מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עובר נשא לשתי מוטציות של קונקסיןבילבי07/06/2009
שלום
אני בשבוע 18 להריון ולאחר מי שפיר נודע לי ולבעלי העוברית שלנו נשאית לחירשות בשני האללים: מוטציה 167delT ו-35delG.
אנחנו חסרי אונים, לא יודעים מה לעשות. האם מדובר בחירשות מוחלטת או שיש סיכוי לליקוי שמיעה יותר קל והאם ניתן בכלל להשתמש במכשירי שמיעה במקרה הזה?
שאלה נוספת, האם זה שהמוטציות שונות יגרמו לביטוי שונה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קונקסין
חגית שגיא07/06/2009ענבל שלום,
המקום הטוב ביותר להתייעץ בנושא זה הוא אצל גנטיקאי מוסמך. קופת החולים מעמידה לרשותך יעוץ גנטי במהלך ההריון, ולהם יש את המידע הרב ביותר על המוטציות הנ"ל ועל הסיכויים ללקות בשמיעה.
על סמך עבודתי בתחום אני יכולה לומר לך שפגשתי ילדים בעלי חומרה שונה של ירידה בשמיעה על רקע גנטי, החל מירידות קלות ביותר ועד ירידות חמורות ביותר. עד רמה מסוימת של ירידה בשמיעה ניתן להעזר במכשיר שמיעה. לירידות החמורות-עמוקות קיים היום הפיתרון של שתל השבלול אשר מביא לתפקוד שמיעתי המאפשר לנהל אורח חיים המתבסס על שמיעה בלבד.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה ושאלות נוספות
בילבי08/06/2009מה הכוונה ב- "המאפשר לנהל אורח חיים המתבסס על שמיעה בלבד"
בנוסף , מתי ניתן להתחיל לשים שתל/מכשיר שמיעה?
איך ילדים אלו מסתדרים בחברה? האם העובדה שאנו רוצים להשאיר את הילדה יגרום לה לשנוא אותנו כל ימי חייה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה ושאלות נוספות
08/06/2009היכולת לתפקד עם ליקוי שמיעה תלויה בגומים רבים: גיל הופעת הליקוי, אופן הופעתו, סוג הליקוי, וכן ביכולות התקשורתיות והקוגנטיביות של הלקוי. כאשר יש ליקוי עמוק - לעתים צריכים להעזר ברמזים ויזואלים (למשל קריאת שפתיים). כשחגית כתבה המאפשר לנהל "אורח חיים המתבסס על שמיעה בלבד" היא התייחסה לשתל הקוכלארי שמושתל רק במקרה של ליקויים עמוקים, אך מאפשר רכישה ספונטנית של הדיבור (כמו-ילד שומע) ומאפשר למאזין לקבל יותר מידע מהערוץ השמיעתי (כלומר הוא לרוב פחות צריך להעזר בקריאת שפתיים).
מכשירי שמיעה אפשר לשים כבר מרגע גילוי הליקוי(תינוקות לרוב מגיל 3 חודשים), שתל אפשר לבצע רק לאחר התנסות עם מכשירי שמיעה ורק לאחר שצוות בית החולים (קלינאיות+רופא אאג) הגיעו למסקנה שזה פתרון הולם.
ילדים, כמו כולם, חלקם יותר מסתדרים בחברה וחלקם פחות - זה תלוי בגורמים נוספים חוץ מבשמיעה - למשל כמה הם נחמדים? האם יש להם חוש הומור?
ולגבי שאלתך האחרונה האם זה יגרום לילד לשנוא אותנו על שבחרנו להשאירו בחיים - האם ילד שמן, ממושקף, מכוער אמור לשנוא אותנו על שבחרנו בו כהורים, על שכמהנו אליו ורצינו אותו וידענו שכוחנו כמשפחה יעזור לנו להתגבר על כל המכשולים....
מקווה שעזרתי
סימונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבת שנתיים עם לק"ש על רקע גנטי
Inbar09/07/2009הי,
אני אמא לבת שנתיים לק"ש על רקע גנטי (נודע לי רק לאחר הלידה. לא ידעתי לבדוק את המוטציה במי שפיר).
אם יש לך שאלות, שלחי לי את כתובת המייל שלך ואענה לך.
בהצלחה בכל שתבחרי!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום ענבר יש לי מליון שאלות !!!!
מורן29/12/2009שמי מורן ובפעם השלישית ברציפות לאחר בדיקת סיסיי שלייה גילינו כי העובר שלנו נושא שתיי מוטציות של קונקסין - פגם גנטי הפוגע בשמיעה.
לאף אחד אין תשובה באיזו רמה ולמה זה בדיוק גורם...
האם הילדה שלך עם שתל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנחנו סבלנו כמוך ויש לנו הרבה תשובו
שי16/01/2010תשובות שילחי מייל ונענה לך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)