מבקש מידע על מכשירי שמיעה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מבקש מידע על מכשירי שמיעה
    מיכאל
    04/05/2009

שלום רב,
    אני בן 61 ובשנים האחרונות השמיעה שלי מתדרדרת.
    בביקור אצל רופא המשפחה הוא הסביר לי שיתכן שאצטרך להתחיל להשתמש במכשירי שמיעה, ושלח אותי לבדיקות נוספות אצל קלינאי תקשורת ורופא אף אוזן גרון.

בינתיים אני בדקתי באתר קופ"ח כללית בה אני חבר לגבי מכשירים ואני רואה שיש רשימה ארוכה ואינסופית של מכשירי שמיעה. מה ההבדל ביניהם? מה עושה מערכת השמע לטלויזיה, שאותה אני כבר בקושי שומע?
    האם ההנחות האלו לכללית מושלם טובות או ששווה לחפש מכשירים כאלה באופן פרטי?

תודה...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מבקש מידע על מכשירי שמיעה

הוספת תגובה

• מבקש מידע על מכשירי שמיעה

ענת כוכבא
    04/05/2009

למיכאל שלום! נתחיל מהסוף: כל השוק של מכשירי השמיעה הינו פרטי.ישנם יבואנים, המוכנים להעניק הנחות לחברי קופת חולים כללית, המבוטחים בביטוח משלים.רב היבואנים מציעים ללקוחותיהם מכשירי שמיעה איכותיים, כך שאין סיבה לא לנצל את ההנחות האפשריות.
    לגבי בחירת מכשירי השמיעה :השוק מציע מבחר רב של דגמים, הנבדלים ביניהם ברמה טכנולוגית ומורכבות טכנולוגית. הרמה נקבעת ע"י החדשנות של הדגמים והמורכבות משמעותה כמה פונקציות מיוחדות מיושמות בדגם מסוים.התאמת מכשירי שמיעה מתבצעת על בסיס הצרכים השמיעתיים וגם הצרכים היומיומיים התפקודיים של כל אדם.לכן חשוב ביותר לפנות ליעוץ מקצועי אצל קלינאי/ת תקשורת,המתמחה בשיקום שמיעה.על סמך ההסבר של הקלינאי/ת תוכל להגיע להחלטה מה לרכוש. בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מידע על מכשירי שמיעה

04/05/2009

שלום מיכאל,
    התאמה של מכשיר שמיעה נעשית באופן איש לכל אחד ומתבססת על מצב השמיעה שלו, מבנה האוזן וצרכיו השמיעתיים.
    בעת בחירת מכשיר שמיעה חשוב מאד להתייעץ עם איש מקצוע המוסמך לכך (קלינאי תקשורת). בעת היעוץ הם יסבירו לך על המכשירים השונים, אך באופן כללי אומר שאיכות מכשירי השמיעה נקבעת ע"פ מספר הערוצים, מנגנון הנחתת הרעשים, כיווניות המיקרופון, וכד'.
    ההנחות של כללית מושלם הן:
    24% ולאחר מכן 795 ש"ח השתתפות סל בריאות ו-1075 השתתפות של המושלם. ולכן כדאי להעזר בהנחות.
    מערכת שמיעה לטלויזיה מאפשרת שמיעה של הטלויזיה ישירות בתוך האוזן. בעוד שמכשירי שמיעה מאפשרים שמיעה של הסביבה ושל הטלויזיה. לפיכך יש כאלו המעדיפים אוזניות לטלויזיה (כמו שאנשים המרכיבים משקפיים בתנאי שמש מעדיפים להרכיב משקפי שמש)
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו