עובר נשא לשתי מוטציות של קונקסין

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עובר נשא לשתי מוטציות של קונקסין
    בילבי
    07/06/2009

שלום

אני בשבוע 18 להריון ולאחר מי שפיר נודע לי ולבעלי העוברית שלנו נשאית לחירשות בשני האללים: מוטציה 167delT ו-35delG.

אנחנו חסרי אונים, לא יודעים מה לעשות. האם מדובר בחירשות מוחלטת או שיש סיכוי לליקוי שמיעה יותר קל והאם ניתן בכלל להשתמש במכשירי שמיעה במקרה הזה?

שאלה נוספת, האם זה שהמוטציות שונות יגרמו לביטוי שונה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• קונקסין

חגית שגיא
    07/06/2009

ענבל שלום,
    המקום הטוב ביותר להתייעץ בנושא זה הוא אצל גנטיקאי מוסמך. קופת החולים מעמידה לרשותך יעוץ גנטי במהלך ההריון, ולהם יש את המידע הרב ביותר על המוטציות הנ"ל ועל הסיכויים ללקות בשמיעה.
    על סמך עבודתי בתחום אני יכולה לומר לך שפגשתי ילדים בעלי חומרה שונה של ירידה בשמיעה על רקע גנטי, החל מירידות קלות ביותר ועד ירידות חמורות ביותר. עד רמה מסוימת של ירידה בשמיעה ניתן להעזר במכשיר שמיעה. לירידות החמורות-עמוקות קיים היום הפיתרון של שתל השבלול אשר מביא לתפקוד שמיעתי המאפשר לנהל אורח חיים המתבסס על שמיעה בלבד.
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה ושאלות נוספות

בילבי
    08/06/2009

מה הכוונה ב- "המאפשר לנהל אורח חיים המתבסס על שמיעה בלבד"
    בנוסף , מתי ניתן להתחיל לשים שתל/מכשיר שמיעה?

איך ילדים אלו מסתדרים בחברה? האם העובדה שאנו רוצים להשאיר את הילדה יגרום לה לשנוא אותנו כל ימי חייה?

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה ושאלות נוספות

08/06/2009

היכולת לתפקד עם ליקוי שמיעה תלויה בגומים רבים: גיל הופעת הליקוי, אופן הופעתו, סוג הליקוי, וכן ביכולות התקשורתיות והקוגנטיביות של הלקוי. כאשר יש ליקוי עמוק - לעתים צריכים להעזר ברמזים ויזואלים (למשל קריאת שפתיים). כשחגית כתבה המאפשר לנהל "אורח חיים המתבסס על שמיעה בלבד" היא התייחסה לשתל הקוכלארי שמושתל רק במקרה של ליקויים עמוקים, אך מאפשר רכישה ספונטנית של הדיבור (כמו-ילד שומע) ומאפשר למאזין לקבל יותר מידע מהערוץ השמיעתי (כלומר הוא לרוב פחות צריך להעזר בקריאת שפתיים).
    מכשירי שמיעה אפשר לשים כבר מרגע גילוי הליקוי(תינוקות לרוב מגיל 3 חודשים), שתל אפשר לבצע רק לאחר התנסות עם מכשירי שמיעה ורק לאחר שצוות בית החולים (קלינאיות+רופא אאג) הגיעו למסקנה שזה פתרון הולם.
    ילדים, כמו כולם, חלקם יותר מסתדרים בחברה וחלקם פחות - זה תלוי בגורמים נוספים חוץ מבשמיעה - למשל כמה הם נחמדים? האם יש להם חוש הומור?
    ולגבי שאלתך האחרונה האם זה יגרום לילד לשנוא אותנו על שבחרנו להשאירו בחיים - האם ילד שמן, ממושקף, מכוער אמור לשנוא אותנו על שבחרנו בו כהורים, על שכמהנו אליו ורצינו אותו וידענו שכוחנו כמשפחה יעזור לנו להתגבר על כל המכשולים....
    מקווה שעזרתי
    סימונה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת שנתיים עם לק"ש על רקע גנטי

Inbar
    09/07/2009

הי,

אני אמא לבת שנתיים לק"ש על רקע גנטי (נודע לי רק לאחר הלידה. לא ידעתי לבדוק את המוטציה במי שפיר).

אם יש לך שאלות, שלחי לי את כתובת המייל שלך ואענה לך.

בהצלחה בכל שתבחרי!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום ענבר יש לי מליון שאלות !!!!

מורן
    29/12/2009

שמי מורן ובפעם השלישית ברציפות לאחר בדיקת סיסיי שלייה גילינו כי העובר שלנו נושא שתיי מוטציות של קונקסין - פגם גנטי הפוגע בשמיעה.
    לאף אחד אין תשובה באיזו רמה ולמה זה בדיוק גורם...
    האם הילדה שלך עם שתל?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנחנו סבלנו כמוך ויש לנו הרבה תשובו

שי
    16/01/2010

תשובות שילחי מייל ונענה לך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו