינוקות שלא ניבהלים אבל שומעים.מצטערת על השאלה הארוכה?<
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה חשובה
איילה ולדמן06/02/2009בקי שלום
בשל הרקע המשפחתי של בתך היא למעשה נכנסת לקבוצה של סיכון גבוה ביחס לתינוקות שאין להם היסטוריה משפחתית של ליקוי שמיעה. אין זה בהכרח אומר כי היא לקוית שמיעה, אך זה בהחלט מצריך המשך מעקב שמיעתי עד שבתך תהיה מספיק בוגרת לבצע בדיקת שמיעה מלאה עם אוזניות. דבר זה מתאפשר סביב גיל 3-3.5 שנים. באופן כללי, עם העליה בגיל, בדיקת השמיעה נעשית יותר ויותר מדויקת וקל יותר להפיק ממנו מידע חשוב לגבי מצב השמיעה של התינוקת. אני מבינה שחוסר הבהירות לגבי ביתך יכול להלחיץ מאוד, אך בשלב זה, המשיכי את המעקב השמיעתי לפי המלצותיה של קלינאית התקשורת ולאט לאט הדברים יתבהרו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)